İşlemci ve Soğutucu termal macunu nasıl temizlenir ve sürülür ?

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,158
Bütçe
5
Selam dostlar,

İntel İ5-11400F İşlemci
SE-224-XT İşlemci Soğutucusu

Termal macunu değiştirmem gerektiğinden tavsiye ettiğiniz Arctic MX-4 termal macunu aldım bugün elime ulaştı sizlere 1 - 2 sorum olacak.

İlk deneyimim olacak nedense çok fazla korkuyorum

İşlemcinin ve soğutucu bloğunun üstünde bulunan macun en kolay / temiz şekilde zarar vermeden hangi malzemeler ile nasıl çıkarılır / temizlenir ?

İşlemciye 1.5 nohut tanesi kadar termal macun sıkıp bir aparat ile her bir köşeye ince bir tabaka halinde yayma işlemi yapsam soğutucuyu yerine takınca yaptığı ağırlık ve baskı ile taşma söz konusu olur mu ve bu yöntem yeterli mi ? (Termal macunun birazı aparata bulaşacak bunun için 1.5 nohut tanesi sıkmayı düşünüyorum) @HacıSOFU

Selam dostlar,

İntel İ5-11400F İşlemci

Termal macunu değiştirmem gerektiğinden tavsiye ettiğiniz Arctic MX-4 termal macunu aldım bugün elime ulaştı sizlere 1 - 2 sorum olacak.

İşlemcinin ve soğutucu bloğunun üstünde bulunan macun en kolay / temiz şekilde zarar vermeden hangi malzemeler ile nasıl çıkarılır / temizlenir ?

İşlemciye 1.5 nohut tanesi kadar termal macun sıkıp bir aparat ile her bir köşeye ince bir tabaka halinde yayma işlemi yapsam soğutucuyu yerine takınca yaptığı ağırlık ve baskı ile taşma söz konusu olur mu ve bu yöntem yeterli mi ? (Termal macunun birazı aparata bulaşacak bunun için 1.5 nohut tanesi sıkmayı düşünüyorum) @HacıSOFU
Dediğin sürme şekli mantıklı yayın işlemcinin hertarafına eşit şekilde.
Kolonya + peçete ile temizleyebilirsin eski macunu.

Selam dostlar,

İntel İ5-11400F İşlemci

alkollü mendiller termal macun silmek için iyidir ama extradan almak yerine ıslak mendile kolonyada sıkabilirsin ben öyle temizledim

hocam izopropil alkol ile silebilirsiniz
Hocam eczanelere baktım da yok bulamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dediğin sürme şekli mantıklı yayın işlemcinin hertarafına eşit şekilde.
Kolonya + peçete ile temizleyebilirsin eski macunu.
Normal her evde bulunan 80 derecelik kolonya ya kulak çöpünü sürüp hafif ıslatıp işlemciye sürsem bir sıkıntı problem çıkarır mı ?

Normal her evde bulunan 80 derecelik kolonya ya kulak çöpünü sürüp hafif ıslatıp işlemciye sürsem bir sıkıntı problem çıkarır mı ?
Dostum hafif nemli bir bezle peçeteyle silebilirsin.

Hayır çıkarmaz.

Geri