Neler Yeni

İşlemci pinlerine macun bulaştı

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan
Baski uyguladim sistem açılmıyor 😅
Knk bilgisayarlar hassas bileşenlerden oluşur sen sistemi anakart üzeri monteli olan herşeyi sök anakartı yıka sistemi daha'da maaf etme

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Volkan
Buldum selülozik tiner ile temizle içinde bekletme ama bekletirsen sede 1dk veya daha az bi süre beklet sonra anakartı 1 gün balkona koy tiner uçuşur direk ve elektronikte kısa devre sorunu teşkil etmez iletken değildir ama 1 gün beklesin balkonda ondada bak kurumuşmu diye kesin kurur ama yinede bak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben böyle a320'yi temizlemiştim kimi servislerde genelde böyle temizliyo
yok be ne bir günü koy tineri bende yaptım ekran kartını resmen yıkadım hiç bir halt olmaz boyacıdan fırça alsın birde selülo tiner silsin saç kurutma tutsun sokete tamamdır gerek yok sonrasına kullansın çok kez yaptım

Knk bilgisayarlar hassas bileşenlerden oluşur sen sistemi anakart üzeri monteli olan herşeyi sök anakartı yıka sistemi daha'da maaf etme
beni makrt olsa sökerdim soketin o üst kısmı o metal sabitleyiciyi dik konumda dışa çekince çıkıyor

Aaahmt

80+ Silver
yok be ne bir günü koy tineri bende yaptım ekran kartını resmen yıkadım hiç bir halt olmaz boyacıdan fırça alsın birde selülo tiner silsin saç kurutma tutsun sokete tamamdır gerek yok sonrasına kullansın çok kez yaptım
Şu an sistem açılmıyor fakat yarin bahsedilen tineri alip deneyeceğim umarim ise yarar

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan

beni makrt olsa sökerdim soketin o üst kısmı o metal sabitleyiciyi dik konumda dışa çekince çıkıyor
Onu sökemez işte ince iş ki hiç eli tornavida tutmamış birisi baya zorlanır ben bekletince plastikleri eritir diye çekiniyodum demekki eritmiyormuş ama markadan markaya değişebilir belki denedin mi hiç?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Volkan
Şu an sistem açılmıyor fakat yarin bahsedilen tineri alip deneyeceğim umarim ise yarar
yarar hacı işlemciyi silerken dikkatli sil pinler yamulmasın hatta sulu boya fırçası varsa kaliteli olanlardan işlemciyi onla sil boyacıdan alacağın fırça kalın olur o hassas yerlere uyumlu olmaz

Aaahmt

80+ Silver

Evet o kısmı söktüm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Volkan
Onu sökemez işte ince iş ki hiç eli tornavida tutmamış birisi baya zorlanır ben bekletince plastikleri eritir diye çekiniyodum demekki eritmiyormuş ama markadan markaya değişebilir belki denedin mi hiç?
yok knk eritmez ama bazı plsatikleri beyazlatıyor sokete kovaya koyup bekletmez ise sorun olmaz fırçaya sürcek az kapa döküp ordan temizler

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan
yarar hacı işlemciyi silerken dikkatli sil pinler yamulmasın hatta sulu boya fırçası varsa kaliteli olanlardan işlemciyi onla sil boyacıdan alacağın fırça kalın olur o hassas yerlere uyumlu olmaz
Ben bi ara ilk denememde 2200g'de 8 pin yamultmuştum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Volkan

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Arda doğan
yok knk eritmez ama bazı plsatikleri beyazlatıyor sokete kovaya koyup bekletmez ise sorun olmaz fırçaya sürcek az kapa döküp ordan temizler
İşte kovada beklerse sorun yapabilir markadan markaya belki çünkü kimi markaların selülozik oranı yüksek

Top Bottom