Neler Yeni

Islemcim cok fazla isiniyor 95 derece

Bünyamina

80+ Platinum
bende stok fanla kullandım o derecelere çıkmadı 80 lerde takılıyordu güzel bir kule tipi fan işini görür

• Beğen
Reaksiyonlar: ramo

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Ramazan
Eğer b550 gaming edge ile aynı biosa sahipse Overclocking/Advanced CPU configuration/ AMD CBS / Core performans boos ayarını disable yap ve kaydedip çık.
Etiketlediğim konuyu oku oradaki soğutuculardan birini de alabilirsin para biriktirince.
Saolasin islemci yuzde 80 deyken 67 dereceye kadar dustu 95 ten

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Saolasin islemci yuzde 80 deyken 67 dereceye kadar dustu 95 ten
FPS ne kadar farketti baktın mı hiç?
Seni etiketlediğim konudaki soğutucular işini görür 2000lere çıkıp sıvı soğutucu almak istemiyorsan.
Soğutucuyu alacağın zaman yeni konu aç yine de. O zamana fiyatlar değişir.

• Beğen

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Ramazan
FPS ne kadar farketti baktın mı hiç?
Seni etiketlediğim konudaki soğutucular işini görür 2000lere çıkıp sıvı soğutucu almak istemiyorsan.
Soğutucuyu alacağın zaman yeni konu aç yine de. O zamana fiyatlar değişir.
Fps hic bakmamistim onceden ama yeni 140 100 ile arasinda degisiyor ekran kartida kullanim yuzde 70 kullanim 70 derecede geziyor normalmi nfs heat da

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Fps hic bakmamistim onceden ama yeni 140 100 ile arasinda degisiyor ekran kartida kullanim yuzde 70 kullanim 70 derecede geziyor normalmi nfs heat da
Normalde ekran kartı %100 kullanılması lazım. CPB kapattığı için kullanımı azalmış o yüzden FPS düşmüştür biraz ama soğutucu alıncaya kadar idare eder muhtemelen.

• Beğen

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Ramazan
Normalde ekran kartı %100 kullanılması lazım. CPB kapattığı için kullanımı azalmış o yüzden FPS düşmüştür biraz ama soğutucu alıncaya kadar idare eder muhtemelen.
Peki benim dusurdugum halde bu sicakliklar bu oyunda normalmi islemci 70 derece ekran karti 75 derece
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben yan kapagı acık bırakıyorum 80 üstüne cıkarsa sıcaklıgı 5-10 derece oynuyor (yan kapak dediğim termal cam)
Saolasin evet buyuk ihtimal egzos fan tek basina yetmiyor olabilir

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,366
İsim
Berkay BABUCCU
Peki benim dusurdugum halde bu sicakliklar bu oyunda normalmi islemci 70 derece ekran karti 75 derece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Saolasin evet buyuk ihtimal egzos fan tek basina yetmiyor olabilir
benim ekran kartı 65 civarında oynuyor ama tabi fan sayısı ekran kartından ekran kartına gibi değişkenler sıcaklıgı etkiliyordur.

• Beğen

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Ramazan
benim ekran kartı 65 civarında oynuyor ama tabi fan sayısı ekran kartından ekran kartına gibi değişkenler sıcaklıgı etkiliyordur.
Senin ekran kartin nedir
Benim ekran karti 2060 super rog strix 8 gb sence 75 dereceleri gormesi normalmidir

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Odanda klima vs yoksa bu yaz günleri için ekran kartı sıcaklığı 75/80 derece normal. Kasanın fan devrini arttırabilirsin bios üzerinden belki biraz daha etkisi olur.
İşlemci CPB açıkken 95 dereceye çıkıyorsa ve CPB kapatınca 75 dereceye düşüyorsa normal ama dediğim gibi CBP açma kesinlikle 95 derece sağlıklı sıcaklıklar değil. Soğutucuyu aldıktan sonra kapattığın yerden tekrar açarsın. Bu haliyle işlemci 75 derece hiç bir sorun olmaz.

• Beğen
Top Bottom