Neler Yeni

İslam Amerikada ki insanları nasıl açıklar ?

.RBO.

80+ Silver
dünya tarihi dinolarla başlamıyor maalesef :) dünyanın yaşına baktığımızda dinoların tarihine yine teleskopla bakman gerekebilir.
Dostum sen diyorsun ki ilk insan Pangea zamanında vardı ki bu zamanın başlangıcında bile doğru düzügün canlı bile yok hadi onu geçelim yani sen diyorsun ki kıtalar halen birbirine yakınken insan çıktı yani insan yaklaşık 100 milyon yıl önce ortaya çıktı :D ilk homo yaklaşık 2-2.5 milyon yıl önce evrimleşti ki sana göre tam homo sapiensin ortaya çıkışını 100 milyon yıl önce varsayıyorum o zamandan bu zaman nasıl felaketler yaşandı biliyormusun dinazorlar nasıl yok oldu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

bulunan ilk insan fosili 1,5 milyon yaşında bu testi neye göre kime göre yaptılar bilemiyorum fakat zamanında dünyanın başına neler geldiğini bilemiyoruz karanlık alanlar var. ki karbon 14 testi dediğimiz test 50 bin yıl öncesine kadar çıkarabiliyor bazı şeyleri. yanlışsam düzeltin.
en eski fosil 3.5 milyar yıllık yaklaşık https://www.oldest.org/animals/fossils/

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Teke tek bilimde Celal Şengör çok güzel anlatıyor bu konuyu izlemeni tavsiye ederim

Teke tek bilim cografi keşifleri izle

1:06:00 dan itibaren izlemeye başlayabilirsin

GirayHan

80+ Platinum
Dostum sen diyorsun ki ilk insan Pangea zamanında vardı ki bu zamanın başlangıcında bile doğru düzügün canlı bile yok hadi onu geçelim yani sen diyorsun ki kıtalar halen birbirine yakınken insan çıktı yani insan yaklaşık 100 milyon yıl önce ortaya çıktı :D ilk homo yaklaşık 2-2.5 milyon yıl önce evrimleşti ki sana göre tam homo sapiensin ortaya çıkışını 100 milyon yıl önce varsayıyorum o zamandan bu zaman nasıl felaketler yaşandı biliyormusun dinazorlar nasıl yok oldu ?
ilk homo 2.5 milyon yıl önce evrimleşmedi senin inandığın teori 200 300 bin yıl önce evrimleştiğini söylüyor o kadar uzağa gitmeyelim. insanın evrimeşme sürecine inandığımızda neden 430 milyon yıl önce kanada'da bulunan bir akrep fosilinin hiç bozulmadan ve evrim geçirmeden mutasyona uğramadan bulunduğu gerçeği ile yüzleşmeyelim. evrim sadece insanlara özgü bir şey olmamalı bu örneğini verdiğim akrep gibi milyonlarca yıllık fosiller var ve en ufak evrim belirtisi yok bu canlılarda.

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
Valla şükürler olsun ilk defa bu kadar medeni bir tartışma/söyleşi görüyorum türkiyede böyle bir şeye vesile olmak beni mutlu etti o kadınının neden baş örtüsü yok veya bu herif niye oruç tutmuyo gibi bizi geriye iten sapkın tartışmalardan bizim neslimiz umarım sıyrılıp bilime yönelir

Teke tek bilimde Celal Şengör çok güzel anlatıyor bu konuyu izlemeni tavsiye ederim

Teke tek bilim cografi keşifleri izle

1:06:00 dan itibaren izlemeye başlayabilirsin
izleyeceğim şimdi

GirayHan

80+ Platinum
Hadi seni mi kircam 20m yil desek uygarliklar bu kadar geç mi gelişir ve gene Pangea kıtası o zamana kadar yeterince parçalanmış olacaktir

Yanlış anlama aynı şeyi babama bile diyorum da cevaplarını bilmediğiniz bir şeye nasıl bu kadar inanabiliyorsunuz
sorun şu ki sende cevaplarını bilmiyorsun ama konu açıp yorum yapıyorsun :) yukarda bahsettiğim gibi karanlık bir bölge bir zaman dilimi bir alan var teoriden öteye gidemeyen bazı konular da var. bu arada konuda forumda ki arkadaşların entellektüel olduğundan bahsetmişsin de alakası yok. entellektüel arıyorsan universitelerin ilgili alanlarında ders veren öğretim görevlilerine gitmelisin. entellektüellik öyle hafife alınacak bir kavram bir değil.

en eski fosil 3.5 milyar yıllık yaklaşık https://www.oldest.org/animals/fossils/
tamam işte benim de anlatmak istediğim bu 3.5 milyar olur 5 milyar olur sorun bu değil demek istediğim neden canlılar arasında sadece evrim geçiren insan oluyor. mesela timsahlar. bilinen en eski canlılar dinoların zamanından beri aynılar bulunan ilk timsah fosili de aynı. neden evrimi geçiren biz oluyoruz da timsahlar olmuyor. ben bu konuştuğumuz alanda üstad falan değilim bilgi eksikliğim olabilir zaten ben biliyorum diyen adam da hiç bir şey bilmeyen adamdır sizde anlatın ki bende öğreneyim.

.RBO.

80+ Silver
ilk homo 2.5 milyon yıl önce evrimleşmedi senin inandığın teori 200 300 bin yıl önce evrimleştiğini söylüyor o kadar uzağa gitmeyelim. insanın evrimeşme sürecine inandığımızda neden 430 milyon yıl önce kanada'da bulunan bir akrep fosilinin hiç bozulmadan ve evrim geçirmeden mutasyona uğramadan bulunduğu gerçeği ile yüzleşmeyelim. evrim sadece insanlara özgü bir şey olmamalı bu örneğini verdiğim akrep gibi milyonlarca yıllık fosiller var ve en ufak evrim belirtisi yok bu canlılarda.
her canlı evrim geçirmek zorunda değil ve fosilin linkini atarmısın merak ettim

GirayHan

80+ Platinum
her canlı evrim geçirmek zorunda değil ve fosilin linkini atarmısın merak ettim

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
sorun şu ki sende cevaplarını bilmiyorsun ama konu açıp yorum yapıyorsun :) yukarda bahsettiğim gibi karanlık bir bölge bir zaman dilimi bir alan var teoriden öteye gidemeyen bazı konular da var. bu arada konuda forumda ki arkadaşların entellektüel olduğundan bahsetmişsin de alakası yok. entellektüel arıyorsan universitelerin ilgili alanlarında ders veren öğretim görevlilerine gitmelisin. entellektüellik öyle hafife alınacak bir kavram bir değil.
Entelektüel diye yazılıyor. Ve ege üniversitesinde ki tarih hocasıyla bu yaz aşşağı yukarı buna benzer bir konuyu konuşmuştuk bir arkadaşım egede onun vesilesi ile onun dışında Üniversitede ki profesörlerin çoğu bu tarz konuları aşmış durumda ayriyeten karanlık dönem derken neyi kast ettiğini anlamadım şahsen çünkü bilim yüzbinler ve sanırım hatta milyon yıllık fosiller bulabiliyor bir tane insan fosili o kadar eski olsa bulunurdu ben söylediğim her şeyi bilimle ve tarihle destekleyebileceğime inanıyorum insanlar tarafından üretilen somut kaynaklar bunlar ama sen bir tanrıdan bir yaratıcıdan bahsediyorsun ilahi bir güçten ve insanlara gönderdiği kitaplar var sencede böyle ciddi bir konuya bilime eş değer bir açıklama getirmesi gerekmez miydi yani demek istediğim kusur varken bir yaratıcıya inanmak zor değil mi cidden bende inanmak istiyorum ama beynim izin vermiyor :/

tamam işte benim de anlatmak istediğim bu 3.5 milyar olur 5 milyar olur sorun bu değil demek istediğim neden canlılar arasında sadece evrim geçiren insan oluyor. mesela timsahlar. bilinen en eski canlılar dinoların zamanından beri aynılar bulunan ilk timsah fosili de aynı. neden evrimi geçiren biz oluyoruz da timsahlar olmuyor. ben bu konuştuğumuz alanda üstad falan değilim bilgi eksikliğim olabilir zaten ben biliyorum diyen adam da hiç bir şey bilmeyen adamdır sizde anlatın ki bende öğreneyim.
"Şimdiye kadar asla evrimleşmeyen/evrimleşmemiş bir canlı keşfedilmemiştir ve Dünya üzerindeki her bir canlı organizma, Evrim yasasına ve dolayısıyla Evrim Mekanizmaları'na istisnasız tabidir. Tabii, bulunulan ortama ve koşullara göre bu mekanizmaların işleyiş hızları ve miktarları farklılık gösterebilir. Farklı türler, farklı zamanlarda, farklı çevre ve koşullarda, farklı hızlarda evrimleşebilirler. Ancak evrimleşmeyen hiçbir canlı yoktur!!! " Evrim ağacından alıntı https://evrimagaci.org/timsahlar-ve-yakin-akrabalarinin-evrimi-236 bu kaynağa bakarakta timsah evrimi hakkında bilgi alabilirsin ayriyetten akrep konusunda da https://arkeofili.com/bilinen-en-eski-akrep-fosili-kesfedildi/ bu linke bakarak onlarında evrim geçirdiğini görebilirsin

GirayHan

80+ Platinum
son olarak bilimin temel taşlarından biri gözlemdir.

bilimde gözlemlenebilirlik esası vardır

kısacası bir canlının evrim geçirdiğine inanmak için 1 milyon yıl o canlı türünü gözlem altında tutmak gerekir ki bu da bildiğiniz üzere mümkün değil çünkü aynı bilim gözlem yapmadığı her şeye kuşku ile bakar. bir canlının a fosilinden b fosiline olan geçişlere de bakabilmek için a fosilinden z fosiline kadar olan ve farklı zaman dilimlerinde elde edilen canlı türlerinin fosillerini de teker teker incelemek lazım desek. ama yine ara geçişleri elde edemiyoruz çünkü kayıp zaman ve sürekliliğin bozulması esası var ve bu zinciri bozulmuş oluyor. işte bahsettiğim karanlık kısım bu. elde ki veriler.
Entelektüel diye yazılıyor.
entellektüel yazarak ufak bir çarpma yaptım dostum.

yukarda düzenlediğin cevabı sen daha düzenlemeden ben alta yazdım.

gözlem esası.

.RBO.

80+ Silver
Dostum makaleyi tamamen okudunumu ? bu akrep şekil olarak moden akrebe benzese de çölde görebileceğiniz yada bir köyde görebileceğiniz bir akrepten tamamen farklı.
Şu linke de göz atmanı öneririm

birde şu var bu akrep suda yaşayabilen bir akrep (Attığın makaleye göre çokça araştırmadım) şu anda çölde yaşayan akrepte var yine suya yakın yaşayan akrepte var bu verim değilmi ?

GirayHan

80+ Platinum
Dostum makaleyi tamamen okudunumu ? bu akrep şekil olarak moden akrebe benzese de çölde görebileceğiniz yada bir köyde görebileceğiniz bir akrepten tamamen farklı.
Şu linke de göz atmanı öneririm

birde şu var bu akrep suda yaşayabilen bir akrep (Attığın makaleye göre çokça araştırmadım) şu anda çölde yaşayan akrepte var yine suya yakın yaşayan akrepte var bu verim değilmi ?
okudum hocam. yine yukarda yazdığım yazıya çıkıyoruz ama gözlem. ufak tefek farklılıklar elbette olacaktır ben buna kesinlikle karşı değilim ama bir form'un olduğundan çok daha farklı gözükmesi durumu var. ben bunu göremiyorum sadece. attığım akrep örneği ve senin attığın peygamber devesi örneğinde de bu bahsettiğim durum aynı.

.RBO.

80+ Silver
okudum hocam. yine yukarda yazdığım yazıya çıkıyoruz ama gözlem. ufak tefek farklılıklar elbette olacaktır ben buna kesinlikle karşı değilim ama bir form'un olduğundan çok daha farklı gözükmesi durumu var. ben bunu göremiyorum sadece. attığım akrep örneği ve senin attığın peygamber devesi örneğinde de bu bahsettiğim durum aynı.
Sizce Tüm canlılık tek bakteridenmi meydana Geldi bunu düşünüyorumusunuz ?

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
son olarak bilimin temel taşlarından biri gözlemdir.

bilimde gözlemlenebilirlik esası vardır

kısacası bir canlının evrim geçirdiğine inanmak için 1 milyon yıl o canlı türünü gözlem altında tutmak gerekir ki bu da bildiğiniz üzere mümkün değil çünkü aynı bilim gözlem yapmadığı her şeye kuşku ile bakar. bir canlının a fosilinden b fosiline olan geçişlere de bakabilmek için a fosilinden z fosiline kadar olan ve farklı zaman dilimlerinde elde edilen canlı türlerinin fosillerini de teker teker incelemek lazım desek. ama yine ara geçişleri elde edemiyoruz çünkü kayıp zaman ve sürekliliğin bozulması esası var ve bu zinciri bozulmuş oluyor. işte bahsettiğim karanlık kısım bu. elde ki veriler.

entellektüel yazarak ufak bir çarpma yaptım dostum.

yukarda düzenlediğin cevabı sen daha düzenlemeden ben alta yazdım.

gözlem esası.
Üç dört yere aynı şekilde yazınca yanlış biliyorsun sandım üzgünüm diğer fosil konusu için zaten hepsinin (homolarin vs) fosillerinden bu çıkarımı yapiyorlar

Top Bottom