Android ve Iphone arasında kıyaslamalar ancak işletim sistemlerinin farklılıkları olabilir ki, IOS'ta bir çok uygulamayı android cihazlardaki gibi değiştirmek vb işlemleri yapma iznini IOS vermez. Android'in temeli linux kerneli çekirdeğine dayalı şekilde geliyor. Biri Linux, diğer darwin alt yapılarına sahip. Hareket sınırları android gibi değil, ios cihazların. Android cihaza örneğin bir ios widget'i yüklenerek ios görünümü verilebilir. Ancak ios bir cihaza android widgeti yükleyip android görünümü verilemez. Hani kolaylık deniyor ya ondan diyorum. istendiğinde android'i ios görünümü vererek dahi kullanmaya izin vermesi.
Özgür yazılımların (androidOS) ve değişikliklerin daha mümkün olmasına müsaade etmesi anlayışı temel amaç. Sizi anlıyorum Iphone 12 mini, yekpare ve ufak telefon sevenler için güzel bir tasarıma sahip her ne kadar ufak telefon sevmesemde benimde hoşuma gitmedi değil ufak oluşu teknoloji marketi standında kısa bir incelemem oldu 12 ile ilgili. Ben o parayı hak etmediğini düşünenlerdenim açıkcası. Yukarıdaki verdiğim örnekte sadece, iphone 11 bana göre alınacaksa bu cihazın parasını_hak ettiğini düşünüyorum. Alacaksam eğer ekranı,pili ve genel donanımı beni bir kaç yıl rahat şekilde götürsün isterim. bazı detayları görmek ve, film izleyen biri için ufak ekranların, büyüğü varken tercih edilmesine anlam veremiyorum doğrusu. Buda tercih meselesi saygı duyarım. Bence biraz daha beklenilmeli fiyatı düşebilir apple bu ürünlerle ilgili olarak son zamanlarda şikayetleri var bekledikleri gibi satış marjlarına ulaşamadılar iphone 12 ile ilgili, iphone 11 iki katı daha fazla sattı çıktığından bu yana.