İşlemci Hızı Düşük Ve Fanlar %100 Olmuyor

Reaksiyon skoru
1
İşlemci: i5 11600K
Soğutucusu: T6 Snowman
Anakart: Msi H510M A-Pro

Sorun 1- Bu sorun aslında biraz üzerinden zaman geçti ancak açayım dedim yine de. İşlemcim çok ısındığı için termal macun yenilemem gerekiyordu, üzerinden de 1,5 sene geçmişti. Ancak okul, sınavlar vs. uğraşamayacağımdan (soğutucu kasamdan dolayı aşırı zor ve tamamen şansa sökülüyor anakartı sökmeden) undervolt yapmaya kalkıştım. Tam olarak bundan mı oldu bilmiyorum ancak ben bu olaydan sonra işlemcinin 4.9GHz görmesi gerekirken 4.6GHz tüm çekirdeklerde sabit kaldığını gördüm. Çok spesifik bir değer ve açıkçası çok da bir şey yapamadım. ThrottleStop kullandım. İstediğiniz her türlü testi yapabilirim sadece uygulamadan çok anlamıyorum.

Sorun 2- (Ayrı konu açmam gerekebilir belirtebilirsiniz ancak kısa bir konu ve çok sorun değil yani fikrinizi alsam yeterli :D) Bu yukarıda bahsettiğim sorun olunca ThrottleStop kaldırdım ve işlemcim eski yüksek derecelerine geri çıktı. (Şubat ayında 85 derece görüyordu "Roblox'ta") Sıcaklıklara bakarken eskiden 2200 RPM'lere rahat çıkan fanımın 1800 RPM'yi geçmediğini gördüm. Msi Center ve BIOS'ta kontrol ettiğimde fanın %100 ayarda bu değeri verdiğini fark ettim. Hiçbir şey ile oynamadım tamamen durduk yere oldu. Fikriniz varsa yazarsanız sevinirim.

Bilgisayarı seneye satıcam ve bu sene 12. sınıfım yani çok da sorun değil ancak hem sorunlarla uğraşmayı seviyorum hem de satarken sattığım kişiye bu hali ile satmak istemem.
Zaten şu anda evin içi 28 derece ve işlemci CS2'de 82 derece görüyor. Termal macun daha dün yeniledim. Mx-4 kullandım ve spatula ile yaydırdım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,071
Üyeler
184,102
Son üye
akazade
Geri