Yardım İşlemcim çalışmıyor.

Reaksiyon skoru
1
Merhaba arkadaşlar.

Foxconn 2A8CH anakartım mevcut. Bugün kendime mevcut işlemcimin yerine (Mevcut işlemcim Pentium Dual Core E5300) yeni bir işlemci aldım. Yeni aldığım işlemci Intel Core 2 Quad Q6600. Ancak yeni işlemcimi taktığım zaman 1 kısa 1 uzun bip sesi geliyor ve açılmıyor. Yardımlarınızı bekliyor olacağım.

Ayrıca Bios sürümüm 5.05'ti. Anakartım için en son 5.13 sürüm bulabildim. Daha güncel sürümü var mı bilemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar.

Foxconn 2A8CH anakartım mevcut. Bugün kendime mevcut işlemcimin yerine (Mevcut işlemcim Pentium Dual Core E5300) yeni bir işlemci aldım. Yeni aldığım işlemci Intel Core 2 Quad Q6600. Ancak yeni işlemcimi taktığım zaman 1 kısa 1 uzun bip sesi geliyor ve açılmıyor. Yardımlarınızı bekliyor olacağım.

Ayrıca Bios sürümüm 5.05'ti. Anakartım için en son 5.13 sürüm bulabildim. Daha güncel sürümü var mı bilemiyorum.
Cevap verirseniz sevinirim, güncel.

Merhaba arkadaşlar.

Cevap verirseniz sevinirim, güncel.
Anakart yeni işlemciyi destekliyor mu baktın mı?
1 uzun 1 kısa bip sesi Anakart veya BIOS arızası demek.

Sorun anakartın yeni işlemciyi desteklemiyormuş.

Desteklediği işlemciler:
Processor Support (95Watt MAX). Intel Core 2 Quad, Core 2 Duo, Pentium Dual Core, Celeron Dual Core, Celeron. * Celeron Dual-Core: E3200, E3300 * Pentium Dual-Core E5300, E5400, E5700, E6300, E6500

Anakart yeni işlemciyi destekliyor mu baktın mı?
1 uzun 1 kısa bip sesi Anakart veya BIOS arızası demek.

Sorun anakartın yeni işlemciyi desteklemiyormuş.

Desteklediği işlemciler:
Processor Support (95Watt MAX). Intel Core 2 Quad, Core 2 Duo, Pentium Dual Core, Celeron Dual Core, Celeron. * Celeron Dual-Core: E3200, E3300 * Pentium Dual-Core E5300, E5400, E5700, E6300, E6500
Intel Core 2 Quad yazıyor ama. Yanlışım mı var bilemedim gerçekten.

Ramleri bi kontrol eder misin?
Ram 4 GB çalışıyor durumda. Eski işlemciyi taktığımda sorun oluşmuyor. Yine de kontrol ettim. Bu arada tek slot 4 GB olduğunu belirteyim. Teşekkür ederim ilginiz için.

Farklı bir RAM ile denermisiniz ?
tabii ki, deniyorum hemen. Sonucunu bildireceğim.

Bendede ayni sorun vardi ms7641 anakartim vardi II x2 250 islemcim vardi fx6300 aldim ve calismadi goruntu gelmiyor no signal diyordu biosu guncelledim acildi

Farklı bir RAM ile denermisiniz ?
Merhaba tekrardan ben.

Farklı bir ram ile denedim, bip sesi gelmedi. Ancak bu sefer de " ERROR : Unsupported CPU installed. " hatası geliyor. İnternetten baktığımda anakartım destekliyor olarak gözükmeseydi bende desteklemiyor diyeceğim ama bilemiyorum açıkçası.

Sorunun Bios Update'leri ile alakalı olabileceğini düşünüyorum. Kendi bios sürümüm güncel olarak 5.13. Daha fazlasını nasıl güncellerim bilmiyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

Bendede ayni sorun vardi ms7641 anakartim vardi II x2 250 islemcim vardi fx6300 aldim ve calismadi goruntu gelmiyor no signal diyordu biosu guncelledim acildi
Bios güncellemesini denedim ancak anakartın markasının kendi sitesi olmaması sorun çıkartıyor. Açıkçası en son sürümü bulamadım bile.

İlginiz için teşekkür ederim.

Sorunum güncel. +

galiba anakartın desteklemiyor

Geri