Neler Yeni

İslam Amerikada ki insanları nasıl açıklar ?

GirayHan

80+ Platinum
Sizce Tüm canlılık tek bakteridenmi meydana Geldi bunu düşünüyorumusunuz ?
hocam bu kısım da muamma. fakat dünyaya göre bakteri evrene göre ise karbon.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Üç dört yere aynı şekilde yazınca yanlış biliyorsun sandım üzgünüm diğer fosil konusu için zaten hepsinin (homolarin vs) fosillerinden bu çıkarımı yapiyorlar
yok hocam "entellektüel" arkadaşlar için yazdım :)

.RBO.

80+ Silver
hocam bu kısım da muamma. fakat dünyaya göre bakteri evrene göre ise karbon.

yok hocam "entellektüel" arkadaşlar için yazdım :)
Tabi biz elementiz güneşten geldik güneşe gidiyoruz :) tabi artık ne derseniz "bakteri" "tek hücreli" ne derseniz ondan geldiğimizi düşünüyorsanız ondan akrebe veya bir maymuna yada su aygırı olması arasında bir fark yok.

GirayHan

80+ Platinum
Tabi biz elementiz güneşten geldik güneşe gidiyoruz :) tabi artık ne derseniz "bakteri" "tek hücreli" ne derseniz ondan geldiğimizi düşünüyorsanız ondan akrebe veya bir maymuna yada su aygırı olması arasında bir fark yok.
bu açından baktığımızda bir simulasyonda olduğumuzu da söyleyebiliriz aslında :) yada söylemeyelim kafalar iyice karşılmasın. :) Güzel sohbetin için teşekkür ederim hocam.

.RBO.

80+ Silver
bu açından baktığımızda bir simulasyonda olduğumuzu da söyleyebiliriz aslında :) yada söylemeyelim kafalar iyice karşılmasın. :) Güzel sohbetin için teşekkür ederim hocam.
Hocam benim ilgi alanım aslında evrim değil fizik ama evrimi de araştırmaya çalışıyorum.

GirayHan

80+ Platinum
Hocam benim ilgi alanım aslında evrim değil fizik ama evrimi de araştırmaya çalışıyorum.
simulasyon gönderisini bu yüzden yaptım hocam :) fizikle ilginizin olduğunu anladım.

melidoas6

80+ Silver
son olarak bilimin temel taşlarından biri gözlemdir.

bilimde gözlemlenebilirlik esası vardır

kısacası bir canlının evrim geçirdiğine inanmak için 1 milyon yıl o canlı türünü gözlem altında tutmak gerekir ki bu da bildiğiniz üzere mümkün değil çünkü aynı bilim gözlem yapmadığı her şeye kuşku ile bakar. bir canlının a fosilinden b fosiline olan geçişlere de bakabilmek için a fosilinden z fosiline kadar olan ve farklı zaman dilimlerinde elde edilen canlı türlerinin fosillerini de teker teker incelemek lazım desek. ama yine ara geçişleri elde edemiyoruz çünkü kayıp zaman ve sürekliliğin bozulması esası var ve bu zinciri bozulmuş oluyor. işte bahsettiğim karanlık kısım bu. elde ki veriler.

entellektüel yazarak ufak bir çarpma yaptım dostum.

yukarda düzenlediğin cevabı sen daha düzenlemeden ben alta yazdım.

gözlem esası.
Gözlenemese de simüle edebilir evrimi inkar edemezsin. En basitinden vücudunda işe yaramayan 20lik dişler ve apandis var. Yani evrim bir gerçektir...

.RBO.

80+ Silver
simulasyon gönderisini bu yüzden yaptım hocam :) fizikle ilginizin olduğunu anladım.
Yani ona da gelecekte bakmamız lazım similasyon olsa bile TASARLANAMAZ bir similasyondayız YOKSA ÖYLEMİ ? buda sizin için bir araştırma konusu olsun BUDA BAŞKA BİR VİDEONUN KONUSU

Alfha13

80+ Silver
Pangea ne alaka? Buz Devri'nden önce yaşandı göçler. Asya'da Sibirya'dan Bering Geçidi (şimdi Boğazı) aracılığyla Alaska'ya geçtiler, oradan da yayıldılar. Siyahilerse sömürge döneminde Afrika'dan getirilen köleler, Yerli Amerikalılar siyahi değil. Adem ve Havva'nın Mekke'de yaşadığını kim söylüyor?

Nereden ve nasıl bu kadar yanlış öğrenebildiniz?

-nisay

80+ Bronze
İslam her şeyi açıklamıyor. bir bilim kitabı değil. yani insanlık nasıl yayıldı, nasıl oluştu, dünyada nerelere göç etti sorularından ziyade ahlaktan ve öğretiden bahsediyor. ama tabii sadece etiklerden değil bazı farklı şeylerden de bahsediyor. bunu aklını kullanarak, bilim yaparak bulman lazım.

toma_06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Efe
din her zaman tartışmayla sonuçlanır. en mantıklısı nietzsche, freud vb. okumak. nietzsche baya kaliteli adam bu arada.

GirayHan

80+ Platinum
Yani ona da gelecekte bakmamız lazım similasyon olsa bile TASARLANAMAZ bir similasyondayız YOKSA ÖYLEMİ ? buda sizin için bir araştırma konusu olsun BUDA BAŞKA BİR VİDEONUN KONUSU
Melvin Vopson - Reality Reloaded: The Scientific Case for a Simulated Universe kitabını okumanı tavsiye ederim bende :) iyi forumlar dostum.

Takahashi Ryosuke

80+ Bronze
10. sınıftayken din hocama zenciler nerden geldi nasıl oluştu dediğimde bana anlattigi sey allah insanlari topraktan yaratırken(sözde) meleklere dunyadan toprak getirin diyormus kimisi beyaz toprak kimisi siyah kimisi kırmızıya çalan renkteki topraklar getiriyormus vee buumm :kekw:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,057
Üyeler
163,937
Son üye
MEG8
Top Bottom