Neler Yeni

İpad Pro M4 oyunlarda otomatik fps düşürme problemi

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
mehmet alp kütük
yaklaşık 3 gün önce apple mağazasından ipad pro m4 256 gb satın aldım pubg mobile standoff 2 vs. oynadım 120 fps oynadım her ikisinde lakin 2 3 dk sonra cihaz kendini 60 fps e düşürüyor kalabalık mekanlarda kalabalık bittikten 10 dk sonra 120 ye geri çıkıyor sebebi nedir ısınma biraz var ama iphone lardaki gibi alev topuna dönmüyor...

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
yaklaşık 3 gün önce apple mağazasından ipad pro m4 256 gb satın aldım PUBG mobile standoff 2 vs. oynadım 120 fps oynadım her ikisinde lakin 2 3 dk sonra cihaz kendini 60 fps e düşürüyor kalabalık mekanlarda kalabalık bittikten 10 dk sonra 120 ye geri çıkıyor sebebi nedir ısınma biraz var ama iphone lardaki gibi alev topuna dönmüyor...
Ne ara aldın da oyun oynadın yav? Mağazalara geldiğini bile bilmiyordum bilsem bakardım mağazadan 😂

Büyük ihtimalle optimizasyon kaynaklıdır, daha cihaz çok yeni. Oyunlara ve işletim sistemine güncellemeler yapıp sorunları fixlerler.

Isınması saçma bu arada, bende M2 li cihaz var hafiften ılık olmanın üstüne hiçbir işte çıkmadı, iPadOS bu işlemciler için fazla basit...

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sorun varsa güncelleme ile düzeltilir. Online oyun olduğu için pingle de alakası olabilir.

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
mehmet alp kütük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
alev topuna dönmemek için düşürüyor sanırım
14 pro max ile oynuyorum alev topuna dönüyor genede 120 fps sabit kalıyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne ara aldın da oyun oynadın yav? Mağazalara geldiğini bile bilmiyordum bilsem bakardım mağazadan 😂

Büyük ihtimalle optimizasyon kaynaklıdır, daha cihaz çok yeni. Oyunlara ve işletim sistemine güncellemeler yapıp sorunları fixlerler.

Isınması saçma bu arada, bende M2 li cihaz var hafiften ılık olmanın üstüne hiçbir işte çıkmadı, iPadOS bu işlemciler için fazla basit...
ısınma derken benimkide ılık oluyorda fps düşürüyor yani otomatik saçma bir şekilde bağdat caddesinden aldım öğrenci indirimi ile

Sorun varsa güncelleme ile düzeltilir. Online oyun olduğu için pingle de alakası olabilir.
pingim 20 ms

İnşallah düzeltilir uğraşmak istemiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa6161
Hocam aynı sorun bende de oluyor. Ipad air 5 kasmiyor ama m4 işlemci ipad pro kasıyor ve ısınıyor ama çok degil. Tabletleri iade mi edelim. Apple ile görüştünüz mu. İade süreci bittiğinde hata çözülmez ise elimizde kalır tabletler

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,218
İsim
uwu
yaklaşık 3 gün önce apple mağazasından ipad pro m4 256 gb satın aldım PUBG mobile standoff 2 vs. oynadım 120 fps oynadım her ikisinde lakin 2 3 dk sonra cihaz kendini 60 fps e düşürüyor kalabalık mekanlarda kalabalık bittikten 10 dk sonra 120 ye geri çıkıyor sebebi nedir ısınma biraz var ama iphone lardaki gibi alev topuna dönmüyor...
Hocam pubgm zaten 120fps e hazır değildi fark ettiyseniz 90fpa te grafikler daha iyiydi sırf FPS artsın diye grafik kalitesini daha da düşürdüler üstüne de stabil olmayan bir 120fps var.

Ben emulatorde oynuyorum ama son guncellemede 60 FPS 120 FPS ten daha akıcı geliyor FPS sayacini açtığımda 120 FPS olup bı anda 40 Lara düşüyor(emülatör bozuktu daha da bozdular)

kısaca 90 FPS yapıp öyle dene ve fan al ısınmanın önüne geçmek için

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa6161
Hocam pubgm zaten 120fps e hazır değildi fark ettiyseniz 90fpa te grafikler daha iyiydi sırf FPS artsın diye grafik kalitesini daha da düşürdüler üstüne de stabil olmayan bir 120fps var.

Ben emulatorde oynuyorum ama son guncellemede 60 FPS 120 FPS ten daha akıcı geliyor FPS sayacini açtığımda 120 FPS olup bı anda 40 Lara düşüyor(emülatör bozuktu daha da bozdular)

kısaca 90 FPS yapıp öyle dene ve fan al ısınmanın önüne geçmek için
Hocam 46 bin TL tablet ayıptan hava 20 derece dışarısı sogutucu kullanmak saçma geliyor. Yazın ortasında sogutucuda kurtarmaz. Bu hata tabletten kaynaklı anladığım kadarıyla değil mi

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,218
İsim
uwu
Hocam 46 bin TL tablet ayıptan hava 20 derece dışarısı sogutucu kullanmak saçma geliyor. Yazın ortasında sogutucuda kurtarmaz. Bu hata tabletten kaynaklı anladığım kadarıyla değil mi
Tablet aşrı ince ve mobil platformda pasif soğutma ile soğuyan cihazlara asla 120fps gelmemeliydi

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,218
İsim
uwu
Şimdi biz ne yapalım. Geri verelim mi tabletleri yoksa bu sorunu cozebilirler mi.
Soğutucu kullanırsan düzelir kullanmam dersen böyle kalabilir ama cidden o tablet 5’1mm olacağına 0.7/0.8 mm olup düzgün soğutma sistemi yapsalardı daha çok övülürdü

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa6161
Soğutucu kullanırsan düzelir kullanmam dersen böyle kalabilir ama cidden o tablet 5’1mm olacağına 0.7/0.8 mm olup düzgün soğutma sistemi yapsalardı daha çok övülürdü
Sogutucum var ama sürekli sogutucu takılı oynamak canımı sıkar benim. M2 işlemci ipad alsaydim oda 120 fps verecekti böyle sorun olmayacaktı. Daha iyisi olsun diye aldık ama sorunla karsilastik

Gurselvar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Gürsel varlı
Isı ile alakalı bir şey olduğunu sanmıyorum optimizasyon yok apple veya Pubg tarafından. Isınmıyor zaten fan takılı olsada aynı problem devam ediyor. M2 işlemcili İpadimde var o ısınsada fps kısmıyor ekran kaydı alarak oyunu açarsanız m4 işlemcili İpadte fps kısmıyor zaten çok daha zor bir işlem yapmasına rağmen. Yayıncılarda kısmaması bu yüzden ekran kaydı alıyolar o yüzden kısmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,773
Üyeler
159,670
Son üye
cayli73
Top Bottom