Neler Yeni

İnternetimin Çoğu Siteye Girmemesi

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT Bu siteye ulaşılamıyor ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü hatasının pek çok sebebi olabilir.

1. Girmek istediğin sitede sorun olabilir. Yani site çökmüş ya da BTK tarafından engellenmiş olabilir. Başka sitelere girebiliyor musun test etmelisin.
  2. Bir DNS sorunu yaşıyor olabilirsin. Sorunun DNS sorunu olup olmadığını anlamak için en güzel yöntem bir site ya da sunucu adresine ping atmayı denemektir.
    Eğer ping başarılıysa ve ping'e cevap geliyorsa o zaman DNS sunucu sorunu yaşıyorsun demektir. O zaman farklı DNS sunucuları deneyebilirsin.
    Ping testi başarısızsa o zaman internete bağlı değilsin ya da adsl modemin ile ilgili bir sorun var demektir. Adsl modemi kontrol etmelisin. Kapatıp - açmak daha sonra bağlantı düzgün mü (adsl ışığı yanıyor mu?) kontrol etmelisin. Adsl ışığı yanıp sönüyorsa o zaman servis sağlayıcını telefon ile aramalı arıza bildirmelisin.
  3. Her şeyi yaptın ping normal görünüyor, dns değiştirdin ama yine de Bu siteye ulaşılamıyor ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü hatası alıyorsan kullandığın bir anti-virüs,İnternet security,Firewall,VPN yani internet bağlantını etkileyecek bir yazılım varsa onu devreden çıkartmayı denemelisin. Sorun bundan kaynaklı olabilir. Yani bu yazılımlar bağlantını etkiliyor olabilir.

Violynn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
383
İsim
Efe Özkol
modemin marka modelini öğren, internetten o modeme nasıl reset atıldığına bak ama internet sağlayıcın sana kullanıcı adı ve şifre veriyor ilk başvurduğunda onu öğren de gel çünkü ben onu 1 gün aradım evde internetsiz durdum öyle 1 gün sonra bulup öyle bağlandım internette detaylı videolar var bunun hakkında

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Batuhan Doğan
@Treyarch acaba ping atma işlemini nasıl yapabilirim bilgi verebilir misiniz

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
@Treyarch acaba ping atma işlemini nasıl yapabilirim bilgi verebilir misiniz
Şu adreste ki linke bakmanı öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Batuhan Doğan
@Treyarch mesela ebaya giremiyorum o siteye ping atmam için programı indirmem gerekiyo mu yoksa o siteye girerken kendi bilgisayarıma mı ping atmalıyım
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Treyarch ping atma işlemini yaptım ve timed out verdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,084
Üyeler
163,941
Son üye
Ahmet166
Top Bottom