Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci değişikliği sonrası siyah ekran

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
İyi geceler arkadaşlar. Msi a320m pro anakartımda hali hazırda R5 1600 af işlemci mevcuttu. R5 5600 işlemci ile değiştirdim siyah ekrandan başka bişey yok, klavye mousede güç yok. Bios pilini çıkardım taktım düzelmedi ben de eski işlemciyi taktım aynı sorun. Soluğu burada aldım yardım ederseniz memnun olurum.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ
Bios guncelle

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

crawles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Can Yurtaçan
işlemciyi takmadan önce biosunuzu güncellemiş miydiniz? 5. nesil ryzen için a320lerde bios u güncellemeniz gerekiyor
edit: pardon eski işlemciyi taktığınızda da aynı sorunu yaşamışsınız. öyleyse ramler gevşemiş olabilir mi? veya cpu fan kablosunu doğru yere bağladığınızdan emin misiniz?

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
işlemciyi takmadan önce biosunuzu güncellemiş miydiniz? 5. nesil ryzen için a320lerde bios u güncellemeniz gerekiyor
edit: pardon eski işlemciyi taktığınızda da aynı sorunu yaşamışsınız. öyleyse ramler gevşemiş olabilir mi? veya cpu fan kablosunu doğru yere bağladığınızdan emin misiniz?
5 aydır cpu kablosuna, ramlere vs. elim değmedi diyebilirim tekrar elimle yoklayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önceki işlemcini tak ve bios güncelle?
Zaten önceki işlemciyi taktım ama sorunu yine yaşatıyor

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
işlemci soğutucuyu takarken anakarta zarar vermiş olabilir misiniz? statik elektrik ile de mümkün.
kasaya hiç güç gelmiyorsa psu arızası olabilir, geliyorsa anakart olabilir.
o model anakartlara 5. nesil ryzen işlemci desteği geleli çok olmadı.
5600 takmadan önce 7C51v16 bios dosyasını yüklediniz mi?
yüklediyseniz bile üretim desteği 3. nesil olduğu için 320 model bazı anakartlarda sorun yaşanabildiği için tavsiye edilmediğini okudum.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
işlemci soğutucuyu takarken anakarta zarar vermiş olabilir misiniz? statik elektrik ile de mümkün.
kasaya hiç güç gelmiyorsa psu arızası olabilir, geliyorsa anakart olabilir.
o model anakartlara 5. nesil ryzen işlemci desteği geleli çok olmadı.
5600 takmadan önce 7C51v16 bios dosyasını yüklediniz mi?
yüklediyseniz bile üretim desteği 3. nesil olduğu için 320 model bazı anakartlarda sorun yaşanabildiği için tavsiye edilmediğini okudum.
Eski işlemciyi geri taktım siyah ekran devam etti, gecenin kör vaktinde ecel terleri dökerek düzelttim. Biosu şimdi güncelliyorum işlemciyi takıcam 2-3 ay idare edicem böyle mecbur. Sonra anakartı güncelleyecem

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Eski işlemciyi geri taktım siyah ekran devam etti, gecenin kör vaktinde ecel terleri dökerek düzelttim. Biosu şimdi güncelliyorum işlemciyi takıcam 2-3 ay idare edicem böyle mecbur. Sonra anakartı güncelleyecem
indirimde yakalarsan 2-3 ay beklemene gerek yok bence bu ay alabilirsen al, 2-3 ay sonra almak istediğin anakartın fiyatı ne olur bilemeyiz.
ancak aşırı yükte kullanmayacaksan veya overclock işlerine girmeyeceksen sanırım bu şekilde de problem olmaz, masrafa gerek yok dersen kullan.
bazı forumlarda 5600 serisinin ısınma sonucu anakarta zarar verebileceğinden bahsedilmiş, asrock gibi markalarda zarar görenler olmuş.
her ürününü bilmiyorum ama genel olarak msi daha kaliteli bir marka diye düşünüyorum. önyargılı davranmak istemem.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
indirimde yakalarsan 2-3 ay beklemene gerek yok bence bu ay alabilirsen al, 2-3 ay sonra almak istediğin anakartın fiyatı ne olur bilemeyiz.
ancak aşırı yükte kullanmayacaksan veya overclock işlerine girmeyeceksen sanırım bu şekilde de problem olmaz, masrafa gerek yok dersen kullan.
bazı forumlarda 5600 serisinin ısınma sonucu anakarta zarar verebileceğinden bahsedilmiş, asrock gibi markalarda zarar görenler olmuş.
her ürününü bilmiyorum ama genel olarak msi daha kaliteli bir marka diye düşünüyorum. önyargılı davranmak istemem.
Msı markasının da sorunlu olduğu noktalar da var tabii de neyse overclock vs yapmayı düşünmüyorum sadece oyun. Soğutucum tower type soğutucu iyi performans sergiler umarım denemeden bilemeyiz

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Msı markasının da sorunlu olduğu noktalar da var tabii de neyse overclock vs yapmayı düşünmüyorum sadece oyun. Soğutucum tower type soğutucu iyi performans sergiler umarım denemeden bilemeyiz
macunu kaliteli kullan, sürerken lütfen bol bol sürüp abartma yeter hocam :ROFLMAO:
arctic mx-4 gibi orta ayar bir macun kullanabilirsin daha aşağısını yani kalitesiz bir macun kullanmanı tavsiye etmem.
öneri istersen ; coolermaster mastergel maker, thermal grizzly kyronaut veya hydronaut olabilir.
işlemcinin üzerinde mikron boyutunda çukurlar var gözle göründüğü gibi pürüzsüz değil.
Bu çukurları kapatıp düz bir zemin oluşturarak soğutucuna temas etse yeter, soğutucuyu takarken vidaları çapraz sıkman bile önemli.
Macun sürerken en iyi yöntemle ilgili videolar var bakarsan Z veya X gibi şekiller ile daha düzgün kullanabilirsin.
bazıları inşaata sıva atar gibi macun sürüyor o hatayı yapmayın en az 1.5 yıl kullanırsınız.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
macunu kaliteli kullan, sürerken lütfen bol bol sürüp abartma yeter hocam :ROFLMAO:
arctic mx-4 gibi orta ayar bir macun kullanabilirsin daha aşağısını yani kalitesiz bir macun kullanmanı tavsiye etmem.
öneri istersen ; coolermaster mastergel maker, thermal grizzly kyronaut veya hydronaut olabilir.
işlemcinin üzerinde mikron boyutunda çukurlar var gözle göründüğü gibi pürüzsüz değil.
Bu çukurları kapatıp düz bir zemin oluşturarak soğutucuna temas etse yeter, soğutucuyu takarken vidaları çapraz sıkman bile önemli.
Macun sürerken en iyi yöntemle ilgili videolar var bakarsan Z veya X gibi şekiller ile daha düzgün kullanabilirsin.
bazıları inşaata sıva atar gibi macun sürüyor o hatayı yapmayın en az 1.5 yıl kullanırsınız.
Açıkçası bu işlemleri defalarca yaptım bilgi deneyim var 😁 Hatta eski ekran kartım asus gtx 970 turbo ekran kartımı da bi kaç kere dağıtıp temizleyip toparlamıştım falan. Bu arada her şey tamam 5600 takıldı arkaplanda discord ve steam açık işlemci boşta 30 derecede

Top Bottom