Neler Yeni

Çözüldü✓ Işlemci boşta 70 80 derece ve kasıyor

Sleyaser

80+
Reaksiyon skoru
28
7800x3d işlemci aldım sıvı soğutucu bağladım boşta 70 80 derece arası ve kasıyor acaba tam temas etmiyormu yada pompada bir sıkıntı olabilirmi

soğutucu ne

7800x3d işlemci aldım sıvı soğutucu bağladım boşta 70 80 derece arası ve kasıyor acaba tam temas etmiyormu yada pompada bir sıkıntı olabilirmi
Pompada da sıkıntı olabilir işlemcide de, pek bir bilgi vermemişsin. Arkadaşın dediği gibi soğutucu nedir doğru bağlantı yaptığına emin misin? Eğer doğru bağlantı yapıldıysa soğutucuda problem vardır kronik vs.

CPU ya temas eden kısmın jelatinini çıkardınız mı?

o işlemciye 240 mm az gelir ama bu kadar da olmaması lazım

jelatini çıkardım hocam

söküp yeniden tak. muhtemelen tam oturtamadığın için soğutucu işlemcinin yüzeyine temas etmiyor.

boşta 70-80 derece işlemcinin üstünde herhangi bir soğutucu yok gibi bir şey oluyor neredeyse. montajı tam yaptıysan soğutucu arızalanmış olabilir. 2 parçayı da yeni mi aldın yoksa soğutucuyu daha önceden de kullanıyordun da yeni işlemci takınca mı böyle sorun verdi. bunlar hakkında biraz daha bilgi vermen lazım. duruma göre hakkın varsa iade edebilirsin arızalı ürün diyerek.

hocam işlemci ile soğutucuyu yeni aldım

hocam işlemci ile soğutucuyu yeni aldım
soğutucunun arızalı olma ihtimali işlemcinin arızalı olma ihtimalinden çok daha yüksek. montajını düzgün bir şekilde yapmana rağmen sistemin boşta 70-80 derecede çalıştığının fotoğraflarını çek. iade talebi oluşturduğunda gerekirse kanıt olarak gösterirsin bakın ürün çalışmıyor, soğutma işlevini yerine getirmiyor diye.

hocam biosda dolaşırken ekran kartının yüzde1 kullandığını gördüm masaüstüne geldiğimde nvdia driverları silinmiş olduğunu farkettim indirdikten sonra sistem normale döndü yükte 67 derece boşta 48 49 da geziyor teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için

Geri