İşlemciniz nedir? Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz? Termal macunu en son ne zaman yenilediniz?işlemcim valorantta 95 derecelere kadar çıkıyor bende undervolt yapayım dedim fps farkı çok olmuyormuş galiba her neyse işlemci boştayken 1.324 voltta çalışıyor kaça sabitlemeliyim sizce boşta bile 60 derecede çalışıyor
boşver undervlotu bakım yapişlemcim valorantta 95 derecelere kadar çıkıyor bende undervolt yapayım dedim fps farkı çok olmuyormuş galiba her neyse işlemci boştayken 1.324 voltta çalışıyor kaça sabitlemeliyim sizce boşta bile 60 derecede çalışıyor
bilgisayar 1 aylık soğutucum stok fan işlemci r5 7600İşlemciniz nedir? Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz? Termal macunu en son ne zaman yenilediniz?
bilgisayar yeni.boşver undervlotu bakım yap
Dostum stok soğutucuların kendine faydası yok. Çek bi kule tipi soğutucu bak nasıl düşüyor derece.bilgisayar 1 aylık soğutucum stok fan işlemci r5 7600
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bilgisayar yeni.
Undervolt konusunda bir şey diyemem anlamıyorum pek ve yapmayı da düşünmedim hiç hocam bu konuda daha bilgili biri sana yardımcı olur @DA-Techhocam alacağım ama şuan bütçem yok almam 1-2 ayı bulur bi süre boyunca ısısını düşürmem lazım
BIOS dan Core Perofırmance Boost ayarını bulup kapat, biraz performans düşüşü karşılığında baya sıcaklık düşer.hocam alacağım ama şuan bütçem yok almam 1-2 ayı bulur bi süre boyunca ısısını düşürmem lazım
Yok, en kısa sürede kule tipi soğutucuya geç, geçince de o ayarı geri aktif etmeyi unutma yeterli.başka bi ayar yapmama gerek varmı hocam
ayrıca fpsi sabitlemekte sıcaklığı düşürür diye düşünüyorumBIOS dan Core Perofırmance Boost ayarını bulup kapat, biraz performans düşüşü karşılığında baya sıcaklık düşer.