Neler Yeni

işlemcim boşta 4.6 ghz

i7 10700f kullanıyorum. Sistemim boşta iken bile 4.6 ghz tüketiyor haliyle ısınıyorda. Sıvı sogutucu ile beraber 40-50 arasında gidiyor işlemci sıcaklıgı. Oyunlarda ise max 65 derece. Güç planından dengeliye aldım ama halen bu şekilde arkadaşlar. Benim isteğim sadece ihtiyac olunca yüksek ghz lere çıksın ne
sdasdasd.png
yapmalıyım ?

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Bu bir sorun değil. İşlemci gerektiği kadar kullanılır. Ghz düşürsen de kullanım artar bu sefer. Sıcaklıklar pek fark etmez bence.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
ama hocam bilgisayarı yeni açtıgım saniyede bile 4.6 ghz kullanıyo
r

MrCuhtera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Furkan Aksoy
Instagram
www.instagram.com/mr.cuhtera
Facebook
mr.cuhtera
Kullandığın herhangi bir 3.parti yazılım var mı içerisinde Game Mode barındıran?

Gördüğüm kadarıyla MSI Z490 anakartın var, MSI Dragon Center yazılımını yükle oradan GameMode'u aç, Bilgisayarın ana çalışma planını da User Scenario kısmından Dengeli'ye sabitle bu sayede işlemcin sadece oyunlarda Turbo hızına çıkacaktır.
Bu arada sıcaklık dereceleri de gayet normal.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
QuickCPU yada ThrottleStop tarzı programları kullanarak işlemci voltajı, işlemci hızı, işlemci güç limiti gibi özellikleri ayarlayabilirsiniz.

Ben oyun oynamadığım zaman 1Ghz'de, oyun oynayacağım zaman 3.6 Ghz'de kullanıyorum.

MrCuhtera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Furkan Aksoy
Instagram
Facebook
mr.cuhtera
ama hocam bilgisayarı yeni açtıgım saniyede bile 4.6 ghz kullanıyo
r
Sürekli olarak 4.6 da takılı ve değişmiyorsa turbo modu sürekli olarak açıktır, Üstte söylediğim işlemleri yaparsanız sorununuz düzelecektir.

Atyxah

80+ Silver
Kısıtlayabilirsin ancak tamamen kısıtlanır oyundada boştada istersen gösterebilirim

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
QuickCPU yada ThrottleStop tarzı programları kullanarak işlemci voltajı, işlemci hızı, işlemci güç limiti gibi özellikleri ayarlayabilirsiniz.

Ben oyun oynamadığım zaman 1Ghz'de, oyun oynayacağım zaman 3.6 Ghz'de kullanıyorum.
Ayrıca BIOS'dan da yapabilirsiniz ancak 3. parti yazılımlar ile yapmak daha pratik ve kolay.

Kullandığın herhangi bir 3.parti yazılım var mı içerisinde Game Mode barındıran?

Gördüğüm kadarıyla MSI Z490 anakartın var, MSI Dragon Center yazılımını yükle oradan GameMode'u aç, Bilgisayarın ana çalışma planını da User Scenario kısmından Dengeli'ye sabitle bu sayede işlemcin sadece oyunlarda Turbo hızına çıkacaktır.
Bu arada sıcaklık dereceleri de gayet normal.
oldu mu hocam
Screenshot_7.png

MrCuhtera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Furkan Aksoy
Instagram
Facebook
mr.cuhtera
yine aynı hocam, ek olarak güç planını dengeli olarak da seçtim windows ayarlarından

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,818
Üyeler
160,607
Son üye
skyler
Top Bottom