İşlemcileri araştırırken bsy farkettim . İşlemcilerde bellek özellikleri diye bir şey var . Mesela Ryzen 2200g 3200mhz DDR4 destekliyor . Çoğu işlemci de bunlar yaziyor bellek MHz Değeri . İşlemci ile ram arasında bir uyum söz konusunu ?
Evet.İşlemcileri araştırırken bsy farkettim . İşlemcilerde bellek özellikleri diye bir şey var . Mesela Ryzen 2200g 3200mhz DDR4 destekliyor . Çoğu işlemci de bunlar yaziyor bellek MHz Değeri . İşlemci ile ram arasında bir uyum söz konusunu ?
Yani 3600mhz ram için 3600mhz işlemci almam gerek dogrumudur .Evet.
Anakartın 4000 MHz desteklese de eğer işlemci max 3200 MHz ise 4000 MHz'lik RAM'ler 3200 MHz çalışacak.
Anakart max ne desteklerse o kadar takabilirsin.Hocam Sorum O değil . Sorum İşlemcilerde yazan bu MHz Değeri beni etkilerimi yani 3200mhz destekleyen 2200g işlemcili bir bilgesayara 3600mhz ram koysam bilgesayar 3600mhz de çalıştırmı ? Anakart 4400mhz destekliyor .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yani 3600mhz ram için 3600mhz işlemci almam gerek dogrumudur .
Teşekkürler
Anladım çok teşekkür ederim hepinize sağlıcakla hayırlı geceler sağolunHayır işlemci max ne desteklerse o
Ryzen işlemcilerde max limit yok gibi bişey. Intel 11. nesilde yeni chipsetlerinde ram mhz kilidini açtı. Yani anakartın desteklediği kadar kullanabilirsiniz.Hayır işlemci max ne desteklerse o.
Bende ryzen 5 3400g var 2933mhz son limit.Ryzen işlemcilerde max limit yok gibi bişey. Intel 11. nesilde yeni chipsetlerinde ram mhz kilidini açtı. Yani anakartın desteklediği kadar kullanabilirsiniz.
Xmp açarsa isterse 4000mhzda bile kullanırHayır işlemci max ne desteklerse o.
Ryzen işlemcilerde max limit yok gibi bişey. Intel 11. nesilde yeni chipsetlerinde ram mhz kilidini açtı. Yani anakartın desteklediği kadar kullanabilirsiniz.
Resmi verilere 2933 MHz maksimum ama araştırınca ryzen işlemcide bunların bir anlamı olmadığını anladım.Xmp açarsa isterse 4000mhzda bile kullanır