Neler Yeni

IPS Panel ile TN Panel arasındaki fark nedir?

cemilalkis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Cemil Alkış
Bu sitede ips panel çok övülüp tn panel baya gömülüyor
Benq ZOWIE XL2411p aldım aldığıma pişman oldum mesajları görünce :D
aralarındaki fark nedir

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Renk canlılığı, kafanızı az alttan bakınca ekran biraz koyu gözüküyor. Ben kullanıyorum ve memnunum. Hikayeli oyun ve Photoshop yapacaksanız IPS. Rekabetçi oyunlar daha fazla ağırlıklı oynayacaksanız TN. IPS rekabetçi oyunlarının dezavantajını ortaya koyarsak almak istemez kimse. Mesela IPS'de renkler daha canlı olduğu için karanlık bir yerde oyuncu kamufle olabilir.
IPS o kadar kaliteli ki TN panel daha pahalı. :')

cemilalkis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Cemil Alkış
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
genelde fps oyunları oynarım pubg-csgo vsvs

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Bu forumda TN panel neden bu kadar çok kötüleniyor onu anlayabilmiş değilim. Espor oyunlarını ciddi oynayan biri olarak TN panel olmasının hiçbir farkını göremedim şu ana kadar. Tabii ki IPS olursa daha iyi olur ancak bundan birkaç yıl öncesine kadar yüksek tazeleme hızına sahip monitörlerin neredeyse hepsi TN panel kullanıyordu. Eski bir kafaya sahip olabilirim kabul ediyorum ancak TN olmasının bir dezavantajını göremedim şimdiye kadar.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
genelde fps oyunları oynarım PUBG-csgo vsvs
Alacağınız bütçelik monitöre bağlı. Zaten bu bütçede AOC markası kötü panel kullanıyormuş. Siz bunla devam edin. Benq iyi bir firma. Eğer kafanızda kötü çok kötü filan derseniz zaten iş işten geçmiş olur. IPS alınacaksa sadece Alienware alınır !

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Alacağınız bütçelik monitöre bağlı. Zaten bu bütçede AOC markası kötü panel kullanıyormuş. Siz bunla devam edin. Benq iyi bir firma. Eğer kafanızda kötü çok kötü filan derseniz zaten iş işten geçmiş olur. IPS alınacaksa sadece Alienware alınır !
AOC'nin dandik bir panel kullanıyor dediniz. Kanıtınız var mı?

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
C24g2u Bütün IPS ve VA Panelleri Panda panel kullanıyor bu forumdan bir arkadaş konusunu açtı. Zaten Samsung Panel'de çöp :)
Ghosting'den tutup ölü pikseline kadar her şeyi var. :')
Samsung panel çöp? Samsung ? Çöp ? Panel ?

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Sen böyle devam et. Kullanmadığın için bilemezsin. Ghosting diyoruz GHOSTİNG !!!
Bende samsung kullanıyorum. Piyasadaki en iyi paneldir kendisi. Samsung dandikse ne kaliteli?

Top Bottom