Neler Yeni

İşlemci Fanı böyle çalışıyor. (Video'lu anlatım)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,564
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hocam Peki size şöyle bi bilgiyle gelsem ben fanı pc den çıkarttım. Elimle döndürdüm Fan'da değişik bi hantallık vardı yani ağırlık aynı şekilde benim eski sistemim vardı zamanında ucuz bi miktara toplamıştım onun elimde CPU' fanı kalmıştı fm2 slot onu aldım elime onu çevirdim o fan gayet akıcı ve stabil dönüyordu yani 2 fan arasında fark vardı. Dönüş hızı ve mesafesi olarak biri ağır hantal diğeri hafif hızlı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şey gibiydi bu rahatsız olduğum fan sanki içindeki mekanizma pislenmiş dönmeye hali yok gibiydi çeviriyom çeviriyom bütün gücümle deniyom yine dönmüyo hantallaşmış. Yani bu durumda en iyisi bi Yeni fan almak bence mantık olan Yada bilgisayarcıya götürüp danışmak en mantık olan o galiba ?

Kule tipi fan alınca sesten kurtulurmuyum cidden yani bilemiyorum 3 hafta önce bilgisayarıma giren virüs işlemciye zarar vermiş olabilir. Şuan'da rahatsız oldugum bu sese sebep olmuş olabilir yani. İşlemci eğer fanı böyle dönmeye zorluyorsa kule tipi alsam o fanda bence böyle döner en mantıklı olan ne biliyormusun bilgisayarcıya götürmek yada am4 fanı anakarttan çıkarıp başka bi cpu fan takıp işlemciye takmadan denemek sadece dönüş hızına bakarak hareket etmek.
İşlemciye kolay kolay bir şey olmaz.

Devilll20

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,246
İsim
Rick Baba
Hocam Peki size şöyle bi bilgiyle gelsem ben fanı pc den çıkarttım. Elimle döndürdüm Fan'da değişik bi hantallık vardı yani ağırlık aynı şekilde benim eski sistemim vardı zamanında ucuz bi miktara toplamıştım onun elimde CPU' fanı kalmıştı fm2 slot onu aldım elime onu çevirdim o fan gayet akıcı ve stabil dönüyordu yani 2 fan arasında fark vardı. Dönüş hızı ve mesafesi olarak biri ağır hantal diğeri hafif hızlı.

Şey gibiydi bu rahatsız olduğum fan sanki içindeki mekanizma pislenmiş dönmeye hali yok gibiydi çeviriyom çeviriyom bütün gücümle deniyom yine dönmüyo hantallaşmış. Yani bu durumda en iyisi bi Yeni fan almak bence mantık olan Yada bilgisayarcıya götürüp danışmak en mantık olan o galiba ?

Kule tipi fan alınca sesten kurtulurmuyum cidden yani bilemiyorum 3 hafta önce bilgisayarıma giren virüs işlemciye zarar vermiş olabilir. Şuan'da rahatsız oldugum bu sese sebep olmuş olabilir yani. İşlemci eğer fanı böyle dönmeye zorluyorsa kule tipi alsam o fanda bence böyle döner en mantıklı olan ne biliyormusun bilgisayarcıya götürmek yada am4 fanı anakarttan çıkarıp başka bi cpu fan takıp işlemciye takmadan denemek sadece dönüş hızına bakarak hareket etmek.

İşlemci fiziksel zarar almadığı sürece kolay kolay bozulmaz, Kule tipi al iyiki almışım dersin

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
İşlemci fanı durdurunca elimle ses gidiyor. Farkettiyseniz böyle motor sesi gibi bi ses var Normalde sağlıklı bir sistem'de olmayan bir ses, 3 gündür bunu düşünüyorum'da dediğim gibi işlemci'de olsa garantisi var hemen anında gönderebilirim. Onun harici CPU' fanı zaten bozuksa oda ucuz bir şey, Ama anakart'da ise problem bilmiyorum. Anakart'ında garantisi var ama hiç bilmiyorum yardımcı olurlarmı bana Sizce Sorun neyde ??

Video'da sesi video %100 algılamadığı için tam belli olmuyor video'da Biraz saçmalamışım video'da ama önceden böyle çalışmıyordu dediğim gibi.

Bir problem yok, zaten stock fanda sese takılmamalısın.

Top Bottom