O islemci icin sivi sogutucu gerek yokRyzen 5 2600 kullanıyorum 1660 ventus oc ekran kartım var valorantta 83 r6 da 90 a kadar cıkan ıslemcı sıcaklıgı var kule ve sıvı sogutma olarak onerebılcegınız veya sorunu baska sekılde cozebılcegım onerıleriniz varmıdır ?
kasanın on camını cıkardıgımda derece 10-15 arası ınıyor sebebı ne olabılırO islemci icin sivi sogutucu gerek yok
Stok sogutucutu temizle termal macun yenile yeter
ön panelden bahsediyorsanız kasa yeterince hava almadığındandırkasanın on camını cıkardıgımda derece 10-15 arası ınıyor sebebı ne olabılır
evet ön panelden bahsedıyorum ama 2 yıldır sorun yapmıyodu yazdan beri ıslemcın sogumadı bı turluön panelden bahsediyorsanız kasa yeterince hava almadığındandır
Stok çekirdek hızında yani 3650 mhz de kullaniyorsan stok fan ile bile asla 65 dereceleri geçmez. Termal.macun yenile.fani temizle..sıkıntı bu eğer işlemci hızını arttirmadiysanRyzen 5 2600 kullanıyorum 1660 ventus oc ekran kartım var valorantta 83 r6 da 90 a kadar cıkan ıslemcı sıcaklıgı var kule ve sıvı sogutma olarak onerebılcegınız veya sorunu baska sekılde cozebılcegım onerıleriniz varmıdır ?
ram frekans artırırken xmp ayarlarıyla oynamıstım olabılırmıStok çekirdek hızında yani 3650 mhz de kullaniyorsan stok fan ile bile asla 65 dereceleri geçmez. Termal.macun yenile.fani temizle..sıkıntı bu eğer işlemci hızını arttirmadiysan
Xmp işlemciyi etkilemez.ram frekans artırırken xmp ayarlarıyla oynamıstım olabılırmı
kasanın hava akışı iyi değil demek kievet ön panelden bahsedıyorum ama 2 yıldır sorun yapmıyodu yazdan beri ıslemcın sogumadı bı turlu
Stok çekirdek hızında yani 3650 mhz de kullaniyorsan stok fan ile bile asla 65 dereceleri geçmez. Termal.macun yenile.fani temizle..sıkıntı bu eğer işlemci hızını arttirmadiysan
daha once de aynı yerdeydı 8 gb bı ram daha aldım ve ondan sonra ısınmalar arttıkasanın hava akışı iyi değil demek ki
çözüm olarak napabilirim peki ?MSI ve Ryzen sistemlerde, özellikle 2.nesil Ryzen' lere mi özgü bilmiyorum 2 adet ram ve ram hız aşırtma profili aktif olduğunda işlemci sıcaklığında artış oluyor.
Bunun sebebi %99 şu; tek kanal RAM varken işlemci içerisindeki bellek kontrolcü daha az voltaj çekiyor. Ama eğer Dual Channel RAM olduğunda ise sıcaklık artabiliyor dediğiniz gibi. Bellek kontrolcü Dual Channel RAM modunda daha fazla güce ihtiyaç duyup, doğal olarak istediği elektrik ısı açığa çıkarıyor. Bu da işlemci sıcaklığını artırıyor çip ile aynı yerde olduğu için.