Işlemci aniden hız düşürüb fazla lag yapiyor.

Fariz

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, laptopum HP Pavilion 15 cs1043ur, CPU ise i5-8265U. Laptopu bataryada kullanırken anlık donmalar ve lag yaşıyorum. CPU 0.4 GHz’e düşüp tekrar yükseliyor. Bu sorun, yeni değiştirdiğim bataryadan kaynaklanıyor olabilir mi? Batarya orijinal değil — A sınıfı (A-class) olarak satılmıştı. Laptop şarja takılıyken hiçbir donma veya lag olmuyor; sorun sadece bataryadayken ortaya çıkıyor.

Bir batarya testi yaptım ve her şey normal görünüyor, ancak bataryanın kalibrasyona ihtiyacı olduğu yazıyor. Kalibrasyon sorunu böyle bir probleme neden olabilir mi? Bataryayı 0’a düşürüp tekrar %100’e kadar şarj etmeyi denedim, ama işe yaramadı. Bu normal mi? Sorunun sebebi nedir? Bataryadan mı kaynaklanıyor? Ve laptopu bu şekilde kullanmak herhangi bir zarara yol açar mı?

batarya değiştirmeden önce böyle bişey oluyor muydu bilmiyorum da çoğu batarya güç yokken boost'da çalışmaz zaten. yüksek güç çekerek fanları tam hız çalıştırıp işlemciyi ve ekran kartınını soğutmaya çalışır. e batarya bide orjinal değilse normalde sağlaması gereken güç çıkışını verebilir mi hayır. ısınan bir işlemci ve ekran kartında elbette ki donmalar yaşanır çünkü sağlıklı çalışamaz. fişteyken bu sorunun olmama sebebi de gücün yeterli aktarılmasıdır.

Geri