Neler Yeni

İsabetli Şut Çekememek

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar Çarşamba günü okul turnuvamız var ve bu hafta kura çekildi ve 3-4 gündür düzenli olarak antreman yapıyoruz gibi bir şey. 2-3 Yıldır aktif olarak futbol oynamıyordum beden dersi dışında o yüzden kondisyonum ve teknik becerim kötüydü fakat kondisyon sorunum yok artık.

Tek sıkıntım Spor ayakkabı veya krampon ile çok az sayıda isabetli şut çekebiliyorum. Youtube üzerinden bir kaç video izledim çok azıcık yardımcı oldu fakat hala şutlarım isabetli gitmiyor kale dışına gidiyor top. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Saha şöyle:
IMG_20230527_182642.jpg

anilg002

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
ANIL GÜL
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım-Donanım
Steam
LİAN
Discord
AnilG2
sağ ayaksın diyelim. sol ayağını topa vurduğun an topun gitmesini istediğin yere tam noktasına doğru tutup sağ ayağınla vur. solaksan da tam tersi. bunu yaparken gücü yerden değil ayak bileğini sıkı tutarak yap. topu içeri kısma değil direkt olarak nokta atışı yapman gerektiğini anladım. bu yüzden de ayağının içiyle değil topun ortalama atına girerek dediğim şekilde bir dene. nereden bildiğimi de sorma :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Arkadaşlar Çarşamba günü okul turnuvamız var ve bu hafta kura çekildi ve 3-4 gündür düzenli olarak antreman yapıyoruz gibi bir şey. 2-3 Yıldır aktif olarak futbol oynamıyordum beden dersi dışında o yüzden kondisyonum ve teknik becerim kötüydü fakat kondisyon sorunum yok artık.

Tek sıkıntım Spor ayakkabı veya krampon ile çok az sayıda isabetli şut çekebiliyorum. Youtube üzerinden bir kaç video izledim çok azıcık yardımcı oldu fakat hala şutlarım isabetli gitmiyor kale dışına gidiyor top. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Saha şöyle:
IMG_20230527_182642.jpg
Kendini rahat bırakarak şut çekmeyi dene. Kendini sal .

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sağ ayaksın diyelim. sol ayağını topa vurduğun an topun gitmesini istediğin yere tam noktasına doğru tutup sağ ayağınla vur. solaksan da tam tersi. bunu yaparken gücü yerden değil ayak bileğini sıkı tutarak yap. topu içeri kısma değil direkt olarak nokta atışı yapman gerektiğini anladım. bu yüzden de ayağının içiyle değil topun ortalama atına girerek dediğim şekilde bir dene. nereden bildiğimi de sorma :D
Hocam ayağımın içiyle vurmuyorum şuan burun kısmıyla vuruyorum çoğunlukla ki buda baya bir etkiliyordur

alican mansuroğlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
alican mansuroğlu
Hocam ayağımın içiyle vurmuyorum şuan burun kısmıyla vuruyorum çoğunlukla ki buda baya bir etkiliyordur
knk vururken ayağının içini dışa doğru kaydır daha isabetli olur tabi alışman lazım böyle kısa sürede olmaz

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
knk vururken ayağının içini dışa doğru kaydır daha isabetli olur tabi alışman lazım böyle kısa sürede olmaz
Beden hocası kuraları 3 gün önce çekti o yüzden çok kısa bi zaman dilimi var, olabildiğince isabetli şut atabilmem lazım çarşamba

seyfo-dayı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Kerpeten

Saha şöyle:
IMG_20230527_182642.jpg
Falsolu dene hiç olmadı

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ayakkabının basıncı bu konuda önemli, ayağına tam oturması gerekiyor, önünde boşluk olmaması gerekiyor. Onun harici gerisi yetenek. Vuramıyorsan da sorun değil, herkes iyi şut çekemez zaten, basit, ayak içi oynarsın Xavi gibi olur biter, 20m'de top atma bir şey olmaz :)

forvet09

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Ahmet KAvalcı
Vuruş çalış, ayağın alışınca istediğin yere gönderiyorsun.

Onurkotlutok05

80+ Gold
ben bu sahada çok pas önermem patates tarlası gibi çünkü
paslı oynamayacaksanız az oyun stili kalıyor ya uzaktan şut ya orta kafa veya son olarak uzun top boyun uzunsa 2. yi yapın kaleciniz iyi degaj atabliyorsa 3. yok illa şut çekicem diyor isen ayağının içi ve üstünün tam birleştiği yerin biraz önü ile topun hafif dibine girmen en iyisi olur

1685214220647.png

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Pis burun vur. Ok gibi gider.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Top Bottom