Çözüldü✓ İşlemcim 90 Derecede çalışıyor

xmeycox

80+
Reaksiyon skoru
14
Acer nitro 5 4060 i7 12650h işlemcili modeli kullanıyorum işlemcim boştayken 50 derecelerde dolaşıyor herhangi bir oyun açtığımda direk 80 derecelere fırlıyor oyundayken rahat 90 görüyorum turbo boost kapattığımda oyunda 70 dereceyi geçmiyor fakat ozamanda performans düşüşü oluyor aşşağıya turbo boost açıkken ve kapalıyken lol açıkkenki değerleri bıraktım nasıl işlemci sıcaklığımı düşürebilirim iyi forumlar
1750203416440.webp
1750203355016.webp

Acer nitro 5 4060 i7 12650h işlemcili modeli kullanıyorum işlemcim boştayken 50 derecelerde dolaşıyor herhangi bir oyun açtığımda direk 80 derecelere fırlıyor oyundayken rahat 90 görüyorum turbo boost kapattığımda oyunda 70 dereceyi geçmiyor fakat ozamanda performans düşüşü oluyor aşşağıya turbo boost açıkken ve kapalıyken lol açıkkenki değerleri bıraktım nasıl işlemci sıcaklığımı düşürebilirim iyi forumlarAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
içini temizletebilir ve macunları değiştirebilirsiniz hocam.

Laptop ne zaman alındı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bencede öyle
hocam yokmu bi yolu trootle stopla işlemciye sınır koymak istiyorum az watt çekerse yanma gibi bi durum olurmu diye korkuyorum pek bilgi sahibi değilim bu konuda

hocam yokmu bi yolu trootle stopla işlemciye sınır koymak istiyorum az watt çekerse yanma gibi bi durum olurmu diye korkuyorum pek bilgi sahibi değilim bu konuda
az watt çekerse işlemci sıcaklık açısından rahatlar yanma durumu olmaz aksine bozulma süresini bile geciktirmiş olursun

Oluyorsa undervolt yapmayı dene işini görür , laptopu oyun için kullanıyorsan her türlü soğutucu lazım oluyor bu çözümlerin hiçbiri işlemezse vakumlu soğutuculardan al buz gibi yapar laptopu

Hocam 50 watt sınır koydum ama sonuçlar hala aynı ama turbo boost kapatıldığında işlemci 70 e bile ulaşmıyor bunu bi çözümü olmalı ayarlar doğrumu acaba
1750205055071.webp

az watt çekerse işlemci sıcaklık açısından rahatlar yanma durumu olmaz aksine bozulma süresini bile geciktirmiş olursun

Oluyorsa undervolt yapmayı dene işini görür , laptopu oyun için kullanıyorsan her türlü soğutucu lazım oluyor bu çözümlerin hiçbiri işlemezse vakumlu soğutuculardan al buz gibi yapar laptopu
içini temizletebilir ve macunları değiştirebilirsiniz hocam.

Ben uygulamayı kullanmadığım ve bilmediğim için yorum yapmıyorum @jombo sen biliyor musun

Bu ayarla ben sorunu çözmüştüm ekteki şekilde dener misin?

Ekler

• 1000046018.webp
    1000046018.webp
    51.2 KB · Hit: 28
Acer nitro 5 4060 i7 12650h işlemcili modeli kullanıyorum işlemcim boştayken 50 derecelerde dolaşıyor herhangi bir oyun açtığımda direk 80 derecelere fırlıyor oyundayken rahat 90 görüyorum turbo boost kapattığımda oyunda 70 dereceyi geçmiyor fakat ozamanda performans düşüşü oluyor aşşağıya turbo boost açıkken ve kapalıyken lol açıkkenki değerleri bıraktım nasıl işlemci sıcaklığımı düşürebilirim iyi forumlarAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Laptop soğutucu kullanmayı dene

oyundayken kaç derece oluyor fan ayarı otodamı birde soğutucu kullanıyıormusun
Fan ayarı oto yüksek performans secili bu ayarı yapıyorsun sadece max 80 civari takılıyor. Benim sürekli oyun oynadığım bir laptop değil iş amaçlı almıştım nitro 5 rtx 4060 ve i7 12700h olan modeli. Yani rog gibi soğutması iyi olmayan laptoplarda bu sıcaklıklar normal ki bende masaüstü pcde var kocaman kule tipi soğutucuyla (Phantom Spirit 120 EVO) zor soğutuyorum kule tipi olmasa 90 derecelerde hep işlemci.

Geri