Çözüldü✓ İşlemci Sıcaklığının Artması Problemi

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar
Yaklaşık 2 senedir stabil kullandığım Ryzen 5 3600x ve b450m asus anakartlı sistemimi sıvı soğutma ile birlikte kullanıyordum. Bugün termal macunu yenilemek amacıyla yapmış olduğum müdahale sonrasında işlemci sıcaklıkları 100-105 dereceye çıkıp kapanıyor ve bilgisayar açılır açılmaz yapıyor ..
Hatalı montaj şuan için gözükmemekte bios ayarlarından sıcaklığı sizlere gösteriyorum
açıldığında sistem 60 derece ile başlıyor 105-106 gelip kapanıyor
Çözüm önerileri olan varmı
IMG_8211.webp
IMG_8215.webp

Hocam Türk işi olacak ama hatalı montaj gibi duruyor, söküp tekrar takmanız bunu yaparken de macunu doğru şekilde yaydığınızdan bağlantıda hata olmadığından emin olmanız lazım.

Montajda bir sıkıntı yok gibi pompa pini cpu fan tarafına fanları cha fan tarafına taktım eskisi gibi pompa kısmı direkt olsrak temas ediyor
IMG_8216.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Termal macun durumu böyle
image.webp

Montaj hatası veya pompa arızası olabilir. Benim düşüncem büyük ihtimal pompa arızalı olabilir.
Stok fanı taktım 80 derece de belirli süre durup 100 e çıkıp kapanıyor oda
Stok fanın bile 80 derece hiç yük yokken çalışması ilginç

Son düzenleme:
Merhabalar
Yaklaşık 2 senedir stabil kullandığım Ryzen 5 3600x ve b450m asus anakartlı sistemimi sıvı soğutma ile birlikte kullanıyordum. Bugün termal macunu yenilemek amacıyla yapmış olduğum müdahale sonrasında işlemci sıcaklıkları 100-105 dereceye çıkıp kapanıyor ve bilgisayar açılır açılmaz yapıyor ..
Hatalı montaj şuan için gözükmemekte bios ayarlarından sıcaklığı sizlere gösteriyorum
Çözüm önerileri olan varmıAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bende böyle olduğunda 7 binlik sıvı soğutmamın 3 yılda içindeki bir parçanın bozulduğunu öğrenmiştim. Temizledim macun yeniledim bir taktım biosta 105 derece.

Montajda bir sıkıntı yok gibi pompa pini cpu fan tarafına fanları cha fan tarafına taktım eskisi gibi pompa kısmı direkt olsrak temas ediyor Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

o zaman 2 sebebi kalıyor,

1- sıvı soğutma pompası çalışmıyor veya içinde hava kabarcığı takılı kalmıştır
2- sıvı soğutman am4 desteklemiyor veya destekliyorsa bile muhtemelen ekstra bi aparat takman lazım anakartina ki tam temas etsin islemciye

Montajda bir sıkıntı yok gibi pompa pini cpu fan tarafına fanları cha fan tarafına taktım eskisi gibi pompa kısmı direkt olsrak temas ediyor Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

haa stok fanda da 100 dereceye ulaşıyorsa sorun çok daha farklı, en iyisi bi bilgisayarciya falan götürüp baktırın

Merhabalar
Çözüm önerileri olan varmıAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Pompada problem olabilir

o zaman 2 sebebi kalıyor,

1- sıvı soğutma pompası çalışmıyor veya içinde hava kabarcığı takılı kalmıştır
2- sıvı soğutman am4 desteklemiyor veya destekliyorsa bile muhtemelen ekstra bi aparat takman lazım anakartina ki tam temas etsin islemciye

haa stok fanda da 100 dereceye ulaşıyorsa sorun çok daha farklı, en iyisi bi bilgisayarciya falan götürüp baktırın
Evet beni korkutan da bu stok fandada yüksek derece görüyorum

Geri