Yardım işlemci çok ısınıyor

Baran*

80+
Reaksiyon skoru
23
ryzen 5 3600 kullanıyorum kasamın hava soğutması berbat https://www.incehesap.com/excavator-rainbow-cpu-cooler-sogutucu-fiyati-48110/ kullandığım soğutucu da bu boost kapalı sabit 3.60 ghz de çalışıyor grafiği yüksek oyunlarda %75e kadar çıkıyor sıcaklığı 3.20ye ya da 3.00a sabitlesem herhangi bir sorun olur mu? ayrıca ghzyi sabitledikten sonra değiştirmem gerkeen bir şey olucak mı (voltaj vs.) danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim

Öncelikle bir overclock uyguladınmı onu anlayabilmiş değilim sistemi ne süredir kullanıyorsun hiç bakım yaptınmı kasa içi fan ayarlarını yükseltmeyi denedinmi ?

ryzen 5 3600 kullanıyorum kasamın hava soğutması berbat https://www.incehesap.com/excavator-rainbow-cpu-cooler-sogutucu-fiyati-48110/ kullandığım soğutucu da bu boost kapalı sabit 3.60 ghz de çalışıyor grafiği yüksek oyunlarda %75e kadar çıkıyor sıcaklığı 3.20ye ya da 3.00a sabitlesem herhangi bir sorun olur mu? ayrıca ghzyi sabitledikten sonra değiştirmem gerkeen bir şey olucak mı (voltaj vs.) danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim
Sana şu kadarını söylüyorum stock fan ile 88 paket sıcaklığını gördüm ve sinir olup gittim en büyük sıvı soğutma alayım dedim hem ileri de R7 5800x geçme hedefim olduğu için bi nevide H150i Elite Cappellix aldım. Anakart'ın üzerinde hani digital sıcaklık göstergesi olurya kırmızı renkte orda ilk poss ekranında 25-27 cpu soket sıcaklığını görünce iyikide almışım dedim. Video filan seyrederken 43-44 paket sıcaklığında oyunlarda 53-57 derece geziniyor 4.3GHz 1.35v da 4.4GHz çıkarabilirsem o şekilde bırakacağım.

Sana şu kadarını söylüyorum stock fan ile 88 paket sıcaklığını gördüm ve sinir olup gittim en büyük sıvı soğutma alayım dedim hem ileri de R7 5800x geçme hedefim olduğu için bi nevide H150i Elite Cappellix aldım. Anakart'ın üzerinde hani digital sıcaklık göstergesi olurya kırmızı renkte orda ilk poss ekranında 25-27 cpu soket sıcaklığını görünce iyikide almışım dedim.
anladım hocam en mantıklısı aslında gidip soğutma almak teşekkür ederim

Geri