Neler Yeni

İphonelarda neden %100'e kadar şarj etmek zararlı ?

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Merhaba dün iphone 11 aldım ikinci elde uzun zamandır şey olayını görüyorum en az %20 olduğunda şarj takın %80 de falan çekin neden yani bir telefon neden %100 şarj olmuyor neden bataryaya zarar veriyor bunu anlamadım kulaktan duyma laf mı gerçek mi napmalıyım?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,855
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
iPhone'larda değil batarya olan bütün cihazlarda geçerli. Şarjı tam bitirmek ve tam doldurmak iyi bir şey değildir.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,855
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

şahin doğan

80+ Platinum
Mehmet Yılmaz'ın dediği gibi sadece iPhone ile alakası yok bu durumun. Kanıtlanmış bir şey yok ortada ama en basitinden Tesla araçlarının bataryaları tam boşalmadan şarj etmen gerekiyor. Bende 1 yıldır telefonu zorunlu olmadıkça 20-80 arası şarj ediyorum ve Pil sağlığı %98. Babamın telefonla çok işi olmadığından 2-3 günde bir %80-90'a kadar şarj edip çıkarıyor ve 3 yıllık 11'in pil sağlığı %92.

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ayhan TOPCU
@şahin doğan @Kürşat Kütükçü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim peki bir adaptörün ne kadar etkisi oluyor batarya konusunda cidden apple orijinal adaptörümü alınması gerekiyor gerekiyorsada apple adaptörü alınıp başka marka kablo alınsada oluyor mu?
Şarj aletini ve kablosunu mutlaka orjinal Apple kullanmalısın. Gerçekten pil sağlığı ile ilgili ciddi fark yaratıyor. Kaldı ki eli yüzü düzgün en ucuz iphone 20-30K olduğunu düşünürsek tek seferlik yapacağın 600-700 TL harcama her türlü değecektir.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,855
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
@şahin doğan @Kürşat Kütükçü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim peki bir adaptörün ne kadar etkisi oluyor batarya konusunda cidden apple orijinal adaptörümü alınması gerekiyor gerekiyorsada apple adaptörü alınıp başka marka kablo alınsada oluyor mu?
Kabloya kefil olamam ama adaptör kaliteli olursa daha iyi. Voltajı, amperi cihazlar dengeliyor ama ne kadar temiz güç aktarılırsa o kadar iyidir.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Şarj aletini ve kablosunu mutlaka orjinal Apple kullanmalısın. Gerçekten pil sağlığı ile ilgili ciddi fark yaratıyor. Kaldı ki eli yüzü düzgün en ucuz iphone 20-30K olduğunu düşünürsek tek seferlik yapacağın 600-700 TL harcama her türlü değecektir.
Adaptörle aynı para olması çok tuhaf kablonun hatta daha fazla bu yüzden kabloda kararsızım sizde var ise hangisini kulanıyorsunuz ne kadar şuan ikisi?

şahin doğan

80+ Platinum
İlla Apple adaptöre gerek yok ama bütçe varsa ilk seçenek olsun. Apple 20W adaptör 9V ve 2.1A gibi değerler ile şarj ediyor. Aynı Watt'ı farklı adaptör farklı V ve A ile verebiliyor.
1686579478988.png
Burada da gördüğün gibi. Kablo olarak 20W aktarabilen herhangi bir kaliteli denilebilecek marka olabilir.
1686579553984.png
Apple 20W'a en yakın değerleri veren adaptör bu galiba.

1v9uknow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ayhan TOPCU
Adaptörle aynı para olması çok tuhaf kablonun hatta daha fazla bu yüzden kabloda kararsızım sizde var ise hangisini kulanıyorsunuz ne kadar şuan ikisi?
Ben 0 aldığım için kutusundan zaten orjinal kablo çıktı. Adaptörü de 9 ay önce 350 tl gibi bir fiyata almıstım ama şu an ne oldu hiç bilmiyorum. Can sıkıcı olduğunun farkındayım ama yine de almalısın. Apple servisle de konustum. Apple onaylı şarj kablolarını bile kullanmayı tavsiye etmiyorlar. Pil ömründe ciddi bir fark yarattığını söylediler. 10 Yılı aşkın süredir iphone kullanan birisi olarak ta kesinlikle katılıyorum. 9 Aydır iphone 13 kullanıyorum pil sağlığım %96 ki çok dikkat ederek te kullanmıyorum açıkçası. Dümdüz kullanıyorum yani telefonu

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,855
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Apple'ın kendi adaptörü ve kablosu öyle ahım şahım kaliteli değil zaten. Özellikle kabloları kalitesiz. Ugreen gibi markaların kabloları çok daha kaliteli oluyor. @şahin doğan de hak verecektir diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,509
Üyeler
160,854
Son üye
atlas27
Top Bottom