İşlemci fanını sökmek için anakartı çıkarmalı mıyım?

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,864
Bir video izledim, videoda adam anakartın arkasından metal bir şey çıkardı. r5 3600 stok fanla kullanıyorum. Bende de bu plaka çıkacak mı? Anakartı kasadan sökmeli miyim? Teşekkürler

Bir video izledim, videoda adam anakartın arkasından metal bir şey çıkardı. r5 3600 stok fanla kullanıyorum. Bende de bu plaka çıkacak mı? Anakartı kasadan sökmeli miyim? Teşekkürler
Anakartı kasadan sökme. Stok soğutucuyu çıkarırken arkadaki o dediğin metal kayabilir. Kayarsa tutarsın o am4 kule tipi için anakart kutusundaki braketleri montajlarsın. Sonrasında x123 ü takarsın.

Anakartı kasadan sökme. Stok soğutucuyu çıkarırken arkadaki o dediğin metal kayabilir. Kayması durumunda kasanın arkasını açıp x123 takarken tutup bu dediğimiz am4 kule tipi montajında kullanılacak aparatları montajlarsın.
Hocam kasayı sırt üstü yatırdım. Kaydırmadan yapmaya çalışayım mı?

Fanı döktüğünde kayar muhtemelen. Sorun değil tutturursun. Kayıyorsa am4 braketleri takarken biri tutar sen montajlarsın.

hocam arkadaki metal önemli aynı işlemciden bende de var, sıvı soğutucuyu yenilemek için sökmüştüm arkadaki kaymış bir saat uğraşmıştım. Ardakini metal çıkarsa tekrar deliklerine otutturmaya çalış öyle vidaları sık aksi takdirde boşa dönecek.

Hayır pek gözükmeyecek zaten. Hatta estetik bile durabilir.
Hocam fanın içinden bunlar çıktı ama bu videoda kullanmıyor arkadaş. Napmalıyım?
IMG_20241106_211025.jpg

Son düzenleme:
Geri