Neler Yeni

İntel turbo boost sürekli açık olursa oyun performansına etkisi olur mu?

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,786
İsim
.
Arkadaşlar i3 10100f turbo boost frekansı 4.3 ghz. Ben turbo boostu sürekli kullansam yani 4.3 ghz de kullansam oyunda performans artışım olur mu 3.6 ghz e göre?

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Evet bir nevi OC sayılır 3.6'dan 4.3'e çıkmak ama all core değil tek çekirdek performasnı için birkaç çekirdeğin çıkabildiği sanırım 4.3. Test edip bakabilirsin hepsi çıkabiliyor mu diye.

Son düzenleme:

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,786
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet bir nevi OC sayılır 3.6'dan 4.3'e çıkmak ama all core değil tek çekirdek performasnı için birkaç işlemcinin çıkabildiği sanırım 4.3. Test edip bakabilirsin hepsi çıkabiliyor mu diye.
nasıl bakabilirim hangi program gerekli?

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
nasıl bakabilirim hangi program gerekli?
Bir sürü var. AIDA64 ile bakabilirsin sistemi kararlılık testine soktuğunda core 0-7'ye kadar çarpan veya frekansı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi intelde ben de tam emin değilim all core görüp görmediğini şuan öğreneceğim. :D

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,786
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir sürü var. AIDA64 ile bakabilirsin sistemi kararlılık testine soktuğunda core 0-7'ye kadar çarpan veya frekansı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi intelde ben de tam emin değilim all core görüp görmediğini şuan öğreneceğim. :D
umarım güzel olur sonucu.İntel aldık bari hakkını verelim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam şey dicem kaç dakika teste sokmam lazım?Şimdilik 2 dk denedim ama ssd ile altta sadece cpu yu test ediyor o da hep %100.

@intel pentium test ettim hocam sonuç başarılı :D

Son düzenleme:
  • Muhteşem

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
All core da görüyor mu 4.3 GHz i hocam. Bendeki İ5-3470 all core 3.4 GHz i geçmiyor Max 3.6 ghz

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
umarım güzel olur sonucu.İntel aldık bari hakkını verelim.

hocam şey dicem kaç dakika teste sokmam lazım?Şimdilik 2 dk denedim ama ssd ile altta sadece cpu yu test ediyor o da hep %100.
işlemci %100'de çalışıyorken frekanslara bak sadece kararlılık testi %100'de çalıştırmak için hatta direkt cpu z benchmark yap yanda submit and bilmem ne yazıyor ona basınca tarayıcıda bir sekme açılıyor orada çekirdek frekansları yazıyor.

EDİT: bu mesajı çoktandır yazdım ama şimdi atmaya fırsatım oldu :ROFLMAO: O değilde yinede CPU-Z testi yapsan iyi hem single core 4.3 hem de all core en fazla 4.1 görüyorsa 4.1'de. Birde 10. nesil K olmayanlarda çekirdeklerin çıktıkları frekanslar yükün türüne göre değişiyormuş sanırım o yüzden oyunda veya CPU-Z ile bakarsan daha iyi.

demirspor

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,786
İsim
.
işlemci %100'de çalışıyorken frekanslara bak sadece kararlılık testi %100'de çalıştırmak için hatta direkt cpu z benchmark yap yanda submit and bilmem ne yazıyor ona basınca tarayıcıda bir sekme açılıyor orada çekirdek frekansları yazıyor.

EDİT: bu mesajı çoktandır yazdım ama şimdi atmaya fırsatım oldu :ROFLMAO: O değilde yinede CPU-Z testi yapsan iyi hem single core 4.3 hem de all core en fazla 4.1 görüyorsa 4.1'de. Birde 10. nesil K olmayanlarda çekirdeklerin çıktıkları frekanslar yükün türüne göre değişiyormuş sanırım o yüzden oyunda veya CPU-Z ile bakarsan daha iyi.
Cpu z de de en fazla 4.2 gördü bu sefer.En kısa sürede oyun yükleyip test edeceğim.

• Muhteşem

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Cpu z de de en fazla 4.2 gördü bu sefer.En kısa sürede oyun yükleyip test edeceğim.
Testi şunun gibi atabilir misin bench CPU bittikten sonra yandakine basınca senin işlemcinin de böyle detaylı bilgileri çıkıyor.

Top Bottom