Neler Yeni

Yardım İşlemcim Bazen Ghz de virgül kaydırıyor. Şaka gibi ama gerçek

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Lütfullah
R5 7500F işlemcim var. Asus Prime B650M-A-II anakartım var. işlemcimin max hızı 5.2 Ghz ayarlı. Bazen bilgisayarı açarken inanılmaz yavaş açılıyor masaüstünde açılışta discord ayarlı onun gelmesi bile 5 dk yi buluyor ve kontrol ettiğimde görev yöneticisinde işlemcim 0.52 Ghz de çalışıyor. son zamanlarda bu olay açılışta olmuyor ama PC yi kitleyip yemek yiyip 1 saat sonra geri geldiğimde uykudan çıkıp şifreyi girdiğimde kapanıp açılmamasına rağmen yine 5.2 Ghz iken durduk yere 0.52 Ghz oluyor. Böyle olduğunda yeniden başlatmak zorunda kalıyorum başlattığımda düzeliyor. Az önce farklı çözüm denedim yeniden başlatmak uzun sürüyor diye uykuya aldım. Uykudan çıkardım hemen arkasından ve yine 0.52 den 5.2 Ghz olması gereken haline döndü.

Sorun işlemcide mi Anakartta mı yoksa yazılımsal mı bu nasıl saçma bir hatadır. İşlemci Ghz si matematiksel olarak virgül kaydırıyor resmen 5.2 yerine 0.52 oluyor şaka gibi. Başına gelen var mı acaba?

goygoy.x

80+
güç planı menüsüne gelip nihai performansı seçtikten sonra gelişmiş güç seçeneklerinde işlemci güç yönetiminden minimum işlemci kullanımını arttırdınız mı?

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Lütfullah
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
güç planı menüsüne gelip nihai performansı seçtikten sonra gelişmiş güç seçeneklerinde işlemci güç yönetiminden minimum işlemci kullanımını arttırdınız mı?
hayır ama onunla alakalı olduğunu sanmıyorum yani PC yi kilitlerken 5.2 Ghz deyken kilitleyip 1 saat sonra uyandırıp giriş yapınca 0.52 Ghz oluyor. Güç planı kendi kendine işlemci % lerini değiştiriyor orada bir hata oluyorsa belki bi ihtimal. ama bir daha 0.52 olursa düzeltmeden önce dediğiniz yeri bir kontrol ederim belki de windows hatalı çalışıyordur

Mithril

80+ Silver
R5 7500F işlemcim var. Asus Prime B650M-A-II anakartım var. işlemcimin max hızı 5.2 Ghz ayarlı. Bazen bilgisayarı açarken inanılmaz yavaş açılıyor masaüstünde açılışta discord ayarlı onun gelmesi bile 5 dk yi buluyor ve kontrol ettiğimde görev yöneticisinde işlemcim 0.52 Ghz de çalışıyor. son zamanlarda bu olay açılışta olmuyor ama PC yi kitleyip yemek yiyip 1 saat sonra geri geldiğimde uykudan çıkıp şifreyi girdiğimde kapanıp açılmamasına rağmen yine 5.2 Ghz iken durduk yere 0.52 Ghz oluyor. Böyle olduğunda yeniden başlatmak zorunda kalıyorum başlattığımda düzeliyor. Az önce farklı çözüm denedim yeniden başlatmak uzun sürüyor diye uykuya aldım. Uykudan çıkardım hemen arkasından ve yine 0.52 den 5.2 Ghz olması gereken haline döndü.

Sorun işlemcide mi Anakartta mı yoksa yazılımsal mı bu nasıl saçma bir hatadır. İşlemci Ghz si matematiksel olarak virgül kaydırıyor resmen 5.2 yerine 0.52 oluyor şaka gibi. Başına gelen var mı acaba?
bios güncellemeyi deneyin hocam

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Lütfullah
bios güncellemeyi deneyin hocam
Hocam 1 yıllık bir olay zaten son zamanlar PC uykudan çıkarken bile olmaya başladı diye artık yazayım dedim. o 1 yıl içinde 3-5 kere BIOS güncellemişimdir zaten belki düzelmiştir anakartta sorun vardır falan dedim ama yok hala aynı maalesef

Mithril

80+ Silver
Hocam 1 yıllık bir olay zaten son zamanlar PC uykudan çıkarken bile olmaya başladı diye artık yazayım dedim. o 1 yıl içinde 3-5 kere BIOS güncellemişimdir zaten belki düzelmiştir anakartta sorun vardır falan dedim ama yok hala aynı maalesef
içimden bir his win uptade format vesaire herşeyi yaptığınızı söylüyor. Eğer durum öyle ise geriye dediniz gibi sadece anakartda donanımsal bir sorun olması kalıyor.

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Lütfullah
Dün yine oldu. dediğiniz kısmı kontrol ettim. 0.52 iken de işlemci minimum ve max ı ikisini de %100 yapsam da bişey değişmiyor.

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Lütfullah
overclock deneyin hocam ya herro ya merro
1 yıldır overclock lu kullanıyorum zaten PBO ile +250 Mhz OC li. zaten arada yapıyor dediğim gibi. O anki max OC li halde zaten 5.25 Ghz olduğu için virgül kayınca 0.52Ghz oluyor işte :D komedi gibi ama oluyor yani

Mithril

80+ Silver
1 yıldır overclock lu kullanıyorum zaten PBO ile +250 Mhz OC li. zaten arada yapıyor dediğim gibi. O anki max OC li halde zaten 5.25 Ghz olduğu için virgül kayınca 0.52Ghz oluyor işte :D komedi gibi ama oluyor yani
performans kaybı oluyormu peki bu olunca?

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Lütfullah
performans kaybı oluyormu peki bu olunca?
Bu nasıl bir soru :D 5.2 Ghz olan işlemci 0.52 Ghz oluyor diyorum. Pc nerdeyse kullanlamaz hale geliyor bi program 2 dk de açılıyor eski Intel Pentium falan işlemciler bile 0.52 den yüksekti yani siz düşünün yavaşlığı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,240
Üyeler
171,321
Son üye
efekyxx
Top Bottom