Neler Yeni

IPS Panel ile TN Panel arasındaki fark nedir?

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
Bu sitede ips panel çok övülüp tn panel baya gömülüyor
Benq ZOWIE XL2411p aldım aldığıma pişman oldum mesajları görünce :D
aralarındaki fark nedir
Ips daha çok renk doğruluğu sağlar edit falan yapıcaksan öneririm ama ben pasu oyun oynayacağım diyorsan VA panel almanı şiddetle öneririm neden ips değil de va (oyun oynamak için geçerli) mesela cs go dasın sen niye renk doğruluğuna bakarsınki iyi bir oyuncu olmak için yani sen adamın yüzünü mü inceliyorsun sıkarken hayır tabikide bu yüzden VA candır (oyun için). Gelelim neden TN panel gömülüyor çünkü aşağıdan yukardan sağdan solda bakarsan simsiyah olur bişey göremezsin bu TN den dolayı Ips de kesinlikle öyle bir şey yok VA yı unuttum valla birisi aydınlatsın beni. :) Ve renk doğruluğu berbat yani tamam renk doğruluğu efsane olmasın ama berbatta olmasın yani. Demem şu ki oyun içinse VA, edit o işler gibi şeyler için IPS, ama benim param yok renk doğruluğunu boşver dersen TN alırsın he şuda var adam hepsini yapıyordur hem oyununu oynuyordur hem editini yapıyordur hemde video falan izlerken keyif için olabilir parasıda var alır yani. Şöyle bir şey de var IPS ekranlarda ekranın sol veya sağ kısmında kararma olur kronik mi bilmiyorum ama ben gördüm yani. :) İyi günler geçirmeniz dileğiyle.

cemilalkis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Cemil Alkış
Ips daha çok renk doğruluğu sağlar edit falan yapıcaksan öneririm ama ben pasu oyun oynayacağım diyorsan VA panel almanı şiddetle öneririm neden ips değil de va (oyun oynamak için geçerli) mesela cs go dasın sen niye renk doğruluğuna bakarsınki iyi bir oyuncu olmak için yani sen adamın yüzünü mü inceliyorsun sıkarken hayır tabikide bu yüzden VA candır (oyun için). Gelelim neden TN panel gömülüyor çünkü aşağıdan yukardan sağdan solda bakarsan simsiyah olur bişey göremezsin bu TN den dolayı Ips de kesinlikle öyle bir şey yok VA yı unuttum valla birisi aydınlatsın beni. :) Ve renk doğruluğu berbat yani tamam renk doğruluğu efsane olmasın ama berbatta olmasın yani. Demem şu ki oyun içinse VA, edit o işler gibi şeyler için IPS, ama benim param yok renk doğruluğunu boşver dersen TN alırsın he şuda var adam hepsini yapıyordur hem oyununu oynuyordur hem editini yapıyordur hemde video falan izlerken keyif için olabilir parasıda var alır yani. Şöyle bir şey de var IPS ekranlarda ekranın sol veya sağ kısmında kararma olur kronik mi bilmiyorum ama ben gördüm yani. :) İyi günler geçirmeniz dileğiyle.
ya oyun oynuyorum zaten(de) arada can sıkıntısından youtube girip video izlerim ya da film açıp izlerim gözümü rahatsız etmesin yeter
Mesaj otomatik birleştirildi:

şuan kullandığım lcd 19.5 inçlik bir monitör her halükarda rahatlicamda almışken iyi bişey alayım dedim

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
ya oyun oynuyorum zaten(de) arada can sıkıntısından youtube girip video izlerim ya da film açıp izlerim gözümü rahatsız etmesin yeter

şuan kullandığım lcd 19.5 inçlik bir monitör her halükarda rahatlicamda almışken iyi bişey alayım dedim
kankam VA panel gayet iyi bir panel paran varsa IPS al yoksa VA gayet yeterli bak laptop ım var TN panel hızlı ve öfkeli 1 den 7 ye kadar izledim ve hiç gözümü rahatsız etmedi sadece sağdan soldan bakınca kararması dışında yani VA yı sen düşün çook yeterli olur. :) dediğim gibi bütçe.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emre Demir
Arkadaşlar simdi ben eğlenmek için oynuyorum Cs Go, PUBG gibi oyunları IPS panel alırsam daha iyi olmaz mı profesyonel oynamıyorum yani ya da VA mı tercih ediyim

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Metehan Akyalı
Arkadaşlar simdi ben eğlenmek için oynuyorum Cs Go, PUBG gibi oyunları IPS panel alırsam daha iyi olmaz mı profesyonel oynamıyorum yani ya da VA mı tercih ediyim
Ben FPS + hikayeli oyunlar oynuyorum çoğunlukla + film muzik + edit bunlar için VA panel kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. IPS tede bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. 2 panelden biri tercih edilebilir bence.

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Sadece oyun oynayan biri TN panel tercih edebilir. Ancak TN panellerde renk canlılığı ve görüş açısı IPS'e göre vasat. AOC 24G2U monitöre 178 derece açıyla başka bir konumda baktığınızda bile aynı görüntüyü alabiliyorsunuz. Ancak TN panellerde böyle bir durum yok. Renk canlılığı olarak IPS panel TN panelden önde. TN panel akıcılık ve yenileme hızıyla öne çıkmakta bu yüzden FPS tarzı oyunlarda tercih edilmekte.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emre Demir
Sadece oyun oynayan biri TN panel tercih edebilir. Ancak TN panellerde renk canlılığı ve görüş açısı IPS'e göre vasat. AOC 24G2U monitöre 178 derece açıyla başka bir konumda baktığınızda bile aynı görüntüyü alabiliyorsunuz. Ancak TN panellerde böyle bir durum yok. Renk canlılığı olarak IPS panel TN panelden önde. TN panel akıcılık ve yenileme hızıyla öne çıkmakta bu yüzden FPS tarzı oyunlarda tercih edilmekte.
IPS panelle FPS tarzı oyunlar oynanmaz mi şimdi

WicHar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Atilla Sert
Bu sitede ips panel çok övülüp tn panel baya gömülüyor
Benq ZOWIE XL2411p aldım aldığıma pişman oldum mesajları görünce :D
aralarındaki fark nedir
Kanka acikliyorum, ips panelde renkler daha iyi, tn panelde renkler daha soluk. Ama cs-fortnite-pubg gibi oyunlar oyniyacaksan cogunlukla tn daha iyi. Ama cogunlukla film,dizi,video izleyip hikayli oyunlar oyniyacaksan ips panel daha iyi.
Mesela bende xl2411p almayi dusunuyorum, cunku film ve diziyi tv den izliyicem video larda benim icin cok onemli degil. Ayrica hikayeli oyunlarida sevmiyorum.

IPS panelle FPS tarzı oyunlar oynanmaz mi şimdi
Oynarsin ama ips monitorlerde 1ms yazsada 4-5ms oluyormus.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
C24g2u Bütün IPS ve VA Panelleri Panda panel kullanıyor bu forumdan bir arkadaş konusunu açtı. Zaten Samsung Panel'de çöp :)
Ghosting'den tutup ölü pikseline kadar her şeyi var. :')
c24g2u diye monitör yok. Ayrıca memnun olmayanar c24g1'den memnun değiller. 24g2u'dan oldukça memnunlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emre Demir
Kanka acikliyorum, ips panelde renkler daha iyi, tn panelde renkler daha soluk. Ama cs-fortnite-PUBG gibi oyunlar oyniyacaksan cogunlukla tn daha iyi. Ama cogunlukla film,dizi,video izleyip hikayli oyunlar oyniyacaksan ips panel daha iyi.
Mesela bende xl2411p almayi dusunuyorum, cunku film ve diziyi tv den izliyicem video larda benim icin cok onemli degil. Ayrica hikayeli oyunlarida sevmiyorum.

Oynarsin ama ips monitorlerde 1ms yazsada 4-5ms oluyormus.
Aradaki fark hissedilir mi

Top Bottom