İşlemci ısınıyor sıvı soğutma var

raltap

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar benim işlemci ryzen 9 3900x ve anakart msı x570 ACE , işlemcinin voltajını düşürünce sıcaklığı artıyor normalde böyle olmaması gerekiyormuş , anakart ta 2 adet CPU besleme 4+4 yani 16 pin ben bunun sadece bir tane 8 pimini taktım o yüzden olabilirmi

pini 16 yapman gerek kardom düşükten enerji aktarıyorsun ondan da ısınıyor %90

Evet %99 ondandır hocam. Sıvı soğutma markası nedir?
COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240R sıvı soğutma alalı 4yıl olmuştur termal macun yeniledim bişe değişmedi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pini 16 yapman gerek kardom düşükten enerji aktarıyorsun ondan da ısınıyor %90
thermaltake toughpower grand rgb 750w PSU var bende bu psuda bir giriş var CPU 4+4 yanlış bilmiyorsam 2 ci kabloyu olmuyor herhalde

COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240R sıvı soğutma alalı 4yıl olmuştur termal macun yeniledim bişe değişmedi

thermaltake toughpower grand rgb 750w PSU var bende bu psuda bir giriş var CPU 4+4 yanlış bilmiyorsam 2 ci kabloyu olmuyor herhalde
Ryzen 9 3900X gibi 12 çekirdekli güçlü bir işlemci, özellikle yük altında güç beslemesi açısından oldukça hassas. MSI X570 ACE gibi üst seviye bir anakartta 8+8 CPU güç girişi olması boşuna değil.
Sen sadece tek bir 8 pin CPU kablosu taktıysan, bu durumda:
VRM’ler yeterli gücü alamıyor olabilir, Anakart voltajı manuel düşürülünce sistem istikrarsız davranabilir, çünkü voltaj düşük ama güç akışı da yetersiz VRM'ler fazla ısınıyor olabilir, çünkü yükün tamamı tek hat üzerinden geçiyor.
Bu da işlemcinin “voltaj düşerken ısınması” gibi ters bir tepki oluşturabilir.
Tavsiyem:
Güç kaynağında varsa ikinci 8 pin CPU kablosunu mutlaka tak. Sonra tekrar voltaj düşürme (undervolt) testlerini yap. Aynı zamanda BIOS’ta Precision Boost Override (PBO) gibi ayarları da kontrol et.
Büyük ihtimalle bu sorun, eksik güç beslemesinden kaynaklanıyor.

Ryzen 9 3900X gibi 12 çekirdekli güçlü bir işlemci, özellikle yük altında güç beslemesi açısından oldukça hassas. MSI X570 ACE gibi üst seviye bir anakartta 8+8 CPU güç girişi olması boşuna değil.
Sen sadece tek bir 8 pin CPU kablosu taktıysan, bu durumda:
VRM’ler yeterli gücü alamıyor olabilir, Anakart voltajı manuel düşürülünce sistem istikrarsız davranabilir, çünkü voltaj düşük ama güç akışı da yetersiz VRM'ler fazla ısınıyor olabilir, çünkü yükün tamamı tek hat üzerinden geçiyor.
Bu da işlemcinin “voltaj düşerken ısınması” gibi ters bir tepki oluşturabilir.
Tavsiyem:
Güç kaynağında varsa ikinci 8 pin CPU kablosunu mutlaka tak. Sonra tekrar voltaj düşürme (undervolt) testlerini yap. Aynı zamanda BIOS’ta Precision Boost Override (PBO) gibi ayarları da kontrol et.
Büyük ihtimalle bu sorun, eksik güç beslemesinden kaynaklanıyor.
Hocam thermaltake toughpower grand rgb 750w PSU var bende bu psuda bir giriş var CPU 4+4 yanlış bilmiyorsam 2 ci CPU girişi yok herhalde

kardom o zaten pinden kaynaklı güç sıkıntısı çekiyor işlemci soğutma sıvı nitrojenle olmadığı sürece de düzelmez zaten. Çoklayıcı alıp psu ya tak öyle bağla yapay zeka dan da link iste kaliteli ürün için direkt alıp 4+4 16pin e tak düzelir

8 pin 300w üstü güç sağlıyor ondan olacağını sanmam ryzen 3000 serisi statik voltaj girince saçmalıyor sabit frekansta girilmesi lazım

Soğutucunun radyatörü tozla dolmuştur. Güzelce temizlemelisin. Fanlarını da temizle.

8 pin 300w üstü güç sağlıyor ondan olacağını sanmam ryzen 3000 serisi statik voltaj girince saçmalıyor sabit frekansta girilmesi lazım
Sabit frekansda ayarladım aynı 3.8 ze aldım değişen bişe olmadı büyük ihtimalle kabloyu takmadigim için

Sabit frekansda ayarladım aynı 3.8 ze aldım değişen bişe olmadı büyük ihtimalle kabloyu takmadigim için
Soğutucunun radyatörü tozla dolmuştur. Güzelce temizlemelisin. Fanlarını da temizle.
Güzelce temizledim

Voltaj kaç acaba
Voltajı Auto da şuan 1.4v frekans da auto da böyle yapınca test de 80 derece eğer frekans sabit ve voltajı 1.20 denedim 90 na çıktı 1.30 yapincada aynı

Güzelce temizledim

Voltajı Auto da şuan 1.4v frekans da auto da böyle yapınca test de 80 derece eğer frekans sabit ve voltajı 1.20 denedim 90 na çıktı 1.30 yapincada aynı
Autoda 1.2v altına düşüyordur yüke girince
birde değerleri değiştirince pbo limitleri kalkıyor daha fazla güç çekebiliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,156
Üyeler
183,955
Son üye
tmacknq
Geri