Neler Yeni

iPhonelara yeni yıl zamı gelir mi?

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,319
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
En uzun süre güncellenme alan marka olduğu ve marketi Android e nazaran çok daha kaliteli olduğu için Apple kullanıyorum. 2 yaşını bitirmiş cihazım, halen ilk günkü performansında. Tabi 2. Elde de değer kaybetmiyor olması da etken. Android 2 yılda güncelleme ömrünü tamamlıyor spesifik bazı modeller hariç. En son samsung s serisini 4 yıl ana sürüm, artı bir yıl da güvenlik güncellemesi vereceğim demişti. Hadi samsung güncellemeyi verdi diyelim, samsung TR o güncellemeyi çok geç veriyor. Ancak iphoneda durum farklı. Güncelleme aynı anda tüm telefonlara dağıtılıyor, en geç 2 gün içinde tüm telefonlar güncellenmiş oluyor.
Dolayısıyla, S serisi fiyatları da iphone fiyatına yakın olduğu için ( model bazında s22 ultra, promaxler den ucuz olsa da daha uzun kullanıldığını göz önüne aldığımızda, aradaki 10.000 ₺nin kendini amorti edeceğini söyleyebiliriz.) S serisi almak mantıksız oluyor.
Hocam doğrudur zaten dünya kadar para verip de Android cihaz almak mantıksız. Ben cihaz tercihinden çok insanların nasıl bu kadar rahat iPhone aldıklarını sorgulamıştım. Bir millete bakıyorum bir kendime. Sanki herkes zengin ben fakirmişim gibi geliyor. Ya da özel sektörde maaşlar çok iyi 😄. Adam kocaeli ümide herkes 12 13 kullanıyor 14 kullanam az var diyor. Ben iPhone'u anca biri kafede masanın üstüne koyarsa görüyorum. Bu arada kaçak poco f2 kullanıyorum. 2 seneyi geçti. İlk günden farkı yok. Instaya çamur gibi foto atıyor ama tüm androidler öyle. En az 3-4 sene daha kullanırız. Sonrası meçhul.

nightsoldier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
C.S.
Hocam doğrudur zaten dünya kadar para verip de Android cihaz almak mantıksız. Ben cihaz tercihinden çok insanların nasıl bu kadar rahat iPhone aldıklarını sorgulamıştım. Bir millete bakıyorum bir kendime. Sanki herkes zengin ben fakirmişim gibi geliyor. Ya da özel sektörde maaşlar çok iyi 😄. Adam kocaeli ümide herkes 12 13 kullanıyor 14 kullanam az var diyor. Ben iPhone'u anca biri kafede masanın üstüne koyarsa görüyorum. Bu arada kaçak poco f2 kullanıyorum. 2 seneyi geçti. İlk günden farkı yok. Instaya çamur gibi foto atıyor ama tüm androidler öyle. En az 3-4 sene daha kullanırız. Sonrası meçhul.
Çevremdeki hemen herkes krediyle aldı iphonelarını. Ben de krediyle aldım ancak faizi çok düşüktü ve o kadar nakit çıksın istemedim.
Uzun süre kullanacak olanlar krediyle iphone alıp, 7-8 sene kafa rahat kullanıyorlar...
Öğrencilerin azında vardır. Siz iphonelarda dikkat ettiğiniz için size öyle geliyor. Babalarından para vardır, almışlardır. Bizim patronun kızı her sene 1tb promax alır mesela sırf hava atmak için.

Son düzenleme:

Azief

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Azief
O olay biraz insanların kendini dışarı nasıl yansıttığıyla alakalı, maddi durumu ortalama olan bir arkadaşım elinde ip 11, ipad, airpods falan filan takılıyor.

Zengin olduğunu bildiğim bir arkadaşım ise elinde 2 yıllık xiaomi telefonuyla geziyor. Bu arkadaşımın mal varlığı iphone'lu olanın 10 katıdır çok rahat.

Üniversite öğrencisi olarak öğrencilerin çoğunun olayı dışarı kendini nasıl yansıttıkları, tanıdığım bazı insanlar bağdat caddesinde kafelere 500tl hesap bırakıyor haftada 2 gün, kalan 5 gün ise evde aç geziyorlar. Ama dışarıdan görsen sen onun oradan attığı binlerce tl hesap gelen storyleri görüyorsun, ne kadar zengin diyorsun ama o onun son parası.

Ekonomiyi insanların elindeki telefondan yorumlamayı bırakmalısınız bence artık.

Existentia

80+ Silver
Gelmesini bekliyorum euro üzerinden ürün geliyor ve en son zamdan sonra euro biraz arttı

Top Bottom