Neler Yeni

İnternetten bilgisayar parçası almaktan çekiniyorum

Romaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Vural
4K ya var.

Ama mümkünse 4.5K ya çıkıp B650 çipset al geleceğe dönük olarak daha mantıklı. Hem çift M2 SSD destekliler hem de işlemciye overclock desteğin var.
Çok sağ olun hocam, bunlara denk gelmediğime şaşırdım açıkçası.

bypast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
365
İsim
uğur demirel
İnternetten anakart, ram ve işlemci alacağım. Fakat fiyat için hepsini farklı yerden almam lazım. Anakartı Vatan (ki belki bunu mağazadan alabilirim), rami hepsiburadada Abaküs Teknoloji diye bir satıcı, işlemciyide amazondan diğerlerine nazaran daha güvendiğim bir satıcıdan alacağım.

Endişem şu ki parçalardan birisi bile bozuksa eğer, hangisi olduğunu saptayamayacağım. Dolayısıyla iade işleri bir yerine üçe çıkacak ki oda ayrı bir sorun. Birde satıcının iadeyi almaması söz konusu olursa THH ile uğraşmam gerekecek. Fakat diyelim örneğin satıcının işlemcisi sağlam, ram bozuk. O zaman işlemciyi aldığım satıcı ile yanlış yere uğraşmış olacağım. Kısaca çok sıkıntılı bir iş olacak.

Var mı benim gibi ayrı sitelerden parça alıp bu tarz bi olay yaşayan, tecrübesi olan birisi?
Benim öyle tereddüdüm vardı guvenulir sağlam yerden alınca sorun olmuyor
Ben PC İncehesap geming gecesin tek tek topladım sadece kasa disk oradan olmadım hiç sorun yaşamadım

Romaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Vural
@55superx hocam dediğiniz b650 anakartı alınca biraz aşıldı bütçem, var mıdır 1x32 öneriniz daha uyguna? Olmadı 16 alıp ileride yükselteceğim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
@55superx hocam dediğiniz b650 anakartı alınca biraz aşıldı bütçem, var mıdır 1x32 öneriniz daha uyguna? Olmadı 16 alıp ileride yükselteceğim.
3700TL ye bunu alabilirsin. Veya şimdilik 1x16 al sonradan 2x16 yap.

Romaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Vural
3700TL ye bunu alabilirsin. Veya şimdilik 1x16 al sonradan 2x16 yap.
Ben taksitle bu fiyata mal edebiliyorum zaten, uymadı yani. Dediğiniz gibi 1x16 alacağım.

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,318
İsim
Draq123
Yok hocam, bir süre sonra 64 yapma ihtimalim var. O yüzden 1x32 daha ekleyebilmek adına 2 modül almayacağım. Birde çift modülde performans artışı olayının DDR5te tek modül ile eşitlendiğini duydum fakat eşitlenmediysede çok önemli değil. Hadi en kötü ihtimalle 10fps kaybettirsin, ileride 64 yapacağımdan sorun değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

6000MHz gerek yok ayrıca, anakartım OC hariç 5200MHz destekliyor. OC yapmayacağım.
🤣🤣🤣 64gb oyunda ihtiyaçmı olcakmış ya arkadaş bişe bilmiyorsunuz bari dilden dile dolaşcak yanlış bilgiler sallamayalım rx5700 kullaniyosun 64gbdan bahsediyorsun 16gb bile sana 4 yıl yetcek 32gb yap bari madem. istiyosunda 32gb kullancak güçte değilki sistemin

Romaa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ahmet Vural
🤣🤣🤣 64gb oyunda ihtiyaçmı olcakmış ya arkadaş bişe bilmiyorsunuz bari dilden dile dolaşcak yanlış bilgiler sallamayalım rx5700 kullaniyosun 64gbdan bahsediyorsun 16gb bile sana 4 yıl yetcek 32gb yap bari madem. istiyosunda 32gb kullancak güçte değilki sistemin
Dediklerinizden asıl anlamayanın siz olduğu belli oluyor. Bir kaç seneye oyunlar önerilen 64 isteyecek, görürsünüz. Belki daha yolu var ama zaten uzun vadeli sistem topluyorum. Topladığım sistem gayet yeterli. Ekran kartım zayıf sadece. Zaten sistemim artık yetmemeye başladığında aldığım işlemci anakarta uyan en düşük işlemci olduğu için yine yükseltme seçeneğim olacak. E ekran kartı zaten yükseltmesi en kolay parça. Babam ta 13-14 sene öne 4gb standartken 16gb sistem toplamış, güncel oyunları açmasada hala iş görüyor. Sizin gibi gerizekalılar uzun vadeli düşünmekten anlamıyor herhalde.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,103
Üyeler
167,250
Son üye
Miralay31
Top Bottom