internet hat değerlerim çok dengesiz

Wincher

80+
Reaksiyon skoru
44
benim şuan paketim 75mps hat değerlerim gün içersinde çok değişken bazen ulaşabilir hız 28 oluyor bana gelen 20 bazen ulaşabilir hız 50 oluyor bana 40 bazen ulaşabilir hız 44 oluyor bana gelen 30 bunlar aynı gün içersinde oluyour şu turktelekomdan bıktım vallha istanbulun göbeğinde vdsl altyapıda şu rezilliğe baksanıza bide snr değeri 7.6 7.8 8 berbat yani

1683529108210.png

benim şuan paketim 75mps hat değerlerim gün içersinde çok değişken bazen ulaşabilir hız 28 oluyor bana gelen 20 bazen ulaşabilir hız 50 oluyor bana 40 bazen ulaşabilir hız 44 oluyor bana gelen 30 bunlar aynı gün içersinde oluyour şu turktelekomdan bıktım vallha istanbulun göbeğinde vdsl altyapıda şu rezilliğe baksanıza bide snr değeri 7.6 7.8 8 berbat yani

Alıntıyı görüntüle
İç tesisat yenileterek azda olsa çözümlenebilir hat zayıflaman var.

İç tesisat yenileterek azda olsa çözümlenebilir hat zayıflaman var.
8 dB zayıflama mı?

Alıntıyı görüntüle
Altyapı sorgularda santral mesafeniz kaç metre?
Zayıflama çok dengesiz değil ancak hattınız CRC üretiyor,
Modeme gelen kablonuzu Cat6 türünden bir kablo ile yenilerseniz daha iyi olabilir.
Bir de modem kaynaklı olma olasılığı var farklı bir cihazla test edin.

Onun dışında hız düşümü mesafe ile veya bölgedeki abone artışıyla bağlantılı olabilir.

8 dB zayıflama mı?

Altyapı sorgularda santral mesafeniz kaç metre?
Zayıflama çok dengesiz değil ancak hattınız CRC üretiyor,
Modeme gelen kablonuzu Cat6 türünden bir kablo ile yenilerseniz daha iyi olabilir.
Bir de modem kaynaklı olma olasılığı var farklı bir cihazla test edin.

Onun dışında hız düşümü mesafe ile veya bölgedeki abone artışıyla bağlantılı olabilir.
şuan altyapı yok gözüküyor sorguda ama 77 metre gösteriyodu 4 ay önce fln santral yakında binamda yeni 4 yılıık bina iç tesiatla ilgili oldğunu düşünmüyorum bide söylediğiniz gibi çok fazla paket kaybı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

TT ekipleri hat çekerken telefon kablosu ile çekiyorlar, cat6 kablo ile yenileyebilirsiniz
onu benmi yenilicem yoksa tt mi

şuan altyapı yok gözüküyor sorguda ama 77 metre gösteriyodu 4 ay önce fln santral yakında binamda yeni 4 yılıık bina iç tesiatla ilgili oldğunu düşünmüyorum bide söylediğiniz gibi çok fazla paket kaybı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

onu benmi yenilicem yoksa tt mi
senin yenilemen lazım, iç tesisata karışmıyolar

Ttkom arayıp ekip rica edin bina girişinden odadaki prize kadar kontrol ettirin bir yerde oksitlen temas sıkıntı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,200,697
Üyeler
190,789
Son üye
ugur58991
Geri