Neler Yeni

İşlemci bölgesi cızırdama sesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsmet Doğan
Ryzen 3600X, 2060 Zotac ekran kartı, ASUS Prime B450M-K anakart kullanıyorum. İşlemci bölgesinden oyunlarda cızırtı sesi geliyor. Anakartın zayıf olduğunu düşünüp MSI X570 Wi-Fi Edge aldım, ses hala var. Bir nebze azaldı ama hala duyulacak seviyede. Farklı farklı parçalar takarak sorunu bulmaya çalıştım, bir keresinde Ryzen 5 1600 taktım, ses % 90 azalmıştı tam gitmemişti. Şimdi hiçbir parçada sıkıntı yok gibi, güç kaynağı Xigmatek X-Power 650W 80Plus. Değiştirmeyi düşünüyorum, acaba ondan mıdır? Bir yol gösterirseniz sevinirim.
NOT: 3 farklı işlemci soğutucusu denedim soğutucu ile ilgisi yok

reptile

80+
İşlemci ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Büyük ihtimal GPU ya da PSU kaynaklıdır.

Cızırtı yapan oyunlarda VSync'i etkinleştirip tekrar deneyin. Eğer cızırtı kesilirse ekran kartından geldiğinden emin olabilirsiniz.

yusuf bali

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
521
İsim
yusuf bali
Instagram
_yusufbali_
Ryzen 3600X, 2060 Zotac ekran kartı, ASUS Prime B450M-K anakart kullanıyorum. İşlemci bölgesinden oyunlarda cızırtı sesi geliyor. Anakartın zayıf olduğunu düşünüp MSI X570 Wi-Fi Edge aldım, ses hala var. Bir nebze azaldı ama hala duyulacak seviyede. Farklı farklı parçalar takarak sorunu bulmaya çalıştım, bir keresinde Ryzen 5 1600 taktım, ses % 90 azalmıştı tam gitmemişti. Şimdi hiçbir parçada sıkıntı yok gibi, güç kaynağı Xigmatek X-Power 650W 80Plus. Değiştirmeyi düşünüyorum, acaba ondan mıdır? Bir yol gösterirseniz sevinirim.
NOT: 3 farklı işlemci soğutucusu denedim soğutucu ile ilgisi yok
kardeşim işlemci macunun eskimiş olma ihtimali olabilirmi bide işlemci slotunun arsında toz vs varmı

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Donanımci
Psu sorunu GİBİ duruyor o kadarda yeni ürünlerin var garantisi varsa gönder psuyu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,912
Üyeler
167,741
Son üye
Tarih Sevdalısı
Top Bottom