Neler Yeni

İşlemci pinlerine macun bulaştı

Aaahmt

80+ Silver
Merhaba dün işlemci pinine macun bulaşti ayni sekilde anakart islemci yuvasina da bulasti elimden geldiği kadar fırça yardimiyla temizledim ekran birkac defa geldi fakat pcyi kapatip tekrar actigimda sinyal bulunamiyor kasa çalışıyor işlemci ısınıyor fakat ekrana goruntu gitmiyor ne yapabilirim acaba :( tam oldu derken tekrar bozuldu defalarca denememe ragmen goruntu alamiyorum

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan
Merhaba dün işlemci pinine macun bulaşti ayni sekilde anakart islemci yuvasina da bulasti elimden geldiği kadar fırça yardimiyla temizledim ekran birkac defa geldi fakat pcyi kapatip tekrar actigimda sinyal bulunamiyor kasa çalışıyor işlemci ısınıyor fakat ekrana goruntu gitmiyor ne yapabilirim acaba :( tam oldu derken tekrar bozuldu defalarca denememe ragmen goruntu alamiyo
Bir tiner çeşiti vardı çok ufak bi bas8nç ile onla anakartı yıka ters çevir terstende yıka soketin olduğu yeri temizle anakart ne

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan
Merhaba dün işlemci pinine macun bulaşti ayni sekilde anakart islemci yuvasina da bulasti elimden geldiği kadar fırça yardimiyla temizledim ekran birkac defa geldi fakat pcyi kapatip tekrar actigimda sinyal bulunamiyor kasa çalışıyor işlemci ısınıyor fakat ekrana goruntu gitmiyor ne yapabilirim acaba :( tam oldu derken tekrar bozuldu defalarca denememe ragmen goruntu alamiyorum
Buldum selülozik tiner ile temizle içinde bekletme ama bekletirsen sede 1dk veya daha az bi süre beklet sonra anakartı 1 gün balkona koy tiner uçuşur direk ve elektronikte kısa devre sorunu teşkil etmez iletken değildir ama 1 gün beklesin balkonda ondada bak kurumuşmu diye kesin kurur ama yinede bak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buldum selülozik tiner ile temizle içinde bekletme ama bekletirsen sede 1dk veya daha az bi süre beklet sonra anakartı 1 gün balkona koy tiner uçuşur direk ve elektronikte kısa devre sorunu teşkil etmez iletken değildir ama 1 gün beklesin balkonda ondada bak kurumuşmu diye kesin kurur ama yinede bak
Ben böyle a320'yi temizlemiştim kimi servislerde genelde böyle temizliyo

Aaahmt

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Son çare araştırıp bunu deneyeyim hocam teşekkür ederim :(

ByDolph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Yunus Kocabay
İşlemci oturmamış aynı sorunu şöyle çözdüm ; işlemciyi doğru taktıktan sonra üstüne kırılmayacak kadar güçlü bas .ben 10kg civarı bastım. Belki düzelir

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan
Son çare araştırıp bunu deneyeyim hocam teşekkür ederim :( dene ben kendim a320 de denedim bir şey olmadı forumlarada bak donanım.haberdede elektronikte çalışıpts telefon anakartlarına kadar selülozik tiner ile temizleyenler varmış servislerde ama 1 gün kuruyacak

Aaahmt

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci oturmamış aynı sorunu şöyle çözdüm ; işlemciyi doğru taktıktan sonra üstüne kırılmayacak kadar güçlü bas .ben 10kg civarı bastım. Belki düzelir
Deniyorum hocam fakat işlemci ısınıyor oturmasa isinma durumu olur muydu acaba

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan
Ama chipsetinde macun gelmiş

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan
Deniyorum hocam fakat işlemci ısınıyor oturmasa isinma durumu olur muydu acaba
Tamam macundan dolayı pinlerin kimileri temas etmiyor sorun o dediğimi yap soketi iyi temizle

Evet olabilir.

Benimde gitmişti
Bendede gitti hemde ilk am4 sistemimde sonra 5600 de kalp krizi😂

Aaahmt

80+ Silver
Top Bottom