Neler Yeni

İntel vs AMD işlemci laptoplarla ilgili soru

Muffasa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Yıldız
arkadaşlar intel ve amd arasında çok performans farkı olmadığını ve amdnin daha ucuz olduğunu biliyorum ve laptoplarda şarj süresinin fazla gitmesi de amd yi öne atan etkenlerden bir tanesi , fakat neden hala insalar intel işlemci tercih ediyor laptoplarda bukadar az pil ömrüne rağmen beni bu konuda aydınlatıp yanlış bildiğim herhanbi bir durum varsa beni düzeltir misiniz.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Qwerty1029384756
Bilmem. İntel işlemci W olarak çok yüksek. 115w işlemcimi olur? 7800X3D bile 120w. Bende İntel önermiyorum AMD modeli olduğu sürece.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Bedirhan
arkadaşlar intel ve amd arasında çok performans farkı olmadığını ve amdnin daha ucuz olduğunu biliyorum ve laptoplarda şarj süresinin fazla gitmesi de amd yi öne atan etkenlerden bir tanesi , fakat neden hala insalar intel işlemci tercih ediyor laptoplarda bukadar az pil ömrüne rağmen beni bu konuda aydınlatıp yanlış bildiğim herhanbi bir durum varsa beni düzeltir misiniz.
Çünkü köklü bir firma sebebi bu. Özetlersem Intel iPhone Amd Samsung sırf isim için alıyorlar

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Yağız DERELİ
Açıkçası benim için bu sorunun cevabı alışkanlık. Undervolt, power limit vs. için Intel bazlı 3. parti yazılımlar kullanıyorum ve arayüzlerine alıştım. AMD geçip tekrar baştan program öğrenmek istemiyorum. Yoksa Intel'in 13. ve 14. nesil faciasını hepimiz gördük.

Ayrıca pildeyken, Intel işlemcilerin turbo boost özelliği kapatıldığında, performans olarak güncel AMD işlemcileri yakalayamasa da, pil ömrü gayet iyi oluyor. Verimlilik konusunda AMD güzel işler başarıyor, orası kesin.

Bir diğer nokta da (laptop işlemcileri için söylüyorum); Valorant, CS gibi oyunlarda işlemci önbelleğinin önemli olduğunun farkında olan kullanıcılar Intel tercih ediyor. AMD işlemcilere kıyasla (7000HX serisi dışında) Intel işlemcilerin daha çok önbelleği var.

Son düzenleme:

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Mahir Cengiz
Alışkanlık ve amd ye kıyasla muadillerine göre fazla önbelleğe sahip olmaları. Ya da denk vs. gelmiştir benim gibi yıllardır amd kullanıcısı olmama rağmen ucuza yakaladık diye 12650h lı nitro 5 aldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,666
Üyeler
160,423
Son üye
BilgeAdam5
Top Bottom