Çözüldü✓ İşlemci çok ısınıyor

Reaksiyon skoru
1
arkadaşlar amd ryzen 2600 işlemciye sahibim işlemci 3.6 ghz falan çalışıyordu sonra internette 4.1 e kadar overclok yapıldığını gördüm ama riskli imiş bende 1.35 v ta 3.9 ghz denedim istediğim ghz çıktı ama bu seferde ram kullanımı arttı 16 gb ramdan bana 3 4 gb kalıyor boşta iken eski haline getirmeye çalışıyorum işlemciyi ama hayla yüksek sıcaklık değerleri var yardımcı olurmusunuz
unknown_2023.09.30-14.46.png
unknown_2023.09.30-14.48.png

arkadaşlar amd ryzen 2600 işlemciye sahibim işlemci 3.6 ghz falan çalışıyordu sonra internette 4.1 e kadar overclok yapıldığını gördüm ama riskli imiş bende 1.35 v ta 3.9 ghz denedim istediğim ghz çıktı ama bu seferde ram kullanımı arttı 16 gb ramdan bana 3 4 gb kalıyor boşta iken eski haline getirmeye çalışıyorum işlemciyi ama hayla yüksek sıcaklık değerleri var yardımcı olurmusunuzAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bilgisayarı yeniden başlat, yeniden başlatınca zaten ryzen master sıfırlanır. Kalıcı OC ayarı için biosdan ayar yapmış olman gerekiyordu.

1.zaten biostan yaptım sonra yaptığım ayarları geri autoya aldım ama sıcaklık gine yüksek cs 2 de 58 derecede taklıyordu işlemci ama bu sefer eski haline çevirdim ama hayla 68 70 derecede
2.ramlar niye bu kadar yüksek anlam veremedim 8 gb sisteme ayrılmış ne demek yardımcı olursan sevinirim abi

Ekler

• unknown_2023.09.30-14.55.png
    unknown_2023.09.30-14.55.png
    97.3 KB · Hit: 48
1.zaten biostan yaptım sonra yaptığım ayarları geri autoya aldım ama sıcaklık gine yüksek cs 2 de 58 derecede taklıyordu işlemci ama bu sefer eski haline çevirdim ama hayla 68 70 derecede
2.ramlar niye bu kadar yüksek anlam veremedim 8 gb sisteme ayrılmış ne demek yardımcı olursan sevinirim abi

Biostan load default diyerek biosu sıfırla sonra bir daha girip RAM XMP ayarını açar RAM leri hızlandırırsın. Bir dene bakalım.

abi dediğini yaptım işlemci eski haline döndü 3.4 ghz ama ramlar hayla 8 gb olarak gözüküyor xmp ayarıda yaptım olmadı 2600 mhz hayla normalde 3200 olması lazım

abi dediğini yaptım işlemci eski haline döndü 3.4 ghz ama ramlar hayla 8 gb olarak gözüküyor xmp ayarıda yaptım olmadı 2600 mhz hayla normalde 3200 olması lazım

XMP ayarını kaydettiysen olması lazım F10 na basıp kaydettin mi biosu ? Bide biosta RAM lerin ikiside gözüküyor mu ?

BIOS sıfırla.

evet abi kaydettim hatta biostan boost ayarı vardı işlemciyi eski kullanıdığım 3.85 ghz getirdi lakin ramler hayla aynı 2600 mhz onlar olmuyor ikiside sistemde var ama sistem ramin birini almış gibi davranıyor
Post automatically merged:

BIOS sıfırla.
yaptım biosu sıfırladım ama gine aynı

Ekler

• unknown_2023.09.30-15.37.png
    unknown_2023.09.30-15.37.png
    117.9 KB · Hit: 45
  • unknown_2023.09.30-15.36.png
    unknown_2023.09.30-15.36.png
    86.8 KB · Hit: 46
Bu sorunun tek cevabını ben biliyorum. 😊 denetim masasından güç ayarlarına gir. Muhtemelen yüksek performans ayarlı. Onu güç tasarrufuna alırsan sıcaklık çok düşer. İstersen dengeli seçeneğini de kullanabilirsin. Ben oyunlarda bile güç tasarrufu kullanıyorum. Donma takılma olmuyor. Kafam rahat. Dene bana dönüş yap bakalım

Sistemin arkasındaki tüm bağlantılarını söküp, Power tuşunu OFF'a getir. BIOS Pilini sök, 40 saniye kadar bekle, geri tak.
Ondan sonra Ramleri Çıkartıp tekrar yerlerini değiştirerek aynı yerlerine geri tak ve Sistemi açıp dene.

Sistemin arkasındaki tüm bağlantılarını söküp, Power tuşunu OFF'a getir. BIOS Pilini sök, 40 saniye kadar bekle, geri tak.
Ondan sonra Ramleri Çıkartıp tekrar yerlerini değiştirerek aynı yerlerine geri tak ve Sistemi açıp dene.
abi ramlerin yerini değiştirdim hallettim ram işini eyvallah saolasın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,249
Üyeler
190,881
Son üye
seferizm
Geri