Erdem Arslan
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,319
- İsim
- Erdem Arslan
- İlgilendiği Kategoriler
- Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Hocam doğrudur zaten dünya kadar para verip de Android cihaz almak mantıksız. Ben cihaz tercihinden çok insanların nasıl bu kadar rahat iPhone aldıklarını sorgulamıştım. Bir millete bakıyorum bir kendime. Sanki herkes zengin ben fakirmişim gibi geliyor. Ya da özel sektörde maaşlar çok iyi . Adam kocaeli ümide herkes 12 13 kullanıyor 14 kullanam az var diyor. Ben iPhone'u anca biri kafede masanın üstüne koyarsa görüyorum. Bu arada kaçak poco f2 kullanıyorum. 2 seneyi geçti. İlk günden farkı yok. Instaya çamur gibi foto atıyor ama tüm androidler öyle. En az 3-4 sene daha kullanırız. Sonrası meçhul.En uzun süre güncellenme alan marka olduğu ve marketi Android e nazaran çok daha kaliteli olduğu için Apple kullanıyorum. 2 yaşını bitirmiş cihazım, halen ilk günkü performansında. Tabi 2. Elde de değer kaybetmiyor olması da etken. Android 2 yılda güncelleme ömrünü tamamlıyor spesifik bazı modeller hariç. En son samsung s serisini 4 yıl ana sürüm, artı bir yıl da güvenlik güncellemesi vereceğim demişti. Hadi samsung güncellemeyi verdi diyelim, samsung TR o güncellemeyi çok geç veriyor. Ancak iphoneda durum farklı. Güncelleme aynı anda tüm telefonlara dağıtılıyor, en geç 2 gün içinde tüm telefonlar güncellenmiş oluyor.
Dolayısıyla, S serisi fiyatları da iphone fiyatına yakın olduğu için ( model bazında s22 ultra, promaxler den ucuz olsa da daha uzun kullanıldığını göz önüne aldığımızda, aradaki 10.000 ₺nin kendini amorti edeceğini söyleyebiliriz.) S serisi almak mantıksız oluyor.