Neler Yeni

Yardım İşlemcim pin bağlantısından çok ısınıyor

Freeak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Umut
ryzen 3 3200g işlemcim var overclocksuz olarak 4 pin cpu ile kullanırken 60-70 derece arasında max 65 vs görüyordu.
8pin ile kullanıyorum su an overclocksuz 75-80 arası oluyor ben 8pin bağlarken overclock da yaparım diye düşünmüştüm ama yapınca sistem donuyor. ne yapmalıyım voltaj mı düşreyim yoksa tekrar 4 pin mi yapayım

LiarGamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet Melik Özçakır
ryzen 3 3200g işlemcim var overclocksuz olarak 4 pin cpu ile kullanırken 60-70 derece arasında max 65 vs görüyordu.
8pin ile kullanıyorum su an overclocksuz 75-80 arası oluyor ben 8pin bağlarken overclock da yaparım diye düşünmüştüm ama yapınca sistem donuyor. ne yapmalıyım voltaj mı düşreyim yoksa tekrar 4 pin mi yapayım
8 pine gectiginizde performansınız arttımı performans farkı yoksa 4 pine gecebilirsiniz

Freeak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Macun yenileyin, soğutucu alın vetya UV yapın.
tatile gideceğimdem macun ve soğutucu işi biraz bekleyebilir macunu da kaliteli sürmüştüm 5-6 ay önce UV dediğiniz nedir tam olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:

8 pine gectiginizde performansınız arttımı performans farkı yoksa 4 pine gecebilirsiniz
arttı biraz sanki 4 pinliyken yaptığım overclok gibi oldu performansı

LiarGamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet Melik Özçakır
Böyle yazıyor internette:The CPU will draw only the power it needs and is capable of. Putting in more connectors than needed neither helps, nor hurts. If you've got an 8 pin (4+4, actually) then use it. That's what the majority of worthy PSU's provide now-a-days so it should be easy to accomodate. I just wouldn't stress out over that extra 4 pin socket sitting there empty.
Kaynak:https://forums.tomshardware.com/thr...t-issue-installing-8-4-pin-for-5600x.3672086/

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
24,967
İsim
Hakan
tatile gideceğimdem macun ve soğutucu işi biraz bekleyebilir macunu da kaliteli sürmüştüm 5-6 ay önce UV dediğiniz nedir tam olarak

arttı biraz sanki 4 pinliyken yaptığım overclok gibi oldu performansı
Voltaj düşürme UV

Freeak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Umut
Voltaj düşürme UV
benim işlemcinin voltaj değerlerini nasıl öğrenebilirim kaça kadar iner en fazla felan ryzen master fln kurulu yardımcı olacak birisi var ise tanıdığınız etiketler misiniz

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
24,967
İsim
Hakan
benim işlemcinin voltaj değerlerini nasıl öğrenebilirim kaça kadar iner en fazla felan ryzen master fln kurulu yardımcı olacak birisi var ise tanıdığınız etiketler misiniz
CPU-Z ile atabilirsin voltajı , pin bağlantısı mı ısınıyor CPU mu?

Freeak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Umut
Böyle yazıyor internette:The CPU will draw only the power it needs and is capable of. Putting in more connectors than needed neither helps, nor hurts. If you've got an 8 pin (4+4, actually) then use it. That's what the majority of worthy PSU's provide now-a-days so it should be easy to accomodate. I just wouldn't stress out over that extra 4 pin socket sitting there empty.
Kaynak:https://forums.tomshardware.com/thr...t-issue-installing-8-4-pin-for-5600x.3672086/
takılmayın öyle şeylere yazıyor kısacası ama biraz yüksek geldi bana hem macunda sorun yok fanda sorun yok kasa serin 3+1 fanlı onlarda hızlı dönüyor biraz sıcak geldi bana işlemci

Pin bağlantımda bir sorun yok işlemci ısınıyor

cpu z indiriyorum sizde nereyi ss'lemem gerektiğini söyleyebilirseniz çok iyi olur

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
24,967
İsim
Hakan
takılmayın öyle şeylere yazıyor kısacası ama biraz yüksek geldi bana hem macunda sorun yok fanda sorun yok kasa serin 3+1 fanlı onlarda hızlı dönüyor biraz sıcak geldi bana işlemci

@arisaka

cpu z indiriyorum sizde nereyi ss'lemem gerektiğini söyleyebilirseniz çok iyi olur
Açıldığındaki kısmı at direk

Freeak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Umut

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    307.1 KB · Hit: 33

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
24,967
İsim
Hakan
1627161873557.png

Voltaj normal göüzülüyor macun yenileyebilirsin veya soğutucu alabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,209
Üyeler
159,122
Son üye
Karmxs
Top Bottom