Neler Yeni

Yardım İŞLEMCİ SICAKLIĞI 100 DERECE

Merhabalar sorunum başlıkta gördüğünüz gibi,

Marvel's Guardians of the Galaxy oyununu pc üzerinden oynarken bir anda oyundan attı. Sonra MSI Afterburn'ü açıp oyuna tekrar girdim ve işlemcinin 100 derece olduğunu gördüm ki hiç normal değil. Bilgisayarım daha 3 aylık yeni, termal macun için çok erken değil midir? Sanırım bir işlemci soğutucusu almam gerekiyor diye düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir oyundan kaynaklı olabilir mi veya neler yapmam gerekir? Sağlam kaliteli bir soğutucu mu almalıyım?

Kasam: 1 x GamePower Mythril 550W +80 Bronze Dahili PSU'lu ATX Kasa
Kasa Linki: https://www.incehesap.com/gamepower-mythril-550w-80-bronze-dahili-psulu-kasa-fiyati-46546/
Sistemim:

Farukteke55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Faruk
11400f işlemci fazla ısınıyor ama 100 derecede fazla yani. Termal macunu değiştir bi oyle dene 75 - 80 max olması laızm

Mayzing

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Kerem güzelgül
kesinlikle bidaha oyuna girmeden bişeyler yap ya macun değiştir yada soğutucusunu 100 derecede devam edersen kesinlikle bozulma riski var

alienemre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Yunus Emre Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bilim,fizik,biyoloji,transhümanizim,oyun,astronomi,ilkler tarihi,evrim.
11400f işlemci fazla ısınıyor ama 100 derecede fazla yani. Termal macunu değiştir bi oyle dene 75 - 80 max olması laızm
75 80 de çok değil mi hocam bende laptop var 100 derece görmedim hiç
Mesaj otomatik birleştirildi:

Marvel's Guardians of the Galaxy oyununu pc üzerinden oynarken bir anda oyundan attı. Sonra MSI Afterburn'ü açıp oyuna tekrar girdim ve işlemcinin 100 derece olduğunu gördüm ki hiç normal değil. Bilgisayarım daha 3 aylık yeni, termal macun için çok erken değil midir? Sanırım bir işlemci soğutucusu almam gerekiyor diye düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir oyundan kaynaklı olabilir mi veya neler yapmam gerekir? Sağlam kaliteli bir soğutucu mu almalıyım?

Kasa Linki: https://www.incehesap.com/gamepower-mythril-550w-80-bronze-dahili-psulu-kasa-fiyati-46546/
Sistemim:
soğutucun stok mu ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Sistemim:
Stok soğutucu varsa pinler oturmuş mu diye bir bak derim. 100 derece stok soğutucu için bile çok çok fazla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

75 80 de çok değil mi hocam bende laptop var 100 derece görmedim hiç
Laptoplar ısınıyor ya, benim laptop yüke girdiği an 95 derece 😂

Daha fazla ısınamıyor çünkü sıcaklık limiti var hız düşürüyor sonrasında. Konu sahibinin sisteminde de 100 derece sıcaklık limiti var sanırım.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,330
İsim
Hacı
Stock soğutucuyu tam olarak yerleştirmemiş olabilirsiniz kontrol edin.
Tam oturmuş ise Soğutucuyu değişebilirsiniz.
Snowman T6 Ultra önerenilirim.

Peki arkadaşlar anakartımı yukarıda görüyorsunuz hangi kule tipi soğutucuyu önerirsiniz? Bir de bu işleri daha önce yapmadığım için bilmiyorum kendi başıma yapabilir miyim yoksa bir bilgisayarcıya götüreyim mi? Kule tipi soğutucu da ağırlık kaç gram olmalı?

alienemre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Yunus Emre Özdemir
İlgilendiği Kategoriler

alienemre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Yunus Emre Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Stokta bile bu kadar yükselmemeli diyorsunuz ama neyden kaynaklı olabilir? Yani ne yapmalıyım garantiye mi yollasam işlemciyi bilemedim
Pcyi nerden aldınız oranın müşteri hizmetlerini arayın onlar yardımcı olmalı gerekirse işlemci ve stok fan değişimi.

Top Bottom