İşlemci pin yamuldu düzelttim açılıp kapanıyor

Reaksiyon skoru
0
İşlemciyi soğutucusunu sökerken soğutucuya yapışarak çıktı 1 pin yamuldu düzelttim ama bu arada yanlardaki pin aralarına çok az termal macun vardı sonra temizleye bildiğim kadar temizledim sonra taktım anakarta fansız bir şekilde 30 sn falan çalıştı sonra kapandı işlemciye dokundum çok sıcaktı sonra fan takarak denedim Windows şifre isteme ekrana kadar geldi kapandı sizce sorun anakartta mı yoksa işlemcide mi

Fansız niye sistemi açıyorsunuz ki, alev gibi olacaktı ne bekliyorsunuz?
Yüksek sıcaklıktan zarar gelmiştir diye düşünüyorum sanırım.

Fans
Fansız niye sistemi açıyorsunuz ki, alev gibi olacaktı ne bekliyorsunuz?
Yüksek sıcaklıktan zarar gelmiştir diye düşünüyorum sanırım.
fansız güç gidiyormu diye denedim max 15saniye açtım sonra kapattım

Fans

fansız güç gidiyormu diye denedim max 15saniye açtım sonra kapattım
Yapmayın bir daha öyle şeyler.Acemilik yüzünden cpu'dan olacaksınız.Yakın güvenilir bir teknik servis hizmeti verene gösterin cpu'yu kontrol etsin.

İşlemciyi soğutucusunu sökerken soğutucuya yapışarak çıktı 1 pin yamuldu düzelttim ama bu arada yanlardaki pin aralarına çok az termal macun vardı sonra temizleye bildiğim kadar temizledim sonra taktım anakarta fansız bir şekilde 30 sn falan çalıştı sonra kapandı işlemciye dokundum çok sıcaktı sonra fan takarak denedim Windows şifre isteme ekrana kadar geldi kapandı sizce sorun anakartta mı yoksa işlemcide mi
fanı takarken tekrar termal macun sürdünüz mü? yada fanı tam oturtamadığınız için işlemci ısınıyor olabilir.

Pin yamulması sorunu var. O pin temas etmediyse anakarta kapanabilir. Dilerseniz montajı tamamlayıp tekrar deneyin olmazsa, 0.7 uçlu kalemle pini düzeltin.

15 sn liğine sistem açılıyomu diye denemek işlemciye gram hasar vermez merak etmeyin. ilk olarak fanı takarken termal macun sürdünüzmü fanı doğru taktınızmı bunlar önemli eğer iki işlemide dzgün yapmadıysanız sistem ısındığı için açılmaz kapanır direkt. eğer sorun bunlar değilse işlemcinin yamulan pinini düzeltirken pini kırmış olabilirsiniz pini hafif parmağınızı üstüne koyarak haraket ettirsem kırılcak mı kırılmayacakmı diye kıvamına bir bakın derim eğer elinizde kırılırsada sıkıntı değil onun tamiri var zaten öyle olursa pin zaten kırıktır orada duruyodur sadece sistem o yüzden kapanıyordur.

Geri