Neler Yeni

Yardım İnternet hızı pingi etkiler mi?

Elekronoo

80+
Reaksiyon skoru
4
Kardeşim ben CS:GO oynarken YouTube'den video izliyor benim de pingim 400'e fırlıyor. Haftaya 24mbps'den 50mbps'e geçiş yapacağız bu durumdan ping değerim nasıl etkilenir / pingim azalır mı?

bence değiştirme kardeşinize limit koyun

Son düzenleme:
Kardeşinizin cihazına indirme limiti koymalısınız yoksa azalmaz.
Mesela internetiniz 25Mbps siz oyun oynarken kardeşiniz video izlemeye başladığında o indirme hızının çok büyük bir kısmı o cihaza aktarılır.
50Mbps çıkartırsanız sizin açınızdan pek bişey değişmez çünkü kardeşinizin video izlerken ona 21Mbps gidiyordu interneti yükselttiniz 45Mbps gitmeye başlayacak o videonun hada hızlı yüklenmesini sağlayacak. Eğerr limit koyarsanız ona 10 gider siz 15 alırsınız ping değeri 10-15 artar sadece.

Bu benim de kafamı kurcalayan bir konu.
İnternetimiz 24 Mbps ve evde herkes kullansa bile ping çıkmıyor. CS gibi oyunlarda genelde kablosuz üzerinden 60 ping oluyor. Bir arkadaşımın evinde 100 Mpbs internet var ama Discord'u açınca pingden oynanmıyor. Ayrıca Speedtest'den test yapınca da benim pingim daha az geliyor. Yani bu tamamen yanlış

Ping indirme hızı değil, ağ trafiğidir.

internet fiberse ping çıkmaz kaç mbps olduğu önemli değil vdsl adsl kullanıyorsanız arkada işlem yapılırsa ping çıkar kolay gelsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,091,246
Üyeler
173,478
Son üye
youjoe
Geri