Intel Xeon platinium 8268 sistem uyumu

ramazanss

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba arkadaşlar bu işlemci dikkatimi çekti diğer AMD nin server işlemcilerine göre fiyatı daha makul geldi ve ben yerel llm çalıştırmak istiyorum şimdi bir yerden başlamak istedim bu CPU yu alsam buna uygun 2x PCI slotlu anakart önerebilir misiniz çok param yok ona göre :)) çoğu parçayı 2.el tedarik edeceğim zaten ecc ram olsun gpu olsun gpu da da fiyat konusunda erişilebilir 2 adet 3080 veya 3090 düşündüm bu işlemci ile sorun yasarmiyim yada bu işlemci ile sürüp kuran arkadaş varmıdır

Şimdi baktım anakart ve CPU alınabilir düzeyde tek sorunum PSU ve ramler 2 adet 2x 32 GB ecc ram lar 20bin bandına yaklaşıyor anakart 29 işlemci 20 tamam işlemci ile anakarti anlarım da ram nedense pahalı geldi :/

Şimdi baktım anakart ve CPU alınabilir düzeyde tek sorunum PSU ve ramler 2 adet 2x 32 GB ecc ram lar 20bin bandına yaklaşıyor anakart 29 işlemci 20 tamam işlemci ile anakarti anlarım da ram nedense pahalı geldi :/
Ramler çok fena pahalandi son zamanlarda belki Kasım indiriminden yakalarsin

Ramler çok fena pahalandi son zamanlarda belki Kasım indiriminden yakalarsin
Şuan öğrenciyim zaten üni bittiginde direkt böyle bı şeye girmeyi düşünüyorum şuan para biriktirsem işlemciyi rahat çekerim belki okul sonuna zorlasam anakartta çekerim tek sinirime giden 128 GB ram yapmak istesem anakart fiyatını geçiyor ://

Şuan öğrenciyim zaten üni bittiginde direkt böyle bı şeye girmeyi düşünüyorum şuan para biriktirsem işlemciyi rahat çekerim belki okul sonuna zorlasam anakartta çekerim tek sinirime giden 128 GB ram yapmak istesem anakart fiyatını geçiyor ://
bütçe her türlü zora giriyor çok sıkıntılı durum

bütçe her türlü zora giriyor çok sıkıntılı durum
Ya öyle şimdi okulda iken mideye harcayacağım para ile CPU alırım elinde tab s9 var Samsung satsam üzerine para koysam istediğim anakarti da alabilirim de şuan tek sorunu düşündüğüm sorun ram + PSU onları da mezun olduktan sonra mecbur ise giricem taksitli alırım PSU hadi eyvallah da ram Ler çok sinir bozucu evde sistemin var orta düzey bi PC onu satsam belki anca 64gb veya 32gb ram ediyor :// ama kararlıyım ölmeden böyle bir sürüp kurup bir oyun testi yapmak istiyorum:Dd

Ya öyle şimdi okulda iken mideye harcayacağım para ile CPU alırım elinde tab s9 var Samsung satsam üzerine para koysam istediğim anakarti da alabilirim de şuan tek sorunu düşündüğüm sorun ram + PSU onları da mezun olduktan sonra mecbur ise giricem taksitli alırım PSU hadi eyvallah da ram Ler çok sinir bozucu evde sistemin var orta düzey bi PC onu satsam belki anca 64gb veya 32gb ram ediyor :// ama kararlıyım ölmeden böyle bir sürüp kurup bir oyun testi yapmak istiyorum:Dd
Ram 64 yapıp ileirde 64 çekseniz olmazmi PSU çok daha önemli çünkü,server işleri için bilgim yetmiyor sizin kadar ama en azından böyle daha mantıklı gibime geldi

Ram 64 yapıp ileirde 64 çekseniz olmazmi PSU çok daha önemli çünkü,server işleri için bilgim yetmiyor sizin kadar ama en azından böyle daha mantıklı gibime geldi
Server mantığında değil de yerel yapay zeka düşünüyorum ucuz yollu tarzda şuan elimdeki şeyleri eski PC mi vs satsam anakart CPU vs alabilecek duruma geliyorum PSU tü da taksitle alırım sorun değil işte ram sorun günümüzde bile minimum 32 GB sarkten böyle bir server sisteminde 32 GB almak demek dalga geçmek demektir ram fiyatları ucuzlasa bari hele ecc ramler

O işlemci non ecc ram destekliyor

normalde ecc bellekler pahalı değil. Hükümet sağ olsun ithal edemiyoruz artık

Son düzenleme:
Sorun yaratacağını sanmıyorum

Bu arada yapay zekadan anlamam ama x99 platformu iş görmez mi? Çin malı anakartlar ucuz işlemciler de ucuzdu çift cpu bile yapılır😃
Ya hocam CPU dan çok gpu lazım ki en uygun seçenek 2x 3090 16 17 ye bulunuyor 2.elde o çin malı ile çözülürse yüke binince nolacagini bilemezsin gpu lar yanarsa üzülürüm yani :)) vede garanti olsun + ileride oyun setupuna geçerim ondan alacağım anakart çift soketli server anakart en ucuz o vardı Asus var is istasyonu için tek soketli o daha iyi hem ram hem PCI olsun ama o anakartta 34 bin benim Alaçam 27 28 2.el 25e bile bulunur

Ya hocam CPU dan çok gpu lazım ki en uygun seçenek 2x 3090 16 17 ye bulunuyor 2.elde o çin malı ile çözülürse yüke binince nolacagini bilemezsin gpu lar yanarsa üzülürüm yani :)) vede garanti olsun + ileride oyun setupuna geçerim ondan alacağım anakart çift soketli server anakart en ucuz o vardı Asus var is istasyonu için tek soketli o daha iyi hem ram hem PCI olsun ama o anakartta 34 bin benim Alaçam 27 28 2.el 25e bile bulunur
Peki 5950x/12900k iş görür mü? Bant genişliği sınırlı ama pcie 4.0 anakartla çok dert olmaz. gpu başına x8 m2 ssdlerin birine x4 diğer ikisine x2 düşer
Hem oyun hem çoklu çekirdekte daha iyi bu işlemciler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,137
Üyeler
192,196
Son üye
kadiogluu
Geri