- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben uzun süredir kullanıyorum yani 2-3 aydır valorant filan oynatıyor +100 fpste
Ben uzun süredir kullanıyorum yani 2-3 aydır valorant filan oynatıyor +100 fpste
%99 çeksende olur çünkü base clock hızını baz alıyor mesela base clock 2.30 ise o 2.20 seviyelerine düşüyor yani turbo frekansta çalışmıyor hiç bir zaman. Burda ki amaç 4-5 ghz arasından 2.5 ghzlere düşürmekAlıntıyı görüntüleşurdaki ayarı %100 den %90 açektim mhz azalttım şuanlık düştü bakalım nolucak
böyle kullansam rtx 3050ti ı besleyebilir mi bu gerk varmı 100e almama%99 çeksende olur çünkü base clock hızını baz alıyor mesela base clock 2.30 ise o 2.20 seviyelerine düşüyor yani turbo frekansta çalışmıyor hiç bir zaman. Burda ki amaç 4-5 ghz arasından 2.5 ghzlere düşürmek
Fpsin kaybı olacak tabii valorant gibi oyunlarda mesela ben normalde 260 fps alıyorsam rtx 3060 + i7 11800H ile bunu yaptığımda 100-170 fps civarına düşüyor ama sıcaklıklarda 80 dereceyi geçmiyor (hiç bakım yapmıyorum laptopa) ayarları biraz daha artırdıktan sonra ikiside dengeli çalışacaktır yani hem ekran kartı hemde işlemcinin sıcaklıkları aynı olacaktır laptoplarda biliyon sende hem işlemci daha sıcak olur işlemci 70 ise ekran kartı 60-65 civarlarında olur böyle yapınca ikiside 60-60 filan oluyor tabii fps dediğim gibi yarısı gidiyor. Bakıma şu an yolluyamıyorsan en mantıklı tercih bu şu anlık idare edeceksin ha bu arada ben neden böyle yapıyorum diye soruyorsan benim laptop 144 fps'e sabitlediğimde bile valorantta 98-95 derecerledeydi böyle yaptım daha serin çalışıyor gene aynı fps sadece vsync kapatınca fark belli oluyor birde böyle ağır maplerde spilit gibi benim pcde termal macun yok bakım desen yok 1-2 yıldır bakım yaptırmıyorum o yüzden sıcaklık değerleri böyle sende daha düşük olacaktırböyle kullansam rtx 3050ti ı besleyebilir mi bu gerk varmı 100e almama
Fpsin kaybı olacak tabii valorant gibi oyunlarda mesela ben normalde 260 fps alıyorsam rtx 3060 + i7 11800H ile bunu yaptığımda 100-170 fps civarına düşüyor ama sıcaklıklarda 80 dereceyi geçmiyor (hiç bakım yapmıyorum laptopa) ayarları biraz daha artırdıktan sonra ikiside dengeli çalışacaktır yani hem ekran kartı hemde işlemcinin sıcaklıkları aynı olacaktır laptoplarda biliyon sende hem işlemci daha sıcak olur işlemci 70 ise ekran kartı 60-65 civarlarında olur böyle yapınca ikiside 60-60 filan oluyor tabii fps dediğim gibi yarısı gidiyor. Bakıma şu an yolluyamıyorsan en mantıklı tercih bu şu anlık idare edeceksin ha bu arada ben neden böyle yapıyorum diye soruyorsan benim laptop 144 fps'e sabitlediğimde bile valorantta 98-95 derecerledeydi böyle yaptım daha serin çalışıyor gene aynı fps sadece vsync kapatınca fark belli oluyor birde böyle ağır maplerde spilit gibi benim pcde termal macun yok bakım desen yok 1-2 yıldır bakım yaptırmıyorum o yüzden sıcaklık değerleri böyle sende daha düşük olacaktırAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Sen bilirsin istediğin zaman değiştirebiliyorsun orayıAlıntıyı görüntüle 2 3 saattir oyundayım böyle oldu değerler ama fps de 100 170 arası yeni macun geldiğinde sürücem sipariş ettim
Thermal Grizzly Hydronaut 1gr 11.8
belki %100 yaparsam düzelir
bu sürdüğüm macunun etkisi olurmu %100 yaptığım zaman sıcaklık düşermi yoksa yine yazılımsal mıSen bilirsin istediğin zaman değiştirebiliyorsun orayı
Hiç bir fikrim yok termal macun sürüyorsan düşecektir elbette ama bende hiç deneyimlemedim dediğim gibi termal macun filan kullanmışlığım yada sürdürmüşlüğüm yokbu sürdüğüm macunun etkisi olurmu %100 yaptığım zaman sıcaklık düşermi yoksa yine yazılımsal mı
tamamdır teşekkürlerHiç bir fikrim yok termal macun sürüyorsan düşecektir elbette ama bende hiç deneyimlemedim dediğim gibi termal macun filan kullanmışlığım yada sürdürmüşlüğüm yok
reis macunu sürdüm o güç ayarını %100e çektim eafc25 te 54 derece alıyorum şuanHiç bir fikrim yok termal macun sürüyorsan düşecektir elbette ama bende hiç deneyimlemedim dediğim gibi termal macun filan kullanmışlığım yada sürdürmüşlüğüm yok