Neler Yeni

İphone SE 2020'mi Almalıyım Yoksa İphone 7 Plus mı?

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri. Genel Sorunlar.
Instagram
7emrek
Selamlar Konumuzu Başlıkta Belirttim.
Az Çok bu konuya hakimim fakat birde sizlere danışayım dedim.
İphone 7 Plus'ı neden istiyorum çünkü batarya olarak SE'den daha iyi Ekran boyutu olarak daha büyük.
Fakat bildiğiniz gibi Apple 5 yıl sonra sürüm desteğini cihazlardan çekiyor. Bu yüzden bu telefon bana tahminimce 2 sene daha dayanır gibime geliyor. iOs 17'ye kadar.
İphone SE'ye gelirsek daha iyi bir telefon, Daha yeni. Fakat Burada'da Pil Sorunu Önüme Çıkıyor. Ekran Boyutu Aşırı önemli değil ama büyük ekran biraz daha tercihim.
Telefonu Kullanma Şeklimde şu Şekilde.
Kendi Evimde İsem ; whatsapp instagram Snapchat vs. Sosyal Medya uygulamaları için kullanıyorum. (Wifi'ye bağlı oluyorum coğunlukla.)
2. Evimde isem ; Sosyal Medya uygulamaları ve Mobil Legends Oynuyorum. Ortalama 6 7 Saat Mobil Legends Oynuyorum. (Mobil veri Üzerinden Çoğunlukla.)

Aşağıya Ekran Sürelerimi Bıraktım Sizce Benim İçin Hangisi Daha Mantıklı?
1. Görsel Kendi Evimde.
2. Görsel 2. Evde

Ekler

• evde1.jpg
    evde1.jpg
    55.3 KB · Hit: 92
  • 2.ev2.jpg
    2.ev2.jpg
    53.9 KB · Hit: 119

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Selamlar Konumuzu Başlıkta Belirttim.
Az Çok bu konuya hakimim fakat birde sizlere danışayım dedim.
İphone 7 Plus'ı neden istiyorum çünkü batarya olarak SE'den daha iyi Ekran boyutu olarak daha büyük.
Fakat bildiğiniz gibi Apple 5 yıl sonra sürüm desteğini cihazlardan çekiyor. Bu yüzden bu telefon bana tahminimce 2 sene daha dayanır gibime geliyor. iOs 17'ye kadar.
İphone SE'ye gelirsek daha iyi bir telefon, Daha yeni. Fakat Burada'da Pil Sorunu Önüme Çıkıyor. Ekran Boyutu Aşırı önemli değil ama büyük ekran biraz daha tercihim.
Telefonu Kullanma Şeklimde şu Şekilde.
Kendi Evimde İsem ; whatsapp instagram Snapchat vs. Sosyal Medya uygulamaları için kullanıyorum. (Wifi'ye bağlı oluyorum coğunlukla.)
2. Evimde isem ; Sosyal Medya uygulamaları ve Mobil Legends Oynuyorum. Ortalama 6 7 Saat Mobil Legends Oynuyorum. (Mobil veri Üzerinden Çoğunlukla.)

Aşağıya Ekran Sürelerimi Bıraktım Sizce Benim İçin Hangisi Daha Mantıklı?
1. Görsel Kendi Evimde.
2. Görsel 2. Evde
İOS 16 bile almayabilir iPhone 7 serisi. En iyi ihtimalle ise İOS 16 alır 17 almaz. O yüzden önermem kendisini. SE çok daha mantıklı olacaktır.

Pil konusunda tek şarjla 6 saat ekran süresi alırsın. Hızlı şarj destekli şarj aletiyle 10 dakikada %20 falan oluyor şarjı o konuda da baya iyi zaten 😀

Ekran boyutu sana kalmış ben zaten 4.7” seviyorum o yüzden düşünmeden SE 2020 aldım.

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
7emrek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İOS 16 bile almayabilir iPhone 7 serisi. En iyi ihtimalle ise İOS 16 alır 17 almaz. O yüzden önermem kendisini. SE çok daha mantıklı olacaktır.

Pil konusunda tek şarjla 6 saat ekran süresi alırsın. Hızlı şarj destekli şarj aletiyle 10 dakikada %20 falan oluyor şarjı o konuda da baya iyi zaten 😀

Ekran boyutu sana kalmış ben zaten 4.7” seviyorum o yüzden düşünmeden SE 2020 aldım.
Teşekkürler hocam :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet Akgül
İphone SE kullanıyorum mükemmel telefon.
18W Hızlı şarj ile 20 den 40 a çok kısa bir sürede çıkıyor
Fakat S20 FE tavsiyemdir.
Siyah renk düşünüyorsanız bir süre sonra güzel gözükmüyor bu yüzden beyazı öneririm

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Siyah renk düşünüyorsanız bir süre sonra güzel gözükmüyor bu yüzden beyazı öneririm
O hızlı şarj çok iyi bir şey ya. Bende aksesuarlı kutu var o yüzden 5W adaptörle kullanıyorum. Geçen arkadaşın adaptörüne şarja taktım benim adaptörle %10 şarj olmayacak sürede %26 şarj etmiş telefonu 😅

Tek sorunum bu şuan. Herkeste mi böyle benim pil mi sorunlu anlamadım. Buna rağmen pil iyi gidiyor ama onu da anlamadım 😀
3E50837F-28A2-4C3D-9A06-210FABE9DBC5.jpeg

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
7emrek
Hocam Android Bir Süre sonra sıkıyor. takılmalar donmalar. Ha S20 FE iyidir sorun yoktur fakat sorun şu taksitli şekilde alacağım için Vodafone'dan S20 FE'yi taksitle vermiyorlar :(
Teşekkürler Cevabın için

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
O hızlı şarj çok iyi bir şey ya. Bende aksesuarlı kutu var o yüzden 5W adaptörle kullanıyorum. Geçen arkadaşın adaptörüne şarja taktım benim adaptörle %10 şarj olmayacak sürede %26 şarj etmiş telefonu 😅

Tek sorunum bu şuan. Herkeste mi böyle benim pil mi sorunlu anlamadım. Buna rağmen pil iyi gidiyor ama onu da anlamadım 😀
Alıntıyı görüntüle
Pili belirli bir seviyede azalan herkeste bu yazı var. Bir şikayetiniz yoksa "Servis" yazana kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Servis yazdıktan sonra artık değiştirmeniz gerekir.

Konu sahibine SE(2020) tavsiye ederim.

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
7emrek

Alıntıyı görüntüle
Hocam ne zamandır kullanıyorsun Baya düşmüş sağlık. Şarjda oynama vs. huyunuz yok değil mi? SE 2020'de şöyle bir sorun varmış ilk aylar 95 e kadar düşüp sonra yavaş yavaş düşüyormuş. Gerekmedikçe Güç Tasarrufu Modunda da kullanmayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pili belirli bir seviyede azalan herkeste bu yazı var. Bir şikayetiniz yoksa "Servis" yazana kadar kullanmaya devam edebilirsiniz. Servis yazdıktan sonra artık değiştirmeniz gerekir.

Konu sahibine SE(2020) tavsiye ederim.
Teşekkür Ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet Akgül

Alıntıyı görüntüle
İphone SE nin genel sorunu bende yaşadım yeni almama rağmen pil yüzdesi %95 (5 yada 6 ay)

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
İphone SE nin genel sorunu bende yaşadım yeni almama rağmen pil yüzdesi %95 (5 yada 6 ay)
Pil boyutu mAh cinsinden küçük olduğu için şarj-deşarj süresi kısa. Dolayısıyla yoğun kullanan birinin elinde pil sağlığında hızlı düşme görülüyor. Zaten 500 şarj döngüsü dolmadan %80'in altına düşmüşse garantiden ücretsiz değişiyor. Genel sorun demek çok doğru olmaz.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Hocam ne zamandır kullanıyorsun Baya düşmüş sağlık. Şarjda oynama vs. huyunuz yok değil mi? SE 2020'de şöyle bir sorun varmış ilk aylar 95 e kadar düşüp sonra yavaş yavaş düşüyormuş. Gerekmedikçe Güç Tasarrufu Modunda da kullanmayın.
1 yıl oldu tam. Bende ilk 3 ay sağlık %100 dü sonra birden 97 oldu. Ondan sonra 94/92/88 falan zamanla düştü. Son zamanlarda %85 diyordu iyi böyle kalsın dedim şimdi 83e düşmüş birdaha 😅

Şarjda önemli durumlar hariç kullanmam. İşin saçma kısmı arkadaş 3 yıldır iPhone kullanıyor, şarjda kullanıyor, hatta şarj aleti de orijinal değil ama pil sağlığı %85 😂

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
7emrek
1 yıl oldu tam. Bende ilk 3 ay sağlık %100 dü sonra birden 97 oldu. Ondan sonra 94/92/88 falan zamanla düştü. Son zamanlarda %85 diyordu iyi böyle kalsın dedim şimdi 83e düşmüş birdaha 😅

Şarjda önemli durumlar hariç kullanmam. İşin saçma kısmı arkadaş 3 yıldır iPhone kullanıyor, şarjda kullanıyor, hatta şarj aleti de orijinal değil ama pil sağlığı %85 😂
çok ilginç hocam :D Parlaklık konum servisleri vs pili bitirir ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi batarya küçük olduğu için çok şarja takıyorsanız bu yüzden de kaynaklanabilir.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Pil boyutu mAh cinsinden küçük olduğu için şarj-deşarj süresi kısa. Dolayısıyla yoğun kullanan birinin elinde pil sağlığında hızlı düşme görülüyor. Zaten 500 şarj döngüsü dolmadan %80'in altına düşmüşse garantiden ücretsiz değişiyor. Genel sorun demek çok doğru olmaz.
500 döngü nedir ki? Herkes günde 1 döngü yapar zaten ama cihaza verilen garanti süresi 730 gün? Ben şahsen günde 1.2 döngü falan yapıyorum genelde.

Top Bottom