İşlemci sıcaklığım arttı

cyberman

80+
Reaksiyon skoru
6
Dostlar merhaba;

4 yıldır bilgisayarımın ve ekran kartımın termal macununu hiç değiştirmemiştim. Üşengeçlikten değiştirmedim. Geçenlerde oyun oynarken oyunum dondu ve 2. kez olunca artık şu işe gireyim dedim. Termal macunumu güzelce değiştirdim. Burda rampage tm-501 kullandım. Aslında ayaküstü hemen alayım dedim ve bunu buladbildim mx4 bulamadım. Neyse bu termal macunu güzelce sürdüm kasamı topladım bilgisayarımı açtım fakat işlemci sıcaklığı boşta bile 70-80 derecelerde rendera sokunca cinebecth testinde 100 derecelere daha başşattığım anda çıkıyodu. baya bi uğraştım acaba fanı oturtamadım mı dedim düzelttim tekrar taktım. sonra termal macunu sildim daha düzgün ince bi tabaka olarak tekrar sürdüm bu sefer boşta yine 60-70 renderda 81-90 arasına çıktı. oyun performasında fifa 25 de 88 ortalama derece cs2 de de aynı şekilde sıcaklıklara ulaştı. anlamadığım şu bu kadar yıl bu temizliği yapmadığım halde temizledikten sonra nasıl bu duruma geldi anlamadım. ekran kartımda sorun yok 58-60 derecelerde oyun anında boşta de 38-40 drecelerde.
İşlemcimin youtube gamiing testlerine baktığımda 2k ultra oyunlarda bile 75-80 i geçmiyor. Ben daha yeni termal değiştirmeme rağmen boşta 70 derece alıyorum kafayı yemek üzereyim cidden.
Fotoraftaki değerler tamamen boşta hiç bir sekme açık değilken alındı.
Sizce burdaki sorun ne olaibilir ?
Ekran görüntüsü 2025-10-02 143752.webp

Acaba sorun termal macunda mı dedim paraya kıydım Thermal Grizzly Kryonaut sipariş ettim. Birde bunu sürüp denicem.

Ama anlamadığım şu bi termal macun 90-100 derece sıcaklıklardan 65-75 derece sıcaklıklara düşürür mü emin değilim.

Hocam selam işlemci soğutucunun içindeki tozları da aldınız mı? ve kargo bekleyip mx4 ile değiştirmenizde fayda var

termal macunla ilgisi yok bana kalırsa, en kral macunda bile 10 dereceden fazla fark etmez soğutucu montajında bir hata olmalı. ayrıca hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz

Herhangi bir overclock işlemi yapmış mıydınız?

Herhangi bir overclock işlemi yapmış mıydınız?
hayır hiç bişey yapmadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

temizlemeden önce boşta ve oyunda kaç dereceydi hiç baktınız mı daha önce? ayrıca işlemcinin güç planı ile oynadınız mı?

hemen öncesi değilde mart ayından bi kayıt buldum rdr2 testi bu şekildeydi

Ekler

• indir.webp
    indir.webp
    1,014.2 KB · Hit: 10
Anladım. Aldığınız Rampage macunun 5.15 W/m-K termal iletkenliği var beklediğimden çok daha dandik gerçekten bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Anladım. Aldığınız Rampage macunun 5.15 W/m-K termal iletkenliği var beklediğimden çok daha dandik gerçekten bundan da kaynaklanıyor olabilir.
İnşallah öyledir. Az önce tekrar bi baktım tekrar termaş macun sürdüm .d değişen bişey olmadı. Boşta 60 derece max 71 yğk altında cinebenchte 80-81 derece oyunlarda 88-90 derece

Geri