Neler Yeni

İşlemci testi nasıl yapılır ?

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
Ekran kartı ve SSD testi yaptım şimdide işlemci testi yapmak istiyorum oyunlarda donma yaşıyorum bu yazıyı yazarken bile arada takılmalar oluyor sorun var biryerde ama çözemedim.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
Ekran kartı ve SSD testi yaptım şimdide işlemci testi yapmak istiyorum oyunlarda donma yaşıyorum bu yazıyı yazarken bile arada takılmalar oluyor sorun var biryerde ama çözemedim.
Burda istedikelrinin hepsi var.

Prime95 ile sters, coretemp ile sıcaklık ölçebilrsin.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Şu rehberi bir uygula windowsta bir sorun var mı ona bak .

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Burda istedikelrinin hepsi var.

Prime95 ile sters, coretemp ile sıcaklık ölçebilrsin.
1654861262659.png

Burdan hangi ayarları yapmalıyım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu rehberi bir uygula windowsta bir sorun var mı ona bak .
Dün bilgisayara 0dan windows kurdum ondan önce 4 5 kere daha sıfırdan kurmuştum şimdiye kadar ama bu en sonki kurulumda şuan kasmalar donmalar yaşıyorum.

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
Alıntıyı görüntüle

İşte onu bilmiyorum.

Alıntıyı görüntüle

Dün bilgisayara 0dan windows kurdum ondan önce 4 5 kere daha sıfırdan kurmuştum şimdiye kadar ama bu en sonki kurulumda şuan kasmalar donmalar yaşıyorum.
2. el mi aldınız? İşlemciyi diyorum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Driverları eksik yüklemiş olabilirsin ya da son kurulumu yaptığın iso dosyası sorunlu olabilir. O rehberi bir uygula çok zor değil gerçekten. Bir de ryzen işlemcin varsa BURADAN auto-detecet update programını indirip güncellemelerini yap.
Small fft's seçeceksin 2. max power/heat olanı.

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
İşte onu bilmiyorum.

2. el mi aldınız? İşlemciyi diyorum.
Hayır 0 sistem

Driverları eksik yüklemiş olabilirsin ya da son kurulumu yaptığın iso dosyası sorunlu olabilir. O rehberi bir uygula çok zor değil gerçekten. Bir de ryzen işlemcin varsa BURADAN auto-detecet update programını indirip güncellemelerini yap.
Tiki işaretleyecekmiyim sağda olan ?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE
Hayır 0 sistem
Hmm R5 5500'ün testlerine baktığınızda sizle aynı sistemi test eden bir videoya baktığınıza emin misiniz?
Yanı o izlediğiniz videoda R5 5500 vs RX 6600 var mıydı?

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
Hep aynı isoyla kurmuştum windowsu.

Hmm R5 5500'ün testlerine baktığınızda sizle aynı sistemi test eden bir videoya baktığınıza emin misiniz?
Yanı o izlediğiniz videoda R5 5500 vs RX 6600 var mıydı?
Sorunum oyunda donmalar Valorantta oluyor ondan işlemci testi yapmak istedim valorant işlemci odaklı olduğundan fpste bir sıkıntım yok.

1654862093126.png

Uygulamayı indirdim böyle bir yer çıktı bunları yüklüyecekmiyim ?

Sıfırdan Flasha en son sürüm windows isosu hazırlıyip tekrar format atmayı denesemmi ? o flashbellekteki windows 1 ay öncesine ait yeni sürüm çıkmışmıdır ?

Mırnav

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,749
İsim
SANANE

Sorunum oyunda donmalar Valorantta oluyor ondan işlemci testi yapmak istedim valorant işlemci odaklı olduğundan fpste bir sıkıntım yok.

Alıntıyı görüntüle

Benim ilmim bu kadar gardaşım.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bu testi yaparken bir yandan da Hwinfo64 programı ile ısı değerlerini takip et. Dediğim gibi lütfen hem windows güncellemelerini hem de attığım linkten amd güncellemelerini ypa. Boşta bile takılma oluyorsa sorununu prime95 ile tespit edebileceğini sanmıyorum.
1654862126845.png

Cinebench R23 testi indirip onunla hem tek çekirdek hem çok çekirdek testi yapıp aldığın puanı genel ryzen 5500 puanıyla karşılaştır. O zaman anlarsın işlemci performansında bir sorun var mı yok mu.

Alıntıyı görüntüle

Sıfırdan Flasha en son sürüm windows isosu hazırlıyip tekrar format atmayı denesemmi ? o flashbellekteki windows 1 ay öncesine ait yeni sürüm çıkmışmıdır ?
Evet böyle yapacaksın. Hepsini indir ve yükle. PC'ye restart atman gerekebilir indirdikten sonra.
Windows güncellemelerini de kontrol et.

Myronnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Durmuş Ali Kocakulak
Bu testi yaparken bir yandan da Hwinfo64 programı ile ısı değerlerini takip et. Dediğim gibi lütfen hem windows güncellemelerini hem de attığım linkten amd güncellemelerini ypa. Boşta bile takılma oluyorsa sorununu prime95 ile tespit edebileceğini sanmıyorum.
Alıntıyı görüntüle

Cinebench R23 testi indirip onunla hem tek çekirdek hem çok çekirdek testi yapıp aldığın puanı genel ryzen 5500 puanıyla karşılaştır. O zaman anlarsın işlemci performansında bir sorun var mı yok mu.

Evet böyle yapacaksın. Hepsini indir ve yükle. PC'ye restart atman gerekebilir indirdikten sonra.
Windows güncellemelerini de kontrol et.
Boşta takılma olmuyor ama arkada ETS 2 Açıkken googlede video bakıcaktım aynı anda 2 video izleyemiyorum 2. video çok fazla kasıyor kapatmam gerekiyor. Anlamadığım 5 formattır olmayan şey neden şimdi oluyor senin dediğin testleri yapıcam en son çare sıfırdan flasha iso kurup tekrar format atıcam.

@Amanita
1654862675479.png

Attığınız windows şeyiyle ilgili olarak sfc scannow koduyla böyle cevap verdi ne diyor burda :D?

Ekler

• 1654862691236.png
    1654862691236.png
    30.2 KB · Hit: 30

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Güncelleme sonrasında geçmedi mi ?
bu yazıyı yazarken bile arada takılmalar oluyor
Böyle yazdığın için boşta takılma oluyor sandım da arkada oyun da açık sanırım.
Arkada oyun açıkken birden fazla video vs açmaya çalışıyorsan işlemcinin kapasitesi yetmiyor olabilir. Görev yöneticisinden işlemci/ekran kartı ve ram kullanımlarını kontrol et.

Boşta takılma olmuyor ama arkada ETS 2 Açıkken googlede video bakıcaktım aynı anda 2 video izleyemiyorum 2. video çok fazla kasıyor kapatmam gerekiyor. Anlamadığım 5 formattır olmayan şey neden şimdi oluyor senin dediğin testleri yapıcam en son çare sıfırdan flasha iso kurup tekrar format atıcam.

@Amanita
Alıntıyı görüntüle
Attığınız windows şeyiyle ilgili olarak sfc scannow koduyla böyle cevap verdi ne diyor burda :D?
Bir kaç bozulmuş dosya bulmuş ve düzeltmiş. Diğer DISM komutlarını da uygulayın.

Top Bottom