Neler Yeni

Çözüldü✓ Fanlar dönüyor ama bilgisayar açılmıyor (siyah ekran)

sametk_18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Samet
Benim senaryomda hala yer yer sorun yaşıyorum ama bazen CPU yu sök tak bazen RAM sök tak yaparak veya 1-2 saat bekleterek çözüyorum. Bilgiler için teşekkürler.
CPU arızasında FAN'lar çalışmaz, bu tarz kısa süreli arızalar genellikle ram yataklarından kaynaklanır.

Ram yataklarını temizleyin, ram pinlerini söküp silgi ile temizleyin.

CPU yatağını da temiz tutun, kaçak testini mutlaka yapın statik elektrik de bu arızayı tetikler.

Sağlıklı Günler.

CPU arızasında FAN'lar çalışmaz, bu tarz kısa süreli arızalar genellikle ram yataklarından kaynaklanır.

Ram yataklarını temizleyin, ram pinlerini söküp silgi ile temizleyin.

CPU yatağını da temiz tutun, kaçak testini mutlaka yapın statik elektrik de bu arızayı tetikler.

Sağlıklı Günler.
Başka bir öneriniz var mı deneyebileceğim?

CPU sök tak denedin mi benzer durumu bazen bende yaşıyorum bu şekilde çözüyorum
Denedim... Zaten sanırım deneyecek başka bir şeyim kalmadı, o yüzden bütün parçaları garantiye göndereceğim. Artık hangisi bozuk, hangisi değil öyle öğreneceğiz. Ama dönüp hepsi sağlam diye geri gönderirlerse... işte o zaman kafayı yerim.

Gabenin yaveri

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
emre
Denedim... Zaten sanırım deneyecek başka bir şeyim kalmadı, o yüzden bütün parçaları garantiye göndereceğim. Artık hangisi bozuk, hangisi değil öyle öğreneceğiz. Ama dönüp hepsi sağlam diye geri gönderirlerse... işte o zaman kafayı yerim.
Ne yaşadığını anlayabiliyorum benzerini bende yaşamıştım işlemci anakart ve ekran kartını değiştirmeme rağmen hala arada bu sorunu aldığım oluyor

Ne yaşadığını anlayabiliyorum benzerini bende yaşamıştım işlemci anakart ve ekran kartını değiştirmeme rağmen hala arada bu sorunu aldığım oluyor
En çok da yeni sistemde bunun oluyor olması insanı sinir ediyor. Ekran kartı hariç diğer parçaları alalı daha 1.5 ay oldu.

Sorun işlemcideymiş. Anakart, ram ve işlemciyi garantiye gönderdim, işlemci değiştirildi sorun düzeldi.

RAPCON

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ramzan KARATAŞ
Dün gece bilgisayarımı yeniden başlattım ve bir daha açılmadı. GPU'nun ışığı yanıyor, fanlar çalışıyor ama başka bir şey yok. Klavye ve mouse'un ışıkları bile yanmıyor. Ram'in slotlarını değiştirdim, tek bir tanesiyle çalıştırmayı denedim, CMOS pilini taktım çıkardım ama sonuç yok. Neyde sıkıntı olabilir?

Sorun işlemcideymiş. Anakart, ram ve işlemciyi garantiye gönderdim, işlemci değiştirildi, sorun düzeldi.
Aynı sorunu yaşıyorum şuan. Ama bende kasa fanları işlemci fanı elran kartı fanı ışıkları ve klavye mouse ışıkları yanıyor. Sorunum işlemciye olduğu nasıl anlaşıldı?

Top Bottom