arkadaşlar intel ve amd arasında çok performans farkı olmadığını ve amdnin daha ucuz olduğunu biliyorum ve laptoplarda şarj süresinin fazla gitmesi de amd yi öne atan etkenlerden bir tanesi , fakat neden hala insalar intel işlemci tercih ediyor laptoplarda bukadar az pil ömrüne rağmen beni bu konuda aydınlatıp yanlış bildiğim herhanbi bir durum varsa beni düzeltir misiniz.
Açıkçası benim için bu sorunun cevabı alışkanlık. Undervolt, power limit vs. için Intel bazlı 3. parti yazılımlar kullanıyorum ve arayüzlerine alıştım. AMD geçip tekrar baştan program öğrenmek istemiyorum. Yoksa Intel'in 13. ve 14. nesil faciasını hepimiz gördük.
Ayrıca pildeyken, Intel işlemcilerin turbo boost özelliği kapatıldığında, performans olarak güncel AMD işlemcileri yakalayamasa da, pil ömrü gayet iyi oluyor. Verimlilik konusunda AMD güzel işler başarıyor, orası kesin.
Bir diğer nokta da (laptop işlemcileri için söylüyorum); Valorant, CS gibi oyunlarda işlemci önbelleğinin önemli olduğunun farkında olan kullanıcılar Intel tercih ediyor. AMD işlemcilere kıyasla (7000HX serisi dışında) Intel işlemcilerin daha çok önbelleği var.