Neler Yeni

İşlemci sıcaklığı takılmalara sebep olur mu?

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,744
İsim
Gtx 1090Tİ
İşlemci in silikon kalitesine göre bazen 75 derece çok yüksek bazen 85/90 derece de bile GHz kismaz (12100f ile 90 derece GTA v oynuyorum %65/85kullanimda takılmıyor )
2 gün önce rdr de takılma olmuyordu,last of us part 1'i bile %90 kullanımla oynadım sorunsuzdu ama takılması sinir bozucu.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,591
İsim
ismail
O sıcaklıkta ghz kısmaz işlemci.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,591
İsim
ismail
4.2 sabit hocam dediğiniz gibi sıcaklıkla ilgisi yok sanırsam
İşlemciyle ilgisi olduğunu sanmıyorum.Oyunun optimizasyonuyla ilgili olabilir.Yada amd driver'ıyla ilgilidir.Tek tek denemek dışı sorun tespiti zor biraz.

Hasan344

80+ Gold
Frekans kısma ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Aldığın sıcaklık değerleri aşırı yüksek değil sonuçta.

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,744
İsim
Gtx 1090Tİ
Frekans kısma ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Aldığın sıcaklık değerleri aşırı yüksek değil sonuçta.
İşlemciyle ilgisi olduğunu sanmıyorum.Oyunun optimizasyonuyla ilgili olabilir.Yada amd driver'ıyla ilgilidir.Tek tek denemek dışı sorun tespiti zor biraz.
Dikkat ettiğim kadarıyla spidermande şehre çıkınca ekran kartı kullanımım yükselmesi gerekirken düşüyor ama iç mekanlarda aşırı akıcı dışarı çıkınca yırtılmalar başlıyor ekran kartı kullanımı %90 lardan %70 e iniyor oyunla alakalı gibi gözüküyor hocam bunu nasıl çözerim.
Oyunu ilk indirdiğimde böyle bir sorun yoktu. rdr de sadece kampa gidince minik takılmalar oluyor ama ekran kartı kullanımı sabit diğer oyunlar sorunsuz. Spider-man le alakalı sanırsam.
Ne yapmamı öneririsiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci ısıdan kaynaklı GHz düşürüyor muhtemelen.
Bu da darboğaza ve droba sebep oluyor.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,591
İsim
ismail
Dikkat ettiğim kadarıyla spidermande şehre çıkınca ekran kartı kullanımım yükselmesi gerekirken düşüyor ama iç mekanlarda aşırı akıcı dışarı çıkınca yırtılmalar başlıyor ekran kartı kullanımı %90 lardan %70 e iniyor oyunla alakalı gibi gözüküyor hocam bunu nasıl çözerim.
Oyunu ilk indirdiğimde böyle bir sorun yoktu. rdr de sadece kampa gidince minik takılmalar oluyor ama ekran kartı kullanımı sabit diğer oyunlar sorunsuz. Spider-man le alakalı sanırsam.
Ne yapmamı öneririsiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Firmanın güncelleme yayınlamasını bekleyebilirsin.Onun dışı stutter şeklinde araştır ayarlardan çözülebiliyordur belki.Aynı saçmalık cod warzone 2 de yaşanıyor.Bi atlayayım yere indiğin an fps kafasına göre takılıyor.bi 5 dakika sonra kendine geliyor oyun.En son düzelttiler mi bilemiyorum tabi.Girmiyorum 3-4 aydır.

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,744
İsim
Gtx 1090Tİ
Firmanın güncelleme yayınlamasını bekleyebilirsin.Onun dışı stutter şeklinde araştır ayarlardan çözülebiliyordur belki.Aynı saçmalık cod warzone 2 de yaşanıyor.Bi atlayayım yere indiğin an fps kafasına göre takılıyor.bi 5 dakika sonra kendine geliyor oyun.En son düzelttiler mi bilemiyorum tabi.Girmiyorum 3-4 aydır.
En çok oynadığım oyunlardan biri olduğu için canımı sıktı. Teşekkürler hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,070
Üyeler
166,687
Son üye
Xryna
Top Bottom