işlemcim %100 ekran kartı %20 lerde geziyor sebebi nedir

mertyılmaz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
344
Oyunun adı DC Universe Online çok eski bir oyun yüksek sistem istemiyor aylar önce indirdiğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyordum oyunda 60 fps i hissedebiliyordum ama şu anda gördüğüm kadarıyla ekran kartı yatıyor çalışmıyor bile. Bunu düzeltmek için grafikleri en yükseğe çektim ama bir değişiklik olmadı. Bu durum için ne önerebilirsiniz rica ediyorum yardım edin.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    3.7 MB · Hit: 71
Ekran çözünürlügünü artırdığında ekran kartına binen yükü azaltabilirsiniz eğer işlemciden dolayı darboğaz a da uğruyorsanız bizlere kadar idare eder

Ekran çözünürlügünü artırdığında ekran kartına binen yükü azaltabilirsiniz eğer işlemciden dolayı darboğaz a da uğruyorsanız bizlere kadar idare eder
çözünürlüğü arttırdığımda ekran kartına binen yük artmaz mı?

çözünürlüğü arttırdığımda ekran kartına binen yük artmaz mı?
Evet, öyle olur. Grafik ayarlarını düşürdükçe ekran kartına binen yük azalacağı için daha çok darboğaz uğrarsınız.

Evet böylelikle işlemci azalır böyle biliyorum laptop elinizdeyse demeye bilirsiniz Abdullah abinin işlemci videosunda gördüm bunu

Evet, öyle olur. Grafik ayarlarını düşürdükçe ekran kartına binen yük azalacağı için daha çok darboğaz uğrarsınız..
ama zaten grafikler ultrada çözünürlüğü de en yüksek 4k ya çekebiliyorum 2k seçeneği yok. 4k ya çektiğim zaman 15-20 fps alıyor.

Ekran kartına binen yük artar, işlemciye binen yük azalır.

O işlemciyi %100 kullanacak eski nesil bir oyun yoktur. Muhtemelen oyunun optimizasyonuyla alakalı bir sıkıntı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,841
Üyeler
184,234
Son üye
Dark Brotherhood
Geri