İps canlılık olarak zaten daha iyi, ama amoled renk doğruluğu konusunda geçiyor.Daha önce AMOLED kullanmış birini rahatsız eder. Hayatında AMOLED kullanmamış birine IPS çok iyi bile gelebilir.
IPS;İps canlılık olarak zaten daha iyi, ama amoled renk doğruluğu konusunda geçiyor.
Usta 1200 nit parlaklığa 5 dakika bak kör olursunIPS;
Siyahları
Beyazları
Parlaklık olarak da AMOLED'ler önde. 1200 nit'e çıkan paneller var.
En parlak IPS panelleri iPhone kullanıyor, anca 650 nit'lere çıkabiliyor.
Zaten amoled telefonlar 1200nit değil o parlaklık seviyesi normal derecenin çok üstünde. Ben amoled ekran kullandım ama hiç beğenmedim ips adamdır.Siyahları net göstermese nolur ya ölmeyiz çok parlak ekran skıntı olmaz mı zaten?
Tam tersiİps canlılık olarak zaten daha iyi, ama amoled renk doğruluğu konusunda geçiyor.
1300 nit "peak" parlaklık gören telefon var hocam nasıl değil?Zaten amoled telefonlar 1200nit değil o parlaklık seviyesi normal derecenin çok üstünde. Ben amoled ekran kullandım ama hiç beğenmedim ips adamdır.
250nit parlaklık bile insan gözüne zarar verebiliyor. 1300 nit çok ciddi parlaklık.1300 nit "peak" parlaklık gören telefon var hocam nasıl değil?
OnePlus 9 Pro - Full phone specifications
www.gsmarena.com
Haa tabii inanılmaz değerler bunlar. Sadece HDR içerik izlerken kısa süreli çıkılan bir değer. Ben parlaklık farkını ifade etmek için yukarıda abartılı bir örnek vermiştim.
Sırf ekran AMOLED olacak diye işlemciden ve kameradan kısılmamalı, ona katılıyorum. Kendim de IPS ekranlı telefon kullanıyorum ve memnunum.