İnternet Kafe İçin bilgisayar Önerisi

Reaksiyon skoru
6
Bütçe
900000
Merhaba arkadaşlar.İnternet kafe açmayı düşünüyorum bunun için nasıl bilgisayarlar koysam karar veremedim.Minimum 2060 seviyesinde 20-25 civarı bilgisayar ve minimum 2080 seviyesinde 5-10 bilgisayar koymayı düşünüyorum şimdilik.İçlerinde hangi bileşenleri kullanmamı tavsiye edersiniz.Ekipmanlarda aynı şekilde.2060 tarzında olanlara 144hz 2080 tarzında olanlara 240hz monitör koymayı planlıyorum.Klavye mouse kulaklık vs de öneri yaparsanız sevinirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekipmanları gittiğiniz kafelerdeki beğendiniz ekipmanlardan söylerseniz sevinirim.

Bence bazı bilgisayarlara da AMD 6000 serisinden kartlar da koyabilirsiniz düşük bütçeli olarak boylece 3farkli seçenek olur en ucuz isteyen Rx 6500xt veya 6600 olan masaya oturur orta isteyen 2060 üst düzey isteyen de 2080li olan tabi benimki bir fikir ama eğer 1-2 saatliğine geliyorsa 4 5 lira daha vereyim 2060lik olsun diyebilir müşteri (normalde 6600 2060dan daha iyi ama insanlar da Nvidia takıntısı var) ve 2080in fiyatına göre eğer daha ucuzsa 3060 koyabilirsiniz bence çünkü hatırladığım kadarıyla 2080ler baya pahalanmisti diye hatırlıyorum ve acicaginiz mahalledeki gençlere falan da sorarsanız hem onların istediği olmuş gibi olur hem de böylece reklamınızı yapmış da olursunuz. Ve bu yüzden sizin sorduğunuz gençlerin de internet kafenize gelmeleri için bir teşvik olmuş olur

Bence bazı bilgisayarlara da AMD 6000 serisinden kartlar da koyabilirsiniz düşük bütçeli olarak boylece 3farkli seçenek olur en ucuz isteyen Rx 6500xt veya 6600 olan masaya oturur orta isteyen 2060 üst düzey isteyen de 2080li olan tabi benimki bir fikir ama eğer 1-2 saatliğine geliyorsa 4 5 lira daha vereyim 2060lik olsun diyebilir müşteri (normalde 6600 2060dan daha iyi ama insanlar da Nvidia takıntısı var) ve 2080in fiyatına göre eğer daha ucuzsa 3060 koyabilirsiniz bence çünkü hatırladığım kadarıyla 2080ler baya pahalanmisti diye hatırlıyorum ve acicaginiz mahalledeki gençlere falan da sorarsanız hem onların istediği olmuş gibi olur hem de böylece reklamınızı yapmış da olursunuz. Ve bu yüzden sizin sorduğunuz gençlerin de internet kafenize gelmeleri için bir teşvik olmuş olur
AMD ekran kartlarını bende düşündüm fakat dediğiniz gibi nvidia takıntısı yüzünden şüpheleniyorum (benim de tercihim nvidia).Ekipman fikriniz var mıdır öneri için?

Merhaba arkadaşlar.İnternet kafe açmayı düşünüyorum bunun için nasıl bilgisayarlar koysam karar veremedim.Minimum 2060 seviyesinde 20-25 civarı bilgisayar ve minimum 2080 seviyesinde 5-10 bilgisayar koymayı düşünüyorum şimdilik.İçlerinde hangi bileşenleri kullanmamı tavsiye edersiniz.Ekipmanlarda aynı şekilde.2060 tarzında olanlara 144hz 2080 tarzında olanlara 240hz monitör koymayı planlıyorum.Klavye mouse kulaklık vs de öneri yaparsanız sevinirim.

Ekipmanları gittiğiniz kafelerdeki beğendiniz ekipmanlardan söylerseniz sevinirim.
Hocam yıllardır internet kafelerdeki biri olarak söylüyorum.
Kulaklık olarak HyperX Cloud 2 hem sağlam hem güzel ama bunu vip dediğin masalara koy diğer masalar için Gamepower kulaklıklarından ortalama bir şey alabilirsin.
Klavye olarak yine vip masalar için Razer Blackwidow W3 öneririm.
Mouse olarak Razer Mamba Elite
Monitör olarak vip masalara 240-280hz Asus monitör iyi gider
Ve büyük bir mousepad ayrıca masalar arası oynama mesafesi olsa iyi olur.

Hocam yıllardır internet kafelerdeki biri olarak söylüyorum.
Kulaklık olarak HyperX Cloud 2 hem sağlam hem güzel ama bunu vip dediğin masalara koy diğer masalar için Gamepower kulaklıklarından ortalama bir şey alabilirsin.
Klavye olarak yine vip masalar için Razer Blackwidow W3 öneririm.
Mouse olarak Razer Mamba Elite
Monitör olarak vip masalara 240-280hz Asus monitör iyi gider
Ve büyük bir mousepad ayrıca masalar arası oynama mesafesi olsa iyi olur.
Orta segment masalar için fiyat performans ekipmanlara yönelin fakat vip masa sayısı ne kadar fazla olursa o kadar iyi yavaş yavaş büyüyün sağlam büyüyün hocam

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Bence kararı bu şekilde değil de tema üstünden verin. Mesela 20 bilgisayar valorant oynamaya özelleştirilmiş, 20 si lol oynamaya özelleştirilmiş. 20 tanesi ucuz tip gibi gibi.

AMD ekran kartlarını bende düşündüm fakat dediğiniz gibi nvidia takıntısı yüzünden şüpheleniyorum (benim de tercihim nvidia).Ekipman fikriniz var mıdır öneri için?
Bence de AMD almayın(ben kullanıyorum memnunum ama insanlar Nvidia tercih eder) ama dediğim gibi mahallenin gençlerine sorun ne istersiniz diye acilicagimiz zaman bekleriz falan diye davet de et daha açılmadan müşteri kazanırsın

masada mouse alan kalsın en sinir bozan buydu çok ufak yer kalıyordu mouse ve klavyelerin blue swich olması rahatsız ediyordu oradaki kulaklığı çok takmayı sevmiyordum ve klavye sesi rahatsız ediyordu benim gittiğim kafede 1060 vardı ve saati 6 tl idi gayette akıcı pclerdi uzun süre oraya gittim ekipmanlar çok değişkendi bazı masalarda steelseries bazı masalarda markası belli olmayan mekanik klavyeler

Hocam monitörleri sağlam seçin. Benim en şikayetçi olduğum konu bu. Adam koymuş 144hz monitör eee renkler leş parlaklık yok gibi gibi. 144hz ama göremiyoruz. Buna dikkat edin bence

mouse olarak https://www.hepsiburada.com/steelse...Ea-KQgdXok5gjOnjRPAaAvTpEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
klavye https://www.hepsiburada.com/steelse...lmDX4Wc1TLut_TQDpjMaAioTEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
veua https://www.incehesap.com/redragon-...=google&utm_medium=listing&utm_campaign=53150
kulaklık çok pahalıya kaçmayın çoğunlukla takılmıyor bazı yerler hariç gamepower kulaklıklar olabilir vip masalar hariç

Hocam espor kafe işleten ve istediğinde seni espor kafe işleten kişiler ile gorusturebilirim, kulaklık klavye gamepower olacak ekipman olarak gamepower kısacası. Çünkü razer da koyduk corsair de dayanmıyor monitör olarak f/p monitör bulman gerek 144hz curved veya normal

Kartları sıfır istemiyorsanız birçok insan 1 sene bile kullanamadan Ringleri satmaya başladı onlara bakabilirsiniz ya da piyasadaki 2060'ları toplayabilirsiniz çoğu yükseltme amaçlı satılıyor.
Sıfır sistemlerde ise gaming gecesi gibi indirimler, yeni hazır sistemler beklenilmeli.
1660S-Ti serisi kartların da olduğu bölüm olmalı RTX biraz daha pahalıya gider.
Ekipman olarak sponsorluk kovalamanızı öneririm, bu devirde büyük bir işe sponsorsuz girmek zor.
Sponsor ve tanınma olmadan sıfırdan bu kadar büyük yatırımın sonucu kötü olabilir.

Halen internet kafe doğru bir yatırım mı acaba. Ben internet kafeye en son belki 10 yıl önce gitmişimdir.

öncelikle şunu söylüyim monitörler ıps olsun dediğim gibi ne kadar güzel o kadar iyi mesela https://www.akakce.com/monitor/en-u...l-hd-freesync-oyuncu-u-fiyati,1135070233.html düşük bütçeli masada ayarlayabilirsin 12100f 6500xt gibi
Bence kararı bu şekilde değil de tema üstünden verin. Mesela 20 bilgisayar valorant oynamaya özelleştirilmiş, 20 si lol oynamaya özelleştirilmiş. 20 tanesi ucuz tip gibi gibi.
bencede mesela valorant işlemci ağğırlıklı bir oyun olduğu için 12400f 5600 3600 11400f gibi bir işlemci koyabilirsin masayada valorant gaming pc yazabilirsin
inşallah iyi kazanırsın müşterin bol olsun hayırlı olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,896
Üyeler
191,181
Son üye
jetlisans
Geri